.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ | ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ




Την θεατρική παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» παρακολούθησαν τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Μικρασιατών  Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014.

Μια παρέα 50 ατόμων (όλων των ηλικιών) αναχώρησε από τη Ν. Φιλαδέλφεια με προορισμό το «ΘΕΑΤΡΟΝ» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο.


Μία εκπληκτική παράσταση, μια παράσταση που υμνεί την αγαπημένη μας Σμύρνη, μια ουσιαστική μετάβαση στον τόπο και τον χρόνο της Μικρασιατικής καταστροφής,  μια παράσταση  που δείχνει την κοσμοπολίτικη "Σμύρνη" πριν και μετά την καταστροφή.

Μια αρχόντισσα της Σμύρνης, η Φιλιώ θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της εκεί. Ο νους της φεύγει από την προσφυγική γειτονιά όπου ζει πια  και ξαναζεί τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτισας Σμύρνης, όταν ήταν για όλους το μαργαριτάρι της Ανατολής, ο Παράδεισος της Ιωνίας και η Πόλη των Απίστων για τους Οθωμανούς.


Μετά από μια υπέροχη βραδιά τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Μικρασιατών έδωσαν το ραντεβού τους στην επόμενη  εκδήλωση  του Συνδέσμου Μικρασιατών, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στις 13:00 το μεσημέρι στο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ τιμή πρόσκλησης 17 ευρώ (Η πρόσκληση περιλαμβάνει πλούσιο μενού από ορεκτικά, σαλάτα, κυρίως πιάτο, άφθονο κρασί, φρούτα, γλυκά καθώς και  ζωντανό πρόγραμμα από ορχήστρα που θα μας διασκεδάσει με μικρασιάτικα τραγούδια και όχι μόνο) που θα πραγματοποιηθεί στο μεζεδοπωλείο Μικρασιάτικο (Προύσσης 12) στη Ν. Φιλαδέλφεια, 
και στην παρουσίαση του βιβλίου της Μιμής Ντενίση " Σμύρνη μου αγαπημένη" που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 - Ν. Φιλαδέλφεια)  την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 στις 19:30, αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν: o Κώστας Βουτσάς, Τάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας, Χριστίνα Αλεξιάν, Κρατερός Κατσούλης κ.α., μαζί μας θα έχουμε και την Εστουδιαντίνα την ελληνική ορχήστρα παραδοσιακής μουσική μου θα παίξει μουσική από τη Μικρά Ασία. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

           Χρήστος Τριανταφύλλου                                               Χρήστος Κοπελούσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου