.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Κύπριος ευρωβουλευτής ζητάει από την Ε.Ε. να ασκήσει πιέσεις στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας για το γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ)!!!




Διεθνοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ) επιχειρεί κύπριος ευρωβουλευτής. Για να μάθουν τυχόν επενδυτές του εξωτερικού πως δε πρέπει να πλησιάζουν; Γιατί ως σήμερα οι κάτοικοι και ο δήμος δε προσέφυγαν σε αρμόδιους θεσμούς της ΕΕ, και θέλει να τους θυμίσει ότι πρέπει και μπορούν; Όποια κι αν είναι η αιτία της πρωτοβουλίας του, σημασία έχει πως αντικειμενικά το θέμα πλέον γίνεται γνωστό διεθνώς με ότι συνεπάγεται αυτό...


H αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sport24.gr:

Μέχρι την Ευρωβουλή το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ





Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και τις καθυστερήσεις από την πλευρά του Δήμου Ν. Φ. κατέθεσε Κύπριος Ευρωβουλευτής.

Μέχρι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έφτασε ο τρόπος που η Δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας, επιχειρεί να βάλει εμπόδια στο έργο της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) έκανε παρέμβαση με σχετική ερώτηση για τη κωλυσιεργία από τη Δημοτική Αρχή, στο έργο της Αγιά Σοφιάς.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Κύπριου Ευρωβουλευτή: "Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απαράδεκτη κωλυσιεργία που παρατηρείται από πλευράς Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Με σημερινή του γραπτή ερώτηση ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) παρεμβαίνει για τη κωλυσιεργία και τη δημιουργία προσκομμάτων που παρατηρείται, από πλευράς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, για την κατασκευή στον ιστορικό χώρο της προσφυγιάς του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Ο κ. Παπαδάκης τονίζει ότι το αθλητικό σωματείο της ΑΕΚ που ιδρύθηκε από πρόσφυγες το 1924 αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα και δημοφιλέστερα αθλητικά σωματεία της Ελλάδας με διεθνείς επιτυχίες και αναφορές. Μετά την κατεδάφιση του παλαιού γηπέδου της το 2003 σχεδίασε ένα νέο σύγχρονο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο στην ίδια ιστορική θέση στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι η χωροθέτηση του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, διεθνών προδιαγραφών FIFA - UEFA, και όλο το πλαίσιο της ανάπτυξης και λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου είχε εγκριθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Ν. Φιλαδέλφειας και ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή (ν.4277/2014), μετά από όλες τις νόμιμες διαδικασίες και μελέτες (διαβουλεύσεις, δημοσιότητα, περιβαλλοντική τεκμηρίωση κλπ).

Η σημερινή δημοτική αρχή της Ν. Φιλαδέλφειας δεν επιθυμεί, και μάλιστα ατεκμηρίωτα, τη δημιουργία του έργου, αρνείται να συνεργαστεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων του να εκδώσει τις βεβαιώσεις που ορίζει ο νόμος για τις υψομετρικές μελέτες που έχουν κατατεθεί στο Δήμο από το 2014, την στιγμή που όλες οι κρατικές αρχές συμφωνούν και εγκρίνουν όλες τις διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδάκης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει με ποιο τρόπο προτίθεται να ασκήσει πιέσεις στο Δήμο για να τηρήσει τις αποφάσεις που έχουν εγκριθεί και να συμμορφωθεί με τις νόμιμες διαδικασίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου