.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Δύναμη Πολιτών: Σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μ. Δευτέρας

Τη Μεγάλη Δευτέρα (14/04/2014) πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με 19 παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους εκ του συνόλου των 33. Παρόντες ήταν και οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών, ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος και η Ευτυχία Παπαλουκά.


Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν 25 θέματα, ενώ εισήχθησαν προς συζήτηση και άλλα θέματα, εκτός της ημερησίας διατάξεως.

Το πρώτο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα αφορούσε ψήφισμα του Συλλόγου γονέων του 3ου Λυκείου και άλλων συλλόγων γονέων με αίτημα να δεσμευτεί το Δημοτικό συμβούλιο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για να προχωρήσει η ανέγερση νέου σχολείου στο χώρο που ανήκει στον ΟΣΚ στον Έσπερο. Υπενθυμίζουμε ότι για την ανέγερση σχολείου έχει ήδη εκδοθεί άδεια από το Φλεβάρη του 2012, που ισχύει για τέσσερα χρόνια. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα το δίκαιο αίτημα των γονέων, θέση στην οποία είχαμε δεσμευτεί και ως Δύναμη πολιτών ύστερα από τη συνάντησή μας με το Σύλλογο γονέων του 3ου Λυκείου.

Εκ των εκτός ημερησίας θεμάτων ήταν η αναφορά στις καταγγελίες πολιτών για εμφάνιση στους δρόμους της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας άτυπων συνεργείων «πετσοκόμματος» δέντρων, αποτελούμενων από αναρμόδιους σε σχέση με το αντικείμενο και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους (!!!), οι οποίοι βγήκαν στις γειτονιές με κλαδευτήρια και άλλα εργαλεία, χωρίς προσωπικό ή εποπτεύοντες από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, για να κλαδέψουν  δέντρα και άλλα φυτά. Η παράταξή μας τάσσεται ενάντια σε τέτοιου είδους ενέργειες, όπως επεσήμαναν και οι εκπρόσωποί μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ είχε προηγηθεί της συνεδρίασης η δημοσίευση σχετικού δελτίου τύπου από το Γραφείο τύπου της παράταξής μας.

Πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης εισήχθη και το θέμα του καταμερισμού δημοσίων χώρων στις δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να τοποθετηθούν τα διάφορα εκλογικά περίπτερα, ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Προς αποφυγή αυθαιρεσιών συμφωνήσαμε και εμείς στο να επισπευστούν οι δέουσες διαδικασίες και να γίνει άμεσα η κατανομή χώρων. Επίσης τονίσαμε πως η κωλυσιεργία των διαδικασιών της κατανομής χώρων και της τοποθέτησης εκλογικών περιπτέρων ωφελεί μόνο τις παρατάξεις που διέθεσαν τα ανάλογα χρηματικά ποσά και εξασφάλισαν εκλογικά κέντρα επί της Δεκελείας σε προβεβλημένα σημεία.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών Άρης Βασιλόπουλος έλαβε το λόγο και ζήτησε από τη Διοίκηση να δεσμευτεί πως αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκληθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το Σχέδιο Νόμου για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο «Αθήνας – Αττικής» και «Θεσσαλονίκης» και οι αλλαγές που αυτό συνεπάγεται, εφόσον ψηφιστεί από τη Βουλή, για την περιοχή μας, η σοβαρότερη εκ των οποίων είναι η αλλαγή της χρήσης του Άλσους μας από δασική και αναδασωτέα έκταση σε Μητροπολιτικό πάρκο με ζώνες ειδικών χρήσεων. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ βαίνει προς ψήφιση μία νομοθετική ρύθμιση που θα έχει σημαντική επίδραση στο μέλλον της πόλης μας, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών και των κατοίκων, το Δημοτικό Συμβούλιο περί άλλων να τυρβάζει. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών Βασιλόπουλος και Παπαλουκά έχουν καταθέσει και γραπτώς σχετικό αίτημα προς τη διοίκηση του Δήμου από 8/4 για εισαγωγή του θέματος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο κάθε δημοτικός σύμβουλος και κάθε μία από τις παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών να τοποθετηθούν σε αυτό το μείζον ζήτημα. Στην απάντησή της, η  Δήμαρχος κα Γαϊτανά-Αποστολάκη δεσμεύτηκε να εισάγει το θέμα προς συζήτηση μετά το Πάσχα.

Τέλος, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα  και καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στις επικείμενες  εκλογές του Μάη, οι συνεδριάσεις ενός ήδη υποβαθμισμένου Δημοτικού Συμβουλίου μεταβάλλονται σε προεκλογικές φιέστες. Επιπλέον, εισάγονται και δυστυχώς ψηφίζονται σοβαρά  θέματα με αδιαφανή τρόπο και για τα οποία δεν υπάρχει ποτέ καμία δημοσιότητα. Ενδεικτικά, αναφερόμαστε στα θέματα 13-16 της ημερήσιας διάταξης και την έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής τεσσάρων έργων, συνολικής αξίας 128.000 Ευρώ. Τα έργα αυτά κατά την άποψή μας είναι προϊόν κατάτμησης ενός ενιαίου έργου, και ενώ η ανάθεσή τους υπήρξε προϊόν μειοδοτικού διαγωνισμού, η έκπτωση των εργολάβων ήταν 2%, 2%, 4% και 7% για τα 4 έργα. Ως Δύναμη πολιτών θεωρούμε πως είναι ντροπή να υπογράφονται συμβάσεις με τόσο μικρές εκπτώσεις, όταν για αντίστοιχα έργα οι εκπτώσεις που προσφέρουν εργολάβοι ανέρχεται και μέχρι το 50% και το επιπλέον κόστος που προκύπτει να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου, γι’ αυτό και καταψηφίσαμε τα σχετικά θέματα.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να ελεγχθούν και να διαπιστωθούν από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου.

16/4/14
Δύναμη πολιτών
υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου