.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η "Δύναμη Πολιτών και στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου



Η Δύναμη Πολιτών στο πλευρό των εργαζομένων της υπηρεσίας πρασίνου.


Στο πλαίσιο των σημερινών συναντήσεων του υπ. Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου και της αντιπροσωπείας της Δύναμης Πολιτών με εργαζόμενους υπηρεσιών του δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, επισκεφτήκαμε τους εργαζόμενους της υπηρεσίας πρασίνου στο χώρο των εγκαταστάσεων τους, όπου αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος γύρω από τα προβλήματα της υπηρεσίας αλλά και προβληματισμός γύρω από το μέλλον των εργαζομένων, τα δικαιώματα των οποίων θίγονται από τις βάναυσες μνημονιακές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης.

Ενημερωθήκαμε για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και το γεγονός ότι μετά τη συνένωση των δήμων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο αριθμός των ατόμων που εργάζονταν στην υπηρεσία του δήμου Φιλαδέλφειας, η οποία και διατηρήθηκε, αυξήθηκε κατά μόλις 1 άτομο!!! Δεκαοχτώ μόλις άτομα εργάζονται σήμερα στην υπηρεσία πρασίνου οι έξι εκ των οποίων με ολιγόμηνες συμβάσεις. Δεκαοχτώ άτομα σε μια πόλη που ας μην ξεχνάμε ότι έχει την τύχη να φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου του λεκανοπεδίου. Το Άλσος που στολίζει την πόλη μας και στο παρελθόν, πριν την πλήρη εγκατάλειψη του, αποτελούσε πόλο έλξης για επισκέπτες από όλα τα μέρη της Αθήνας.

Μας εκφράστηκαν παράπονα από τους εργαζόμενους για ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό που με προσωπική ενασχόληση και ευρηματικές πατέντες διατηρούν σε λειτουργία, για λαθεμένες επιλογές παρελθόντων διοικήσεων σχετικά με τη συντήρηση ή αγορά οχημάτων και εξοπλισμού και κοστοβόρες λύσεις με ημίμετρα που προσπάθησαν αποτυχημένα να εφαρμοστούν.

Επίσης εκφράστηκαν παράπονα για απλήρωτες υπερωρίες που αφορούν την κάλυψη της πυρασφάλειας και λοιπές ώρες εργασίας όπως για παράδειγμα τα χρωστούμενα από την εργασία της περσινής Πρωτομαγιάς τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμη!

Για μια ακόμη φορά η Δύναμη Πολιτών πιστή στο πολιτικό στίγμα και τον κινηματικό χαρακτήρα της κάλεσε τους εργαζόμενους  να αγωνιστούν στο πλευρό της και δεσμεύτηκε ότι σαν μελλοντική δημοτική αρχή θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την προάσπιση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου και την αποτελεσματική συντήρηση και βελτιστοποίηση τους προς όφελος του πολίτη.

Το Γραφείο Τύπου
2/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου