.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Eργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας: Προβολή ταινίας “Bullhead”. Κυριακή 30/11, 9μμ

Bullhead | Μοσχαροκεφαλή
 
Διάρκεια 129 Λεπτά, του Μάικλ Ρόσκα μμε τους Ματίας, Σόνερτς, Γιερόεν Πέρσεβαλ, Ζαν Νταντόι, Μπάρμπαρα Σαραφιάν, Τίμπο Βαντενμπόρε, Φρανκ Λάμερς

Υπόθεση: Ο Τζάκι είναι ένας μοναχικός νέος γύρω στα 30, που εργάζεται στη φάρμα με βοοειδή του θείου του. Μια μέρα, ένας αδίστακτος κτηνίατρος τον προσεγγίζει για να συνάψουν μία ύποπτη συμφωνία σχετική με τη χρήση απαγορευμένων  στεροειδών και ορμονών στα ζώα. Η δολοφονία ενός αστυνομικού και η αναπάντεχη συνάντηση του Τζάκι με έναν άνδρα από το σκοτεινό παρελθόν του θα πυροδοτήσουν μία αλληλουχία εξελίξεων με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Βέλγου σκηνοθέτη Μίκαελ Ρόσκαμ αφηγείται με εκρηκτικό τρόπο μια ιστορία εκδίκησης, λύτρωσης και μοίρας, με μια συγκλονιστική ερμηνεία από τον ανερχόμενο Ματίας Σχούναρτς. Ένα πολυσύνθετο δράμα για το έγκλημα και τιμωρία με βίαιη δράση και επιλεκτικές πινελιές μαύρου χιούμορ τύπου «Αποστολή στην Μπριζ». To «Bullhead», που ενθουσίασε το Φεστιβάλ Βερολίνου 2011, δεν είναι μόνο μια συναισθηματικά προσανατολισμένη ιστορία μεταμέλειας, χαμένης αθωότητας και φιλίας αλλά και μια τολμηρή αποκάλυψη της πιο ισχυρής μαφίας εμπορίου αναβολικών. Τα οποία καταβροχθίζουν την αξιοπρέπεια ενός αδύναμου χαρακτήρα που χάνει τις φυσικές και ψυχολογικές αντοχές του, αναζητώντας τον χαμένο του ανδρισμό σε ψεύτικους παραδείσους.

Μια γκροτέσκα, νουάρ τραγωδία που κατάφερε να σπάσει τα ταμεία, από την πρώτη κιόλας μέρα του ανοίγματος στις Βελγικές αίθουσες ενώ καταξιώθηκε σε πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο (εκτός του Βερολίνου), όπως στο AFI Fest και το Fantastic Fest. Το Bullhead είναι ένα ρεαλιστικό θρίλερ γεμάτο οργή ​​κάνοντας το TwitchFilm να το χαρακτηρίσει ως “ένα από τα πιο πρωτότυπα αστυνομικά φιλμ των τελευταίων ετών”. «Όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από το παρελθόν, στο τέλος, αυτό, ούτως ή άλλως θα μας γαμήσει». Λέει ο πρωταγωνιστής της πιο παράξενης βελγικής ταινίας των τελευταίων χρόνων, η οποία αρχίζει με μια παρανοϊκή σκηνή ομαδικού αυνανισμού. Στο τέλος της, ο πρωταγωνιστής θα λάβει εκδίκηση, εξαιρετικά σκληρή και βάρβαρη, ακόμηκαι για τα κινηματογραφικά δεδομένα.

Trailer:


       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου