.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ Χτυπάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά


Τα τελευταία χρόνια οι ρατσιστικές & φασιστικές επιθέσεις, σε μετανάστες, εργαζόμενους που αγωνίζονται, και σε όσους τολμούν να εκφράσουν μια διαφορετική από τις κυρίαρχες απόψεις, απλώνονται σε πάρα πολλές πλευρές της καθημερινότητας μας.
Ταυτόχρονα τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και κοινωνικές ελευθερίες έχουν προ πολλού μειωθεί και συνεχίζουν καθημερινά να δέχονται επιθέσεις. Το δικαίωμα σε αξιοπρεπή εργασία, σε ασφάλιση, στην πρόσβαση στις βασικές παροχές, όπως παιδεία και υγεία, αποτελούν αντικείμενα προς καταστροφή και πώληση, ενώ ο φόβος για απόλυση με το παραμικρό, η αστυνομική καταστολή σε λαϊκές κινητοποιήσεις και το φάντασμα της "χρεοκοπίας" που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ για να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία η αντίληψη ότι πρέπει να περάσουν όλα όσα μας λένε είναι επίσης όψεις της φασιστικοποίησης και του φόβου που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η τρόικα.
Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπάθησε να παρουσιάσει ένα αντιφασιστικό πρόσωπο κλείνοντας τους ηγέτες των νεοναζί στη φυλακή, όμως μέρα με τη μέρα γίνεται φανερό ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα μνημόνια πάνε μαζί με την βία, την καταστολή, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό, το σεξισμό, τη ξενοφοβία και την καταπίεση.
Για όλους αυτούς τους λόγους προχωράμε στη διοργάνωση μονοήμερου αντιφασιστικών εκδηλώσεων στις 29/11 με τη συμμετοχή δημοτικών παρατάξεων, μαζικών φορέων, συλλογικοτήτων και κατοίκων της Ν Ιωνίας.
Η διοργάνωση προέκυψε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτώβρη, στο Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το σωματείο εργαζομένων του δήμου N.Ιωνίας, από τη Δ' ΕΛΜΕ, συλλόγους γονέων, τις δημοτικές κινήσεις «Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Ν. Ιωνία» και «Ενότητα Για τη Ν. Ιωνία», την ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας, το Ξεκίνημα, την ομάδα Ποδονίφτης, την Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας, το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Ιωνίας, την Πακιστανική Κοινότητα.
Η σύσκεψη είχε στόχο την ανοιχτή επικοινωνία μαζικών φορέων της περιοχής για την άμεση αντιμετώπιση φασιστικών προκλήσεων. Μετά από πλούσια συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου και του ρατσισμού στα σχολεία και τις γειτονιές της Ν. Ιωνίας, αποφασίστηκε η διοργάνωση ημέρας εκδηλώσεων στα τέλη Νοέμβρη. Κατόπιν συσκέψεων οργανωτικού χαρακτήρα που ακολούθησαν, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - Χτυπάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά
Πρόγραμμα μονοήμερου αντιφασιστικών εκδηλώσεων, Σάββατο 29 Νοέμβρη
1ο Ενιαίο Λύκειο Ν. Ιωνίας (πλ. σταθμού ΗΣΑΠ Πευκάκια )
6μμ
Προβολή:
"Το αυγό του φιδιού", Ντοκιμαντέρ της εκπαιδευτικού Νίνας Γεωργιάδου.
Ένα κολάζ εικόνων για την ιστορική πορεία του φασισμού από τον Μεταξά μέχρι τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
7μμ
Συζήτηση με τους:
Σπύρο Αλεξίου – ιστορικό
Θανάση Καμπαγιάννη - δικηγόρο, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α.
Στάθη Σταυρόπουλο - σκιτσογράφο
“70 χρόνια από το μπλόκο της Καλογρέζας αλλά και την απελευθέρωση της Αθήνας, συζητάμε για την αντιφασιστική παράδοση της πόλης μας & τη μάχη ενάντια στο φασισμό σήμερα
9μμ
Συναυλία με τα συγκροτήματα
The Paugamix Delight
The Super Normals


Στον χώρο μπορούν ελεύθερα να διακινηθούν έντυπα ή βιβλία σχετικού περιεχομένου
από τους φορείς και τις συλλογικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου