.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Όμορφος κόσμος γελαστός αγγελικά πλασμένος... η οικονομική ολιγαρχία του τόπου

Γύρω-γύρω όλοι

Ο Κ. Καίσαρης για Αλαφούζο, Κούγια, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Μπέο και Πατέρα!


Αλαφούζος, Κούγιας, Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Μπέος, Πατέρας (κατ΄αλφαβητική σειρά). Ο Κώστας Καίσαρης ξαναγράφει την ποδοσφαιρική ιστορία της τελευταίας πενταετίας.

Ανοιξη του 2009. Στις 12 Μαΐου γίνεται, στο κοιμητήριο Βουλιαγμένης, η κηδεία του Διαμαντή Πατέρα, πατέρα του τότε προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα. Παρόντες φίλοι της οικογένειας, ενώ στεφάνι στέλνει ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Μεταξύ των παρευρισκομένων είναι οι Βαρδής και Γιώργος Βαρδινογιάννης, οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι, ο Σταύρος Νταϊφάς και η Μαριάνα Λάτρη, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Αχιλλέας Μπέος και δυο καλοί φίλοι του Ν. Πατέρα: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Οι τρεις κάνουν παρέα από τα μέσα της δεκαετίας του 90. Και σε προσωπικό και σε οικογενειακό επίπεδο. Περνάνε μαζί τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και το σπίτι του ενός είναι ανοιχτό για τους άλλους. Ποδοσφαιρικά, καμιά σκέψη στον Δ.Μελισσανίδη για επιστροφή στην ΑΕΚ. Στην άκρη του μυαλού του Β. Μαρινάκη υπάρχει ο Ολυμπιακός, αλλά ο Σ. Κόκκαλης είναι πανίσχυρος, κατακτώντας ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Νταμπλ κάνει ο Παναθηναϊκός την επόμενη σεζόν με τον Ν. Πατέρα να αποχωρεί από την προεδρία της ΠΑΕ στις 22 Μαΐου του 2010. Κι οι τρεις φίλοι, που λέγαμε πιο πάνω, είναι εκτός ποδοσφαίρου. Το τι θα ακολουθήσει στα επόμενα τέσσερα χρόνια και κάτι μήνες (μέχρι σήμερα) δεν θα μπορούσε να το προβλέψει ούτε Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ξαναγράφεται από την αρχή κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα τέσσερα σερί πρωταθλήματα που παίρνει ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ας δούμε τα γεγονότα ένα προς ένα:

- ΣΤΙΣ 19 Ιουνίου του 2010 κι ενώ η χώρα έχει μπει στο μνημόνιο ανακοινώνεται η συμφωνία Κόκκαλη - Μαρινάκη και ο Ολυμπιακός αλλάζει χέρια (Στα τότε ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης με ποσοστό 25 ή 20% είναι μέτοχος στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου).

- ΤΗΝ Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίιου του 2010, επιστρέφει ο Ν. Πατέρας στον Παναθηναϊκό.

- ΤΗΝ Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010, δυο μέρες αργότερα, Μαρινάκης - Πατέρας συναντιούνται με τον Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ διατυπώνει την άποψη ότι "η φιλία των δυο ανδρών, μπορεί να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο".

- ΔΥΟ μέρες μετά στις 10 Σεπτεμβρίου 2010, ανακοινώνεται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός η πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση.

- ΣΤΙΣ 11 Σεπτεμβρίου, την επόμενη μέρα, γίνεται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" το Άρης - Παναθηναϊκός, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει 1-0 με το πέναλτι που καταλόγισε ο Δαλούκας σε μαρκάρισμα πάνω στον Βύντρα. Ο Β. Μαρινάκης κάνει τη δήλωση "για έγκλημα κατά της Ελλάδας" και την επόμενη ημέρα επισκέπτεται τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.

- ΣΤΙΣ 13 Σεπτεμβρίου ο Ν. Πατέρας σχολιάζει: "Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, πρόεδρος της Σουπερλίγκ και φίλος μου Β.Μαρινάκης είπε τα αυτονόητα. Χθες μίλησα μαζί του. Του είπα ότι του έχω εμπιστοσύνη. Μου είπε κι αυτός ότι μου έχει εμπιστοσύνη. Θα δούμε μαζί ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα στο ποδόσφαιρο. Κάποια λαμόγια θέλουν να χαλάσουν τη φιλία μας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τυχερό, που έχει τον Βαγγέλη κι εμένα".

- ΣΤΙΣ 10 Δεκεμβρίου 2010, ο Ν. Πατέρας αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό.

- ΤΟΝ Ιανουάριο του 2011, ο Β. Μαρινάκης επιτίθεται στον Ν.Πατέρα: "Απέτυχε στον Παναθηναϊκό Έφυγε αφήνοντας χρέη, απέτυχε να κάνει το γήπεδο στον Παναθηναϊκό κι άφησε μια ομάδα με ελλιπές ρόστερ. Αν επιστρέψει, θα πάμε στο +11".

- ΣΤΗΝ απάντησή του ο Ν. Πατέρας αναφέρεται σε "συμπλέγματα-Μαρινάκη" και "στις επισκέψεις του στα αποδυτήρια των διαιτητών". Σχετικά με τον Παναθηναϊκό ότι άφησε ταμείο 18 εκατομμυρίων γιούρο, ενώ ο Βοτανικός κόλλησε λόγω προσφυγής στο ΣτΕ.

- ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ στον Ολυμπιακό χαρακτηρίζουν τον Ν. Πατέρα σαν έναν "αργόσχολο μικρομέτοχο του Παναθηναϊκού"

- ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ του 2011 σκάει από τον Αλέξη Κούγια η κασέτα με την υπόθεση Δαλούκα, στην οποία ο Αχιλλέας Μπέος ακούγεται να λέει το "Βαγγέλη ψάξου". Ο Κούγιας συνδέει τον Αχ. Μπέο με τον Β. Μαρινάκη.

- Ο ΜΠΕΟΣ υποστηρίζει ότι πρόκειται περί συρραφής ότι αυτός που μιλάει μπορεί να είναι ο Βαγγέλης Περπινιάδης και σε τελική ανάλυση "αν είμαι εγώ αυτός που μιλάω, συνομιλιτής μου είναι ο Ν. Πατέρας", υποστηρίζοντας ότι την κασέτα την έδωσε στον Κούγια, ο Πατέρας.

- ΣΤΙΣ 29 Ιουνίου 2011 κι ενώ έχουν σκάσει τα στημένα, ο Ν. Πατέρας δηλώνει: "Δε νομίζω να έχει σχέση με την υπόθεση ο Β.Μαρινάκης".

- ΣΤΙΣ 4 Αυγούστου του 2011 η  ΠΑΕ Ολυμπιακός χαρακτηρίζει τον Αλέξη Κούγια συκοφάντη και προαναγγέλλει ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον του.

- ΤΟΝ ΜΑΪΟ του 2012, ο Γιάννης Αλαφούζος ιδρύει την Συμμαχία.

- ΣΤΙΣ 12 Αυγούστου του 2012 ο Β. Μαρινάκης αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ και το ποσοστό του (12.9%) το αγοράζει ο Γ. Αλαφούζος έναντι 5.1 εκατ. ευρώ.

- ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2012 ο Γ. Αλαφούζος γίνεται πρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

- ΣΤΙΣ 7 Σεπτεμβρίου 2012 (μετά το ματς Ολυμπιακού-Μονπελιέ ο Βαγγέλης Μαρινάκης δηλώνει: "Δεχόμαστε επιθέσεις από σκουπίδια. Όπως είναι ο Αλαφούζος, το κανάλι του ο ΣΚΑΪ και ο Κούγιας"

- ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα ο Α. Κούγιας απαντάει: "Αυτό το παχύσαρκο παιδάκι δεν ξέρω πώς έκανε 
χρήματα. Στην καθημερινότητά του τον συνοδεύουν καμιά 15αριά φουσκωτοί. Αποτελεί δυστύχημα ότι είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού".

- ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡιΟ του 2012 γίνονται εκλογές στην ΕΠΟ. Ο Β. Γκαγκάτσης κατεβαίνει για πρόεδρος, κόντρα στον Σαρρή (την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει ο Ολυμπιακός) και δέχεται μπαράζ επιθέσεων από ΜΜΕ επιρροής του Β. Μαρινάκη.

- ΤΗΝ 1η Νοεμβρίου του 2012, ο Κούγιας επανέρχεται: "Υπάρχει Χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τότε που ο Μαρινάκης αγόρασε τις μετοχές του Ολυμπιακού από τον Κόκκαλη. Έλεος κύριε Μαρινάκη".

- ΣΤΙΣ 25 Νοεμβρίου του 2012 ο Α. Κούγιας προτείνει: "Όλοι εμείς έχουμε ομάδες κι έχουμε ταλαιπωρηθεί, να φτιάξουμε μια καινούργια λίγκα. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Παναχαϊκή, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Ρόδος, Καλαμάτα. Η ΕΠΟ θα έχει να διαλέξει ανάμεσα σε μας ή σε ένα πρωτάθλημα με το γκρουπ των ομάδων που ανήκουν στον Ολυμπιακό". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νταμπλ του Παναθηναϊκού το 2010 είπε: "Δεν ήταν Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός, όταν πήρε το πρωτάθλημα. Ο Πατέρας είχε Μπέο - Τσακογιάννη". Την επόμενη μέρα διευκρίνισε ότι η δήλωση αυτή ήταν ειρωνική: "Ο Παναθηναϊκός άλλωστε επί των ημερών του Πατέρα είχε χαλάσει 150 εκατομμύρια"

- ΣΤΙΣ 7 Φεβρουαρίου του 2013 ο Κούγιας καταθέτει μήνυση στον Β. Μαρινάκη για τα "σκουπίδια" και ζητάει 200.000 ευρώ.

- ΣΤΙΣ 22 Απριλίου, η ΑΕΚ χάνει στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με 0-1 και υποβιβάζεται.

- ΣΤΙΣ 25 Απριλίου, ο Κούγιας επανέρχεται: "Σκουπίδι ο Μαρινάκης, εγκληματική προσωπικότητα"

- ΤΗΝ 1η Μαΐου 2013 η κοινοπραξία των Τσέχων στην οποία μετέχει και ο Δ.Μελισσανίδης, κερδίζει τον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ και ο Οργανισμός περνάει στα χέρια τους.

- ΣΤΙΣ 11 Ιουνίου 2013, ο Μελισσανίδης δηλώνει "παρών" και επιστρέφει στην ΑΕΚ.

- Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Μελισσανίδης αντεπιτίθεται στον Β. Μαρινάκη, μιλώντας για "νεροπίστολα και τσίου-τσίου" κι ότι "εγώ βεντέτα ανοίγω μόνο με άντρες και όχι με αυτούς που φοράνε φουρό".

- ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ο Ολυμπιακός στέλνει επιστολή στον ΟΠΑΠ για λύση της μεταξύ τους σύμβασης. Αφορμή η εξωφρενική χορηγία στην ΑΕΚ της Γ' Εθνικής, ύψους 1.9 εκατ. ευρώ.

- ΣΤΗΝ απάντηση του Ολυμπιακού στον Δ. Μελισσανίδη γίνεται αναφορά για λαθρεμπόρους, εκβιαστές και φοροφυγάδες, που στο μέλλον θα σβήνουν μόνο τα φώτα του κελιού τους.

-  ΣΤΙΣ 18/2/2014  ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με τον Δ. Μελισσανίδη αναφέρεται σε "λογικές σαλταδόρου και σαλτιμπάγκου"

- ΣΤΙΣ 25 Φεβρουαρίου του 2014, ο Α. Κούγιας μιλάει "για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο συμπεριλαμβάνοντας και τον Β.Μαρινάκη. Στην απάντησή του,  ο Ολυμπιακός τον χαρακτηρίζει "εθνικό καραγκιόζη".

- ΣΤΙΣ 26 Ιουνίου 2014, ο Μπέος δηλώνει: "Φίλος μου ο Μαρινάκης".

- ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ του 2014 βγαίνει το πόρισμα Κορέα για την εγκληματική οργάνωση. Στις 25 του μηνός ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει: "Έγινε στήσιμο αγώνων της Παναχαϊκής από τον Μαρινάκη και τον τότε πρόεδρο της ΚΕΔ, Γ.Σαρρή. Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ο Μαρινάκης είναι ο μοναδικός παράγοντας που βγάζει χρήματα από το ποδόσφαιρο".

- ΣΤΙΣ 26 Αυγούστου του 2014, ο Κούγιας ανακοινώνει τη μεταγραφή του Πλέγα στον Ολυμπιακό. Καταφέρεται κατά του Αλαφούζου ότι πήγε να του κλέψει τον ποδοσφαιριστή και διευκρινίζει: "Εγώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τον Μαρινάκη".

- ΤΗΝ περασμένη εβδομάδα ο Α. Κούγιας κάνει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με όσα αναφέροντα για το ματς Παναχαϊκή - ΑΕΚ στην υπόθεση Ζωγράφου. Ότι ο Μελισσανίδης είχε επικοινωνήσει για να μπει διαιτητής της αρεσκείας του και στη συνέχεια ανέβαλε το παιχνίδι, επειδή δεν θα έπαιζαν Μάνταλος - Μπακάκης - Γεωργέας. Με δεδομένο ότι θίχθηκαν τα συμφέροντά του, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ποιον από τους Μελισσανιδη - Μαρινάκη προτιμάει λέει: "Μαρινάκη με χίλια".

- ΤΗΝ επομένη, ο Α. Κούγιας διευκρινίζει: "Όποιος κι αν επικρατήσει στην κόντρα Μελσσανίδη - Μαρινάκη, χαμένο θα' ναι το ποδόσφαιρο. Μακάρι ό,τι παράνομο έχουν κάνει να αναδειχθεί και να τιμωρηθούν. Δεν πρόκειται να αλλάξω τις καταθέσεις μου".

Το φιλοθεάμον κοινό του Sport24.gr καλείται να απαντήσει: Ποια θα είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο ύστερα από τέσσερα χρόνια; Ποιος θα είναι με ποιον το 2018, τέτοια εποχή; Ακούω ζευγάρια και δίδυμα εχθρών.

ΚΑΙ λίγο ρεπορτάζ: Την σεζόν 2009-10 που ο Παναθηναϊκός, κάνει το νταμπλ, ο Ολυμπιακός Βόλου κερδίζει την άνοδο από την Β Εθνική στη Σουπερλίγκ. Οι σχέσεις Ν. Πατέρα-Α. Μπέου είναι άριστες. Αυτή η σεζόν είναι η πρώτη της Καβάλας στη Σουπερλίγκ. Πατέρας και Ψωμιάδης έχουν μέχρι και σήμερα καλές σχέσεις.

Φεύγοντας το καλοκαίρι του 2010 από το ποδόσφαιρο ο Ν.Πατέρας, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ανέβει στην Σουπερλίγκ. Ο Α. Μπέος είναι δίπλα στον Β. Μαρινάκη, που μόλις είχε πάρει τον Ολυμπιακό. Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Μαρινάκης, πριν αναλάβει τον Ολυμπιακό, είχε ρωτήσει τον Πατέρα αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο μαζί με τον Βγενόπουλο, και παίρνει αρνητική απάντηση. Όταν Πατέρας - Βγενόπουλος επιστρέφουν, το θεωρεί κάζους μπέλι (αιτία πολέμου). Οι γέφυρες μεταξύ Μαρινάκη-Πατέρα, παραμένουν μέχρι και σήμερα κομμένες. Οι σχέσεις Ν. Πατέρα και Δ. Μελισσανίδη δεν διαταράχθηκαν ποτέ.

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται στην πιάτσα ότι Μαρινάκης και Μπέος δεν έχουν καμιά επαφή. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι συχνές επιθέσεις του Α. Μπέου στον Γ. Σαρρή και στην ΕΠΟ.
Αντίθετα, ακούγεται ότι Μελισσανίδης και Μπέος τα λένε καλά.

Ο Σ. Πιλάβιος τον οποίο ο Β. Μαρινάκης άδειασε στηρίζοντας τον Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΟ, έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Σήμερα εν όψει εξελίξεων στην ΕΠΟ ο Δ. Μελισσανίδης μπορεί να πρότεινε για πρόεδρο τον Καραγκούνη, αλλά έχει επαφή με τον Γκαγκάτση.

(Barbara Streisand, "The way we were")
         

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου