.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η κωμική πλευρά στη διαμάχη των επιχειρηματιών Μελισανίδη - Μαρινάκη

Ο Μιχάλης Τροχανάς με μακροσκελή επιστολή υποστήριξε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τίποτα.


Αναλυτικά η Επιστολή

ΠΡΟΣ: Tον κύριο Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, υπεύθυνο όργανο της ΕΠΟ για τους κανονισμούς πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων.

ΘΕΜΑ:

α.- Παραποίηση Αρχής και αρχών.

β.- Υπονόμευση του θεσμού «χορηγών και ευεργετών» για τις επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου. (σκοπίμως ή λόγω άγνοιας και έλλειψης απαιτούμενων προσόντων.)

γ.- Ιδιοτελής, σκόπιμη ή αφελής λόγω ανικανότητας υποστήριξη διοικητικού ηγέτη (Προέδρου) συγκεκριμένης ΠΑΕ, ο οποίος περιλαμβάνεται στους υπόπτους για εγκληματική οργάνωση παραποίησης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

α.- Κύριο Γιώργο Σαρρή, πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος λόγο καταστροφικής ανικανότητας γελοιοποίησε και διέλυσε την Ελληνική Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και από Πρωταθλήτρια Ευρώπης την κατέστησε έρμαιο ομάδας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών κάποιου νησιού.

β.- Στους δημοσιογράφους εκ των Δημοσιογράφων που δεν είναι μεν αλήτες και ρουφιάνοι αλλά απλά δεν είναι ούτε... Δημοσιογράφοι.

Κύριε Πετρόπουλε,
Ενημερώθηκα για το έγγραφο που κοινοποιήσατε στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, με το οποίο τον προσκαλείτε προς απολογία στην ΕΠΟ - με την ιδιότητα του εγκαλούμενου- επειδή προέβη δημοσίως σε προσωπική δήλωση, για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Σ' αυτή την πρόσκληση σας σε απολογία τον αποκαλείτε... «Διοικητικό Ηγέτη» της ΠΑΕ ΑΕΚ. Όμως για να ασκείτε την εξουσία που περιέργως (αν μη τι άλλο) ανέθεσε σε εσάς ο πρόεδρος της ΕΠΟ, το θεμελιώδες προσόν που έπρεπε να διαθέτετε είναι η γνώση των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι οι ΠΑΕ δεν είναι παρά επιχειρήσεις με επιχειρηματικό αντικείμενο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και γενικώς στις επιχειρήσεις διοικητικός ηγέτης είναι ο πρόεδρος ή ο C.E.O.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, συνεπής προς τις απαιτήσεις του νόμου διαθέτει και τους δύο αυτούς «Διοικητικούς Ηγέτες», υποστηριζόμενους μάλιστα και από άλλα υψηλού επιπέδου εξειδικευμένα στελέχη, όπως ο εκτελεστικός διευθυντής κλπ, ενώ ο κ. Μελισσανίδης έχει την ιδιότητα του χορηγού και του μεγάλου ευεργέτη της ΠΑΕ. Πού, λοιπόν, σκοπεύετε κύριε Πετρόπουλε; Μήπως σας παρέσυραν ή σας επέβαλαν να στραφείτε κατά όλων των χορηγών της ΑΕΚ, αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την ομάδα μου καθώς ετοιμάζεται να επανέλθει στη φυσική και ιστορική θέση της στην Super Lengue; Μήπως μπερδευτήκατε από το αντικειμενικό γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης υπήρξε μέτοχος με 25% στην ΠΑΕ ΑΕΚ, πρόεδρός της και CEO πριν... 20 χρόνια; Αν αυτές οι πρώην ιδιότητες του Μελισσανίδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν γνωστές σ' εσάς και γι' αυτό τον καλέσατε σε απολογία, τότε πρέπει να δεχτείτε το δικό μου εύλογο παράπονο. Το παράπονο μου είναι γιατί δεν καλέσατε κι' εμένα σε απολογία ως εγκαλούμενου, αφού, στο κάτω- κάτω της γραφής, υπήρξα ιδιοκτήτης του 78,5 της ΠΑΕ ΑΕΚ; Και γιατί με υποτιμήσατε με την πρόσκληση του ... «παλιοΜελισσανίδη»;

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, απαιτώ από εσάς να προσκαλέσετε αμέσως και εμένα σε απολογία ως εγκαλούμενο. Δεν είναι ανάγκη να σας το ζητήσουν ούτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ ούτε ο στενός συνεργάτης του, ο κύριος Μαρινάκης δηλαδή. Προσφέρομαι... εκουσίως.

Αν, τέλος, αυτή η ακατανόητη πράξη σας, να μην αντέξετε στις πιέσεις και να προβείτε σε πρόσκληση του Μελισσανίδη σε απολογία ήταν απλά ένα λάθος σας, τότε θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για εσάς και την ελληνική κοινωνία μας να θυμηθείτε την εξαιρετική θητεία σας στην Δικαιοσύνη- όπως με πληροφόρησαν τώρα- και να ζητήσετε συγνώμη από τον Μελισσανίδη και την ΑΕΚ. Άλλωστε η συγνώμη για την αποκοτιά σας εναντίον του Μελισσανίδη θα είναι και άκρως χρήσιμη χρονικά λόγω των περιστάσεων... στην χώρα μας! Το λέω διότι συμβαίνει να γνωρίζω από άλλους επιχειρηματίες ότι η διεθνής εμβέλεια του επιχειρηματικού profile αυτού του μοναδικού τίγρη έλληνα επιχειρηματία δεν μένει αναξιοποίητη. Καθημερινά ασχολείται με την προσέλκυση επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο προκειμένου να συγκεντρωθούν μεγάλα κεφάλαια και να επενδυθούν στην Ελλάδα μας που επειγόντως έχει ανάγκη αυτών των επενδύσεων.

Με αυτή την ευκαιρία σας παρακαλώ πολύ κύριε Πετρόπουλε να μου κάνετε δύο χάρες.  Παρακαλώ να μεταβιβάσετε στον κύριο Μαρινάκη ότι προσωπικά με απογοήτευσε. Όταν ανέλαβε την μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού (3 εκ. φίλαθλοί) και προέβη στις πρώτες δηλώσεις και τις πράξεις του, με εντυπωσίασε κυριολεκτικά και πίστεψα ότι αυτός ο νέος, αυτοδημιούργητος ουσιαστικά και ευφυής άντρας, θα άλλαζε επιτέλους τις τραγικές συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή την εκτίμηση μου δεν δίστασα να την εκφράζω στις συζητήσεις μου με άλλους Ενωσίτες, υφιστάμενος τα «επίχειρα»... φυσικά.

Η δεύτερη χάρη που σας ζητώ είναι να πείσετε τον κύριο Σαρρή να παραιτηθεί αμέσως. Η παραίτηση του, αναγκαία όσο ποτέ, είναι το μόνο που δύναται να προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όσον αφορά τον τίγρη των επιχειρήσεων και άλλους ακόμη Ενωσίτες εκτός της ΠΑΕ ΑΕΚ, μαζί τους και το μισό από εμένα που έχει απομείνει στην Γή, θα γενικεύσουμε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μας με όλους τους διαιτητές ζητώντας τους ένα μόνιμο 50-50 στους αγώνες της ΑΕΚ τους οποίους θα διαιτητεύουν.

Δεν δείραμε εμείς κανένα κύριο Ζωγράφο και παρά τις προσπάθειες πολλών από εμάς δεν μπορέσαμε μέχρι τώρα να μάθουμε ποιος το έπραξε. Το μόνο περιστατικό που βαρύνει την ΑΕΚ είναι η επίθεση κάποιων Ενωσιτών εναντίον διαιτητή από την Θεσσαλονίκη πριν 30 χρόνια περίπου. Αντιθέτως, επί-σης οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν έδειραν απλά αλλά σκότωσαν ένα φίλαθλο του Παναθηναϊκού.

Είναι βέβαια ντροπή για όλους μας ακόμη και να συζητάμε τέτοια γεγονότα σήμερα. Όμως θα είναι δραματικό και καταστροφή εάν επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα και τώρα.

Το «δια ταύτα», κύριε Πετρόπουλε, είναι ότι όποιος τα βάζει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη είναι σαν να τα βάζει με το σύνολο των 600.000 Ενωσίτικων Οικογενειών που ζούμε στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή.

Ο Μελισσανίδης δεν είναι «Διοικητικός Ηγέτης» της ΑΕΚ. Είναι ο Υψιπετής, γνήσιος Πόντιος και Έλληνας από τη φύτρα και τη φτιασιά του Οραματιστής και με αποδεδειγμένη την ικανότητα του να υλοποιεί τα οράματα που τον διαπερνούν και πυροδοτούν το εμπύρευμα της καρδιάς του. Είναι ο γνήσιος υπέρτατος αρχηγός όλων μας των Ενωσιτών, ακόμη κι εκείνων που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να γκρινιάζουν. Είναι εκείνος που έσωσε κυριολεκτικά την ΑΕΚ μας από τον αφανισμό. Δεν συνέβη να είμαστε ποτέ κολλητοί φίλοι με τον τίγρη επιχειρηματία, ούτε τώρα είμαστε. Όμως έχει τη γνήσια ευγνωμοσύνη μου για την καίρια παρέμβαση του στην ΑΕΚ μου. Και η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ομάδα όπως οι άλλες μεγάλες και μικρές ομάδες. Είναι η μοναδική ομάδα που ταυτόχρονα είναι και Ιδέα. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το είπε ο Πατριάρχης της Ορθοδοξίας και το αποδεικνύει η Ιστορία. Είναι μια ΙΔΕΑ που αφορά όλους τους Έλληνες απανταχού επί Γής και όχι μόνο εμάς τους Ενωσίτες. Μια ασύγκριτη Ιδέα στους συμβολισμούς της, και μια DNAική Ιδέα στις ρίζες της.

Τον Αύγουστο 2014 έγραψα ένα άρθρο υπό τον τίτλο Α-ΕΚ,ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΣΜΟΣ και ΟΡΑΜΑΤΑ, ανεπτυγμένο σε 3500 λέξεις. Ίσως ήταν η διαίσθηση μου που το προκάλεσε τότε. Ε-κείνη η διαίσθηση μου δυστυχώς επαληθεύτηκε τώρα σε όλους τους τομείς ενώ εκείνο το άρθρο βρίσκεται σε μία εφημερίδα, οι υπεύθυνοι της οποίας έκριναν ότι απευθύνεται... σε διανοούμενους. Εντάξει παιδιά. Εγώ ούτως η άλλως έκλεισα θέση στον Σ.Φ. ΑΕΚ Των ουρανών, που ίδρυσαν οι σεπτοί ιδρυτές της ΑΕΚ μου. Σας δίνω μία υπόσχεση: αν υπάρχει... μετενσάρκωση θα φροντίσω να γεννηθώ... μαλάκας αυτή τη φορά. Όμως προς το παρόν μαλάκες είσαστε εσείς, οι δυό υπεύθυνοι της εφημερίδας που ασκήσατε... λογοκρισία.

Αν ήμουν στην θέση του κυρίου Μαρινάκη θα έκανα μια ρεαλιστική αλλά άκρως πρωτότυπη επανάσταση. Θα επέστρεφα στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα του 2008, το οποίο της αφαίρεσαν «στα χαρτιά» και βρίσκεται στις προθήκες του Ολυμπιακού. Και θα το επέστρεφα πανηγυρικά με γεμάτο το ΟΑΚΑ από φιλάθλους της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Μιχάλης Τροχανάς

Υ.γ: Τίγρη των επιχειρήσεων, Δημήτρη Μελισσανίδη, «no worries with all of us around».

πηγή:  onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου