.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Δημήτρης Μελισσανίδης. Απ΄ τα... αλώνια στα σαλόνια…



Το αφεντικό της ΑΕΚ προσέθεσε νέα επιτυχία στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του.

Η οποία συμπτωματικά έρχεται τη στιγμή που είχε δεχτεί πλήγμα το γόητρο του, από την καταδικαστική απόφαση με 5 χρόνια για χρέη στο δημόσιο.



Αντιγράφω από το aekvoice.gr 


Και στη συνέχεια παραθέτω δημοσίευμα εποχής από το «Ριζοσπάστη» όταν ήδη είχε ξεκινήσει το «κολύμπι» στα βαθειά… 


Τα περισσότερα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν παραγράφηκαν μετά αλλεπάλληλες αναβολές, ενώ πριν μερικές μέρες καταδικάστηκε σε 5 χρόνια για χρέη στο δημόσιο με δικαίωμα έφεσης που προφανώς θα έχει ασκήσει.

Τέλος παραθέτω πρόσφατο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας με προσφορά του κ. Μελισσανίδη στη μνήμη του πατέρα του.
 



Κορυφαία διάκριση για την Aegean του «Τίγρη»

Στην 3η θέση του TOP 10 των ναυτιλιακών εταιρειών με τον μεγαλύτερο δείκτη ελκυστικότητας για επένδυση συγκαταλέγεται η Aegean Marine Petroleum του Δημήτρη Μελισσανίδη σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα «The Street».

Η οικονομική ιστοσελίδα «The Street» παρουσίασε το TOP 10 των ναυτιλιακών εταιριών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με βάσει την... ελκυστικότητά τους για το 2014. Η Aegean Marine Petroleum του Τίγρη βρίσκεται στην 3η θέση, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του «αφεντικού» της «Ένωσης» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναλυτικά η σχετική λίστα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα:

1) Η Kirby Corp είναι η μεγαλύτερη εταιρεία της Αμερικής στην μεταφορά «υγρών αγαθών» μέσω ποταμών. Έχει στην ιδιοκτησία της περισσότερα από 1.000(!) ποταμόπλοια-δεξαμενές και ρυμουλκά και το 80% των μεταφορών της αφορά προϊόντα πετρελαίου. Ιδρύθηκε το 1921 στο Χιούστον του Τέξας.

2) H Navilos Maritime Partners LP είναι πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου. Πρόκειται για έναν... συνεταιρισμό κολοσσών, στον οποίο μετέχουν εταιρείας όπως η γνωστή μας (από το λιμάνι του Πειραιά) Cosco και οι Hanjin, Rio Tinto Shipping Pty Ltd., Samsun Logix and Constellation.

3) Η Aegean Marine Petroleum είναι μια εταιρεία-κολοσσός στην παγκόσμια αγορά των ναυτιλιακών καυσίμων. Διατηρεί γραφεία σε πέντε χώρες (Βέλγιο, Καναδά, Αμερική, Σιγκαπούρη και φυσικά Ελλάδα) και έχει παρουσία σε 21 αγορές σε όλο τον κόσμο, έχοντας σταθμούς ανεφοδιασμού σε Βαρκελόνη, Γιβραλτάρ, Κανάρια Νησιά, Κανάλι Άμστερνταμ - Ρότερνταμ - Αμβέρσας, Τζαμάικα, Μεξικό, Μόντρεαλ, Παναμά, Σιγκαπούρη, Μαρόκο, Τρίνινταντ και Τομπάκο, Βανκούβερ, Ην. Αρ. Εμιράτα κ.α.

4) Η International Shipholding Corporation παρέχει διεθνείς υπηρεσίες θαλασσίων μεταφορών και κυρίως μακροχρόνιες ναυλώσεις. Διαθέτει στον στόλο της περισσότερα από 50 ποντοπόρα πλοία. Ιδρύθηκε το 1947 και έχει έδρα της την Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

5) Η Safebulkers, συμφερόντων του Πόλυ Χατζηιωάννου, είναι εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ξηρού φορτίου. Οι θυγατρικές της διαθέτουν περισσότερα από 30 πλοία με συνολική δυνατότητα μεταφοράς 2,8 εκατ. τόνων(!). Ο στόχος της έχει μέσο όρο ηλικίας 5,4 έτη, ενώ έχει ήδη συνάψει συμφωνίες προκειμένου να της παραδοθούν ακόμη 8 επιπλέον πλοία έως το 2016.

6) Η Costamare Inc είναι ακόμη μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που βρίσκεται στη λίστα. Ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και διαθέτει περίπου 60 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι σύναψε κοινοπραξία με την York Capital Management, για την απόκτηση ακόμη πέντε πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής αξίας 190 εκατ. δολαρίων.

7) Η Global Ship Lease είναι επίσης εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2008, η έδρα της είναι στα Νησιά Μάρσαλ, ωστόσο διατηρεί γραφεία τόσο στο Σίτι του Λονδίνου, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

8) Η Baltic Trading Ltd είναι ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς ξηρού φορτίου, πίσω από την οποία βρίσκεται ακόμη ένας Έλληνας που συνδέεται με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Πήτερ Γεωργιόπουλος, ο οποίος ασκεί επίσης καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου στην Aegean Marine Petroleum (του Μελισσανίδη), αλλά και στην Genco Shipping & Trading.

9) Η Matson Inc. είναι εταιρία που προσφέρει ναυτιλιακές υπηρεσίες μεταφοράς από και προς τα νησιά της Χαβάη, ενώ στην ιδιοκτησία της έχει και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα νησιών. Ιδρύθηκε το 1882 από τον William Matson.

10) Η Seaspan Corporation είναι εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με έδρα να Νησιά Μάρσαλ, ωστόσο διαθέτει θυγατρικές στο Χονγκ Κονγκ και τις Βερμούδες.

πηγή: aekvoice.gr

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Χρυσές δουλιές με το... μαύρο χρυσό
Νέα υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου, που αποκαλύφθηκε από τις ανακριτικές αρχές του Πειραιά, αφορά εικονικούς εφοδιασμούς θαλαμηγών. Το δημόσιο ζημιώθηκε κατά 414 εκατ. δραχμές
"Δελτίο και εκατομμύριο" κέρδιζαν πάνω - κάτω οι λαθρέμποροι του μαύρου χρυσού τα τέσσερα τελευταία χρόνια, πουλώντας ανενόχλητοι στην εσωτερική αγορά αφορολόγητο το πετρέλαιο που εξασφάλιζαν μέσω εικονικών εφοδιασμών θαλαμηγών πλοίων.

Η νέα υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου, που αποκαλύφθηκε από τις ανακριτικές αρχές του Πειραιά, αφορά εικονικούς εφοδιασμούς θαλαμηγών, που έγιναν από το 1992 έως το 1995 και δικαιολογήθηκαν με 383 πλαστά δελτία παραλαβής 4.749.300 λίτρων πετρελαίου, από την παράνομη πώληση των οποίων το δημόσιο ζημιώθηκε κατά 414.370.000 δραχμές από διαφυγόντες δασμούς και φόρους.

Τους ανεφοδιασμούς των θαλαμηγών, οι οποίες είτε είναι ανύπαρκτες, είτε δε βρίσκονταν στις επίμαχες μαρίνες τις ημέρες, που φαίνεται από τα παραστατικά έγγραφα να... παρέλαβαν καύσιμα, βεβαίωναν ψευδώς 20 τελωνειακοί υπάλληλοι των κλιμακίων Φλοίσβου και Ζέας του "αμαρτωλού" ΙΑ τελωνείου Πειραιά, οι οποίοι διώκονται για ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και άμεση συνέργεια στη λαθρεμπορία. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι καθώς ενέχονται σε αρκετές από τις υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίου, που έχουν αποκαλυφθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Προφυλακισμένος είναι και ο Λ. Ρεπούλιας,εκπρόσωπος της ανεφοδιαστικής εταιρίας "Β. Ρεπούλια",με έδρα στη Λ. Βουλιαγμένης 322 στο Μπραχάμι, που διακίνησε παράνομα τα πέντε σχεδόν εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου για να μοιραστεί, όπως φέρεται, στη συνέχεια τα κέρδη με τις εταιρίες πετρελαιοειδών και τους τελωνειακούς. Εναντίον του ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Γ. Λαμπρόπουλος, άσκησε χτες δίωξη για λαθρεμπορία κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία στην ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος.

Παρ' όλα αυτά, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε χτες ως απαράδεκτη την προσφυγή της εισαγγελέα Πρωτοδικών Κ. Στουραϊτου εναντίον της διάταξης του 5ου τακτικού ανακριτή Πειραιά Γ. Βλαχόπουλου,με την οποία βγήκε από τη φυλακή ο επιχειρηματίας Δ. Μελισσανίδης,που ενέχεται επίσης σε υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίου. Μειοψήφησε ο πρόεδρος Πρωτοδικών Δ. Φλέγκας,αλλά οι συνάδελφοί του Δ. Μόκας και Β. Λαμπρόπουλος είχαν διαφορετική γνώμη. Επίσης, με αποφάσεις και του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, έχουν κατά καιρούς αποφυλακιστεί αρκετοί από τους προφυλακισθέντες των υποθέσεων του λαθρεμπορίου πετρελαίου.
Εδώ και ενάμιση χρόνο, πάντως, οπότε ξεκίνησαν οι συντονισμένες έρευνες των δικαστικών αρχών του Πειραιά με τη συνδρομή κλιμακίου της Ειδικής Υπηρεσίας Τελωνειακών Ερευνών, φαίνεται πως ανεστάλη σχετικά η δραστηριότητα του κυκλώματος των λαθρεμπόρων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, αυξήθηκαν κατά 27 έως 28 % τα έσοδα από τους σχετικούς δασμούς και φόρους.

Γερ. ΤΡ.
Κορυφαία διάκριση για την Aegean του «Τίγρη»




Σάββατο 13 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3666383&publDate=13/7/1996



ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ήταν ένας φτωχός πρόσφυγας από τον Πόντο. Γεννήθηκε το 1920 στο Βλαδικαυκάς. Ο πόλεμος τον βρίσκει στην παραγκούπολη της Χαλκίδας και μετά στην Κατερίνη και τη Φλώρινα. Το 1942, ο Ζώρας μπαίνει στην Αντίσταση με τον ΕΛΑΣ. Συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς, φυλακίζεται και αποφεύγει την εκτέλεση δραπετεύοντας μέσα από τα χέρια τους. Η δράση του στην Αντίσταση, η εξορία και οι ταλαιπωρίες στιγμάτισαν τα νεανικά του χρόνια. Δούλεψε σκληρά. Εκανε όλες τις δουλειές που πέφτανε μπροστά του για να κρατήσει όρθια την οικογένειά του, να μην της λείψει το καθημερινό ψωμί. Ηταν ο εργάτης, ο πρόσφυγας, ο μαχητής, ο λυράρης, που την απέραντη ψυχή του δεν τη χωράνε οι ουρανοί του κόσμου. Παντρεύτηκε τη Βέρα Ευσταθιάδου στην Κοκκινιά και απέκτησαν 3 παιδιά, το Δημήτρη, την Ολγα και τον Ιάκωβο.
Σήμερα, τα παιδιά του τιμάνε τον αγωνιστή πατέρα τους, για την ακριβή παρακαταθήκη που τους άφησε, προσφέροντας στη μνήμη του 1.500 ευρώ στο Κόμμα των λαϊκών αγώνων, το ΚΚΕ.
Τα παιδιά του, Δημήτρης, Ολγα, Ιάκωβος Μελισσανίδης

Κυριακή 9 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=9/2/2014&id=14983&pageNo=36&direction=1 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου