.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στους σύρους πρόσφυγες

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες πολέμου από την Συρία που πραγματοποιούν κινητοποίηση διαρκείας στην πλατεία Συντάγματος και ζητούν: 
 
α) Να επιτραπεί η νόμιμη μετακίνησή τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να ζητήσουν εκεί διεθνή προστασία και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους μακριά από τη φρίκη του πολέμου.

β) Να τους παρασχεθεί στέγη και τροφή για το διάστημα που θα παραμείνουν στη χώρα μας

Οι πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία, διωγμένοι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα δικτατορικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, αντιμετωπίζονται καταρχήν ως παρείσακτοι «λαθρομετανάστες» στο Αιγαίο, με βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές. 

Όσοι καταφέρουν να περάσουν στην Ελληνική ενδοχώρα, εγκλωβίζονται από τη συνθήκη Δουβλίνο 3 που αναθέτει στην πρώτη χώρα εισόδου της ΕΕ να εξετάσει τα αιτήματα ασύλου και να τους υποδεχθεί. Την ίδια ώρα τα χρήματα που λαμβάνει η Ελλάδα από τα ταμεία της ΕΕ κατευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά μαζί με εγχώριους πόρους στη στρατιωτικοποίηση των συνόρων και στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης σαν της Αμυγδαλέζας, ενώ σχεδόν τίποτε δεν διατίθεται για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών των προσφύγων, σε μια χώρα που ήδη μαστίζεται από την κρίση και την ανεργία. Πρόκειται για έναν απάνθρωπο παραλογισμό που πρέπει να σταματήσει τώρα. 

Απαιτούμε να σταματήσει η δολοφονική αντιπροσφυγική πολιτική στα ανατολικά και δυτικά σύνορα της χώρας, με πολλές εκατοντάδες καταγεγραμμένους νεκρούς ετησίως. 

Να καταργηθεί η συνθήκη Δουβλίνο 3, που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, καταδικάζοντάς τους στην εξαθλίωση.

Να δημιουργηθούν ξενώνες φιλοξενίας αστέγων (ελλήνων απόρων και προσφύγων-μεταναστών) και να κλείσουν τα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι εχθρός των ελλήνων εργαζομένων και δεν θα αφήσουμε να μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα της κρίσης, μαζί με τα εκατομμύρια ελλήνων εργαζομένων και ανέργων που ζουν ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Αγωνιζόμαστε από κοινού για να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας και του ρατσισμού.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους Σύρους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου