.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Αύριο η εξ αναβολής δίκη για το ιδιοκτησιακό - Ανησυχία για γεγονότα...


ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ «ΟΜΟΡΦΙΕΣ» ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ «ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ»;

Ως γνωστόν αύριο μάλλον θα συζητηθεί για πρώτη φορά το ιδιοκτησιακό του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για τα ερασιτεχνικά τμήματα της. Καθώς χωρίς νόμιμο δικαίωμα με Γ.Σ. παρωδία αποφάσισε να το παραχωρήσει στη "ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε." συμφερόντων Μελισσανίδη για να χτίσει ιδιωτικό γήπεδο και να το εκμεταλλεύεται αποκλειστικά!

Παρά λοιπόν τη δικαστική εκκρεμότητα η από αριστερά ερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ακόμη τρέχει χαρούμενη σα τη Πόρσε της εθνικής οδού με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τα δεξιά, και η συριζαίικη περιφέρεια της (α)Ρένας Δούρου, που η πολιτική τους συμπεριφορά θυμίζει περισσότερο διευθυντές επιχειρήσεων του ομίλου Μελισσανίδη παρά πολιτικά πρόσωπα, έχουν βάλει υπογραφές εκεί που ούτε η ηθική, ούτε το δίκαιο, ούτε η πολιτική το επιτρέπουν.


Αν η δικαστική απόφαση όπως είναι αναμενόμενο από το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, δεχτεί την αγωγή του μέλους της ερασιτεχνικής, σημαίνει πως όλα όσα υπόγραψαν κυβέρνηση και περιφέρεια, είναι για τα σκουπίδια! Και φυσικά θα είναι αδύνατο ή πιο σωστά αδιανόητο μετά, να αγνοήσουν την απόφαση και να υπογράψουν οικοδομική άδεια. Ίσως σε αυτό κρύβεται μια πλευρά των αιτίων για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, και σήμερα του ξυλοδαρμού του προέδρου του δημοτικού συμβούλιου Γιώργου Πάνου.

Τυχόν υπογραφή από το δήμο στην υψομετρική μελέτη, θα καθιστούσε έρμαιο εκβιασμών οποιονδήποτε την υπέγραφε. Για τους λόγους που ο δήμος με έγγραφο του έχει απαντήσει στην εταιρία. Η ένταση των πιέσεων του τελευταίου διαστήματος αν απέδιδε υπογραφές, θα ήταν ένα εξαιρετικό άλλοθι για κυβέρνηση – περιφέρεια. Και μετά από κάτι τέτοιο θα σκοτώνονταν να υπογράψουν την οικοδομική άδεια, πριν εκδοθεί η δικαστική απόφαση. Πρώτα δηλαδή να δημιουργηθούν τετελεσμένα, και μετά να νομιμοποιηθούν αλά Μολ ή και Βατοπαίδι.

Στο βαθμό που ισχύει κάτι τέτοιο, μπορεί να εξηγηθεί ως ένα σημείο και η επιδεικτική αδιαφορία για όσα συμβαίνουν στη πόλη μας, κυρίως από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, Δούρου και περιφέρειας, αλλά και όλων χωρίς εξαίρεση των εντός κοινοβουλίου κομμάτων, της ΚΕΔΕ του Πατούλη, της ΠΕΔΑ του Σαράντη και λοιπών συστημικών θεσμών και προσώπων...

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aekwatch.gr:


ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ «ΟΜΟΡΦΙΕΣ» ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ «ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ»;
(ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΜΗ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ)

Αύριο 2 Μάρτη 2017 είναι προγραμματισμένη στην Ευελπίδων η εκδίκαση της αγωγής μέλους της Ερασιτεχνικής με την οποία ζητά την ακύρωση της απόφασης της Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2015 (τι σύμπτωση). Τότε η Γ.Σ. είχε όπως-όπως εγκρίνει το παραχωρητήριο με το οποίο η Ερασιτεχνική παραχωρούσε στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» το οικόπεδο (μαζί με το γήπεδο που εν τω μεταξύ θα είχε χτίσει) για 49 χρόνια. Η παραχώρηση γινόταν χωρίς να προβλέπεται κάποιο αντίτιμο.

Θυμόμαστε εξάλλου ότι με την ψήφιση του άρθρου 42 προβλεπόταν ότι τα ποσοστά του Σωματείου για την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου (15%) και για την διαφημιστική εκμετάλλευση των χώρων του (15%) δεν θ’ αποδίδονταν σ’ αυτό. Όλη αυτή η μεθόδευση οδήγησε στην κατάθεση της αγωγής που μετά από τρείς αναβολές (τις δύο ζήτησε η πλευρά της Α.Ε.Κ. και η μια δόθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων) αναμένεται να συζητηθεί αύριο.

Θυμόμαστε επίσης ότι η πλευρά της Α.Ε.Κ. είχε υποβαθμίσει την κατάθεση της αγωγής και διέδιδε παντού ότι αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας. Τώρα φαίνεται πως αλλάζουν τροπάρι. Όπως είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει ο Μάριος τριβιζάς (βλέπε εδώ) αύριο στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων αναμένεται να δώσει το παρών εκτός από τους διάδικους και τους μάρτυρες τους κόσμος και κοσμάκης.  

Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε για την κινητοποίηση αυτή είναι ότι όχι μόνο δεν είναι απαραίτητη, αλλά είναι ενδεχομένως και επικίνδυνη. Δεν είναι απαραίτητη γιατί εφ’ όσον εκδικαστεί η υπόθεση επί της ουσίας, η απόφαση θα ληφθεί βάσει των πραγματικών περιστατικών. Περιστατικών τα οποία μόνο τυπικά θα (επι)βεβαιώσουν οι μάρτυρες αφού είναι ευρέως γνωστά. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τουλάχιστον δύο ΑΕΚτζήδικες ιστοσελίδες αναμετέδιδαν με μικρή καθυστέρηση τα συμβαίνοντα μέσα από την Γ.Σ. Συνεπώς αυτά που θα καταθέσουν οι μάρτυρες δεν είναι ούτε κάτι που γνωρίζουν λίγοι, ούτε πολύ περισσότερο αποκυήματα της φαντασίας τους. Αντιθέτως είναι πράγματα που είναι από τότε γνωστά και στα οποία έχει γίνει συχνή αναφορά. 

Από την άλλη η τέτοια κινητοποίηση ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη υπό την έννοια ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά και να γίνουν «ομορφιές», την ευθύνη για τις οποίες θα έχει μόνον η Α.Ε.Κ. και όσοι διαχειρίζονται την τύχη της. Όπως επίσης την ευθύνη για το ότι η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες την έχει πάλι μονον η Α.Ε.Κ. και συγκεκριμένα ο Μελισσανίδης και το επιτελείο του, γιατί εγκαίρως και πολύ πριν την Γ.Σ. του Φλεβάρη του 2015 του είχαν επισημανθεί ΟΛΑ τα προβλήματα (καθώς και οι λύσεις τους) σχετικά με το γηπεδικό. 

Εκείνος όμως δεν τους άκουσε και έκανε όσα (και όπως τα) έκανε φτάνοντας την υπόθεση του γηπέδου στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Τώρα προσπαθεί μέσω κινητοποιήσεων να βγάλει την Άδεια. Μια Άδεια που παρά τα όσα λέει η «επίσημη Α.Ε.Κ.» έχει πολλά ακόμη ανοιχτά ζητήματα (σε κάποια από τα οποία θ’ αναφερθούμε την Παρασκευή). Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και μετά την κατάθεση της αγωγής προσφέρθηκε στον Μελισσανίδη λύση η οποία και κρίνοντας από την στάση του απορρίφθηκε. Απορρίφθηκε, γιατί τον συμφέρει να υπάρχουν ανοικτά μέτωπα τα οποία εκείνος χρησιμοποιεί ως άλλοθι. Η λύση για την ανάκληση της αγωγής ήταν η έκδοση της Οικοδομικής Άδειας στο όνομα της Ερασιτεχνικής και όχι της «Δικέφαλος» (όπως έκανε ο Γρανίτσας με την Άδεια που ισχύει ακόμη και σήμερα). Προτίμησε όμως να κάνει πως δεν ακούει παρατείνοντας έτσι με δική του ευθύνη την εκκρεμότητα. 

Κλείνοντας συστήνουμε σ’ όλους (και ειδικά στους συγκεντρωμένους) ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Θα πρέπει οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της πλευράς της Α.Ε.Κ. να έχουν υπόψη τους ότι οι διάδικοι τους δεν είναι παιδάκια για να τρομάξουν και καλό θα είναι αφού η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί (διαρρέεται ότι η Α.Ε.Κ. δεν θα ζητήσει άλλη αναβολή) να την αφήσουν να εκδικαστεί έτσι ώστε να βγεί και μια απόφαση για να ησυχάσουμε όλοι μας. Έτσι κι αλλιώς η πλευρά της Α.Ε.Κ. από την αρχή διαβεβαιώνει τόσο ότι όλα είναι νόμιμα όσο και ότι «έχει το δίκιο με το μέρος της» οπότε πιθανές «ομορφιές» αύριο δεν οφελούν κανέναν.

Υ.Γ.Αύριο στην πρώην Σχολή Ευελπίδων εκτός από την δίκη για το παραχωρητήριο δικάζεται και υπόθεση του Μελισσανίδη με τα «Παραπολιτικά». Έτσι η αστυνομική δύναμη των δικαστηρίων θα πρέπει να είναι «έτοιμη για όλα» γιατί εκτός από ΑΕΚτζήδες μπορεί να έρθουν και Γαύροι για να «υποστηρίξουν» τα «Παραπολιτικά».

01 Μάρτη 2017
παρατηρητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου