.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ: Οργή λαού στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα


Το ποτάμι των απεργών που σήμερα πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων έδωσε μήνυμα συνέχισης της αντίστασης και του αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

 
Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στα μεγάλα συλλαλητήρια δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται από τη συγκυβέρνηση και την τρόικα. 

Φάνηκε καθαρά ότι όχι μόνο δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης περί του τέλους του μνημονίου αλλά αντιλαμβάνονται ότι Κυβέρνηση και τρόικα προωθούν ένα νέο καταστροφικό μνημόνιο που θα συντηρήσει την ανεργία στα ύψη και θα πλήξει για μια ακόμα φορά τα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου κύκλου εργατικών και λαϊκών αγώνων, με τελικό στόχο την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι και μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους με στόχο να μην περάσει η πλήρης διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η απελευθέρωση των απολύσεων, οι νέες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις καθώς και το χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αντιθέτως, να διεκδικήσουν το σταμάτημα των απολύσεων, ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων, να αγωνιστούν για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και για ουσιαστική στήριξη της δημόσιας υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.

Να κάνουν τέλος πράξη τα συνθήματα που στις σημερινές διαδηλώσεις ήταν στο στόμα όλων των εργαζομένων ότι: «ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ» και «Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ – ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου