.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Διοίκηση Δήμου με «καρδιακή ανεπάρκεια» ή συμβαίνει κάτι άλλο…


Ο κ. Γιώργος Οικονόμου Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου ΓΕΛ "Μίλτος Κουντουράς" αναπτύσσει στο ΔΣ τις απόψεις των Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων

Αυτά που συμβαίνουν σε αυτό το Δήμο με αυτή τη διοίκηση, είμαι βέβαιος ότι δεν έχουν προηγούμενο. Εξηγούν και το γενικότερο κατάντημα που εμφανίζεται και την ανυπαρξία έργου.

Ο ΟΣΚ με δικές του ενέργειες έφτασε στο σημείο να εκδώσει «οικοδομική άδεια» για την ανέγερση του 3ου Γυμνάσιου-Λύκειου από τις 20-12-12! Στο μεταξύ η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν έκανε το παραμικρό!!! 



Προφανώς γνωρίζοντας την κατάσταση του υπάρχοντος κτίσματος και το πόσο ενεργοβόρο είναι, επιβαρύνοντας ανάλογα το Δήμο.

Οι γονείς ήταν αυτοί που φρόντισαν να μάθουν και να κινήσουν το θέμα!

11.000.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του έργου!

Η συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στο ΔΣ έγινε επειδή έφεραν το θέμα οι  Σύλλογοι και η Ένωση Γονέων. Διαφορετικά ούτε αυτό θα είχε συμβεί.

Αυτό που βρίσκω περίεργο, είναι πως η λογική λέει ότι μια δημοτική πλειοψηφία ενόψει εκλογών, θα έβγαζε αυτό τον «άσσο» από το μανίκι και θα τον ανέμιζε προς άγραν ψήφων. Ότι κάνει δηλαδή και με το 1ο Δημοτικό ασχέτως αν τελικά θα γίνουν εκεί έργα, ή το… έργο θα τελειώσει μαζί με τις εκλογές. Αντί λοιπόν για προβολή και αξιοποίηση του θέματος, το κράτησαν μυστικό!!! Και μόνο κατόπιν της πίεσης των γονέων προχώρησαν με έγγραφο(!) για να μάθουν τις ενέργειες του ΟΣΚ!


Στο δε Δημοτικό Συμβούλιο διαβεβαίωσαν τους γονείς πως θα είναι στο πλευρό τους, αντί να δηλώσουν και να το κάνουν ότι θα είναι μπροστά στη διεκδίκηση για την κατασκευή του σχολείου.

Η… κακιά σύμπτωση είναι πως για το χώρο υπάρχουν δημόσια διατυπωμένες απόψεις να γίνει ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κι εγώ ο κακόπιστος λέω, βρε μπας και πίσω από τη δημοτική νιρβάνα υπάρχει κάτι άλλο;

3 σχόλια:

  1. Αν θυμάμαι σωστά, στο χώρο ανέγερσης του σχολείου λειτουργούσε εργοστάσιο πλαστικών, το οποίο, δύο τουλάχιστον φορές, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Τα πλαστικά όταν καίγονται, νομίζω, δημιουργούν διοξίνες. Έχει ελεγχθεί ο χώρος και από ποιους, αν είναι κατάλληλος για ανέγερση σχολείου επειδή οι διοξίνες είναι καρκινογόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωάννα Ν.Τζαβάρα (Juanita La Quejica)17 Απριλίου 2014 στις 4:22 μ.μ.

    Για ποιά κακοπιστία μιλάτε κ.Καμπούρη;
    Στην κοπή πίτας των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και η δήμαρχος αλλά και ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκαν να φτιάξουν δεύτερο γήπεδο στην πόλη μας και αναφέρθηκε από πολλούς αρκετές φορές η περιοχή του φουγάρου, όσο βρισκόντουσαν και οι δύο ομιλητές, αντιστοίχως, στο βήμα.
    Το μήνυμα που εγώ τουλάχιστον εξέλαβα, ήταν ότι αν υπάρξουν λεφτά και μπορέσει να γίνει γήπεδο, η περιοχή του φουγάρου -που είχε επιλεχθεί επί Γρετζελιά- θα είναι από τις πιο κατάλληλες.
    Αναγκάστηκαν βέβαια προχθές να υποστηρίξουν όλοι το αίτημα του Συλλόγου και της Ένωσης Γονέων, αλλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον χώρο τον προγραμματίζουν για τμήματα της ΑΕΚ αδέλφια και λέτε ότι θέλετε...
    Αυτά που λέει η Εβίτα είναι παραμύθια γι΄ αυτό δεν έκανε τίποτα. Είχε μια σκασίλα για τους μαθητές και τον αθλητισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή