.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Για μια ερώτηση του βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη, που αφορά τις μελισσανίδειες επιδιώξεις στη Νέα Φιλαδέλφεια

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε όμως και Δήμαρχος Αθηναίων· και τούτο και τα όσα συνέβησαν επί δημαρχίας του σχετικά με τη λεγόμενη «διπλή ανάπλαση», που αφορούσε το γήπεδο του Παναθηναϊκού, βαραίνουν στη σκέψη του – φαίνεται τούτο και στην ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών-Μεταφορών, που υπέβαλε στις 15 Μαρτίου 2017.


Όμως θα είχα να του πω πως η Νέα Φιλαδέλφεια έχει αποχωριστεί από το Δήμο Αθηναίων ενόψει των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών της 11ης Φεβρουαρίου 1934, δεν ανήκει πλέον στην περιφέρεια του Δήμου Αθηναίων – αλλά ούτε και στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, στην οποία πολιτεύεται ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, η οποία έχει ωστόσο και αυτή ως εκλογείς οπαδούς και της ΠΑΕ ΑΕΚ, εξ ου ίσως και το εκδηλωθέν μ’ αυτό τον τρόπο ενδιαφέρον του…

Εξ όσων στην ερώτησή του σημειώνει είναι φανερό πως ολόκληρες παραμέτρους του θέματος δεν τις γνωρίζει – λογικό από μια άποψη, γιατρός είναι ο άνθρωπος, δεν είναι μηχανικός.

Όμως θα έπρεπε να γνωρίζει ως γιατρός τι είναι για την υγιεινή της πόλεως των Αθηνών η Νέα Φιλαδέλφεια – ας διαβάσει τι έλεγε σχετικά ο διακεκριμένος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Ευάγγελος Βαγιανός στο Ε’ Πανελλήνιο Συνέδριο των Αρχιτεκτόνων τον Ιανουάριο του 1966 και ας το λάβει υπόψη του.

Κατά τα άλλα χρήσιμο θα του ήταν να διάβαζε όσα στον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας» σχετικά με το θέμα της ερώτησής του έχω γράψει – αξίζει θαρρώ τον κόπο μια και γέννημα-θρέμμα της Νέας Φιλαδέλφειας είμαι και πολιτικός μηχανικός και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου έχω υπάρξει (1975-1978) και συγγραφέας ενός πλήθους εργασιών επί θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει τιμήσει έμπρακτα και ο κύριος Νικήτας Κακλαμάνης, μάλιστα με την ιδιότητά του του Προέδρου της Κεντρικής Ενώσεως των Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδος.

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου