.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

O Σπύρος Καβακόπουλος μας προτρέπει: Ακούστε τη διάλεξη : «Η αγωγή του προφορικού λόγου στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

«Η αγωγή του προφορικού λόγου στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».
Το 2013 είχα την ευθύνη οργάνωσης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στη Ν. Φιλαδέλφειας, με τον γενικό τίτλο «Οι Δευτέρες του ΠΠΙΕΔ». Φιλοσοφία των διαλέξεων, ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός. Οι διαλέξεις αφορούσαν πολλά και σημαντικά θέματα όπως ο Ελληνικός λόγος και γλώσσα, οι Έλληνες δημιουργοί των μουσικών ρευμάτων (λόγιας αστικής και λαϊκής) κ.α. Λειτούργησε από τον Σεπτέμβριο μέχρι και Δεκέμβριο του 2013, κάθε Δευτέρα απόγευμα. Οι εισηγητές από τους πλέον ειδικούς, ορισμένοι και με διεθνή ακτινοβολία. Ήρθαν χωρίς αμοιβή.


Μεταξύ αυτών και ο Σωτήρης Τσόγκας σκηνοθέτης και ηθοποιός. Η διάλεξή του καταγράφηκε και διατίθεται δωρεάν. Θέμα της διάλεξης «Η αγωγή του προφορικού λόγου στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

Ο τίτλος ίσως να μην προκαλεί το ενδιαφέρον, όμως όποιος ακούσει τη διάλεξη σίγουρα θα ενθουσιαστεί. Θερμοπαρακαλώ φίλους και εκπαιδευτικούς να την ακούσουν, θα αποκομίσουν πολλά με πολύ ευχάριστο τρόπο, δοκιμάστε τουλάχιστον τα πρώτα πέντε λεπτά. Επισυνάπτω τα επί μέρους θέματα με την χρονική τους σειρά.

Όποιος επιθυμεί να του τη δώσω τη διάλεξη σε DVD ή σε CD ήχου εντελώς δωρεάν, ας μου γράψει μήνυμα. 

Εκπληκτικό τη διάλεξη να την ακούει κανείς την ώρα που ταξιδεύει.
Την βίντεο εγγραφή έκανε ο Μπάμπης Βαρούτης δωρεάν και μπορείτε να τη δείτε  στην παρακάτω διεύθυνση.
https://www.youtube.com/watch?v=Oonjc_iiumQ&feature=youtu.be


Με εκτίμηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου