.

.
Πατείστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Οι οπαδοί της ΑΕΚ έδειξαν ωριμότητα και απείχαν από το χτεσινό συλλαλητήριο… (βίντεο)Σε φιάσκο εξελίχτηκε το συλλαλητήριο καθώς ο κόσμος που μαζεύτηκε δε ξεπέρασε το 5% ως 15% του κόσμου που περίμεναν. 


Η αντισυγκέντρωση στη προεκλογική συγκέντρωση της "Δύναμης Πολιτών" το Μάη του ΄14 ήταν απείρως μεγαλύτερη!

Το βίντεο είναι από τον ιστότοπο e-kafeneio.gr της πόλης μας
 Έχει γίνει αντιληπτό πως είναι αστείο κοτζάμ Μελισσανίδης να εμποδίζεται από ένα τοσοδούλη δήμο κι από μερικούς κατοίκους όπως τους παρουσιάζουν. Έχουν πάρει χαμπάρι τις ευθύνες της περιφέρειας της (α)Ρένας Δούρου, τις οποίες αποσιωπά η πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων. Δε τους αρέσει η ομάδα τους να επιτίθεται σε κοινωνικούς χώρους. Δε θέλουν η ομάδα τους να έχει αντιδημοκρατική συμπεριφορά και να προσπαθεί να φιμώσει φωνές. Δεν επιθυμούν οπαδοί της ομάδας να αναλαμβάνουν ρόλο οργάνων δημόσιας τάξης. Δε τους αρέσει τα αφεντικά να επιβάλλουν τις οικονομικές τους επιδιώξεις στη τοπική κοινωνία. Βλέπουν ότι η ομάδα παρά τις σκρούτζικες συμπεριφορές του αφεντικού της, κερδίζει και τα πάει μια χαρά στο ΟΑΚΑ. Όσοι κινούνται στο χώρο των οπαδών, γνωρίζουν πολύ καλά τους παραπάνω και πολλούς ακόμη προβληματισμούς και επιφυλάξεις που έχουν για το που το πάει το αφεντικό.

Καρπός αυτών των διάχυτων αντιρρήσεων και του προβληματισμού φαίνεται να είναι η δημιουργία μιας νέας Κίνησης οπαδών. Πρόκειται για τη πρώτη, μετάτην Original Πάτρας, πρωτοβουλία που τολμά να πει κάτι διαφορετικό από όσα λέει το αφεντικό της ομάδας. Και μάλιστα μιλάει πολιτικά.

Ανάμεσα σε εκείνους που πήραν την αξιέπαινη και σημαντική πρωτοβουλία ο Πασχάλης Τσαρούχας. Ο οποίος ας μη ξεχνάμε είναι μέλος της κλειστής 25μελούς «Ένωσης Φίλων ΑΕΚ», η οποία σε αντίθεση με τις διακηρύξεις ποτέ δε πρόσθεσε μέλη στη σύνθεση της. Η  «Ένωση Φίλων ΑΕΚ» που πολλοί τη χαρακτηρίζουν Ένωση Φίλων Μελισσανίδη", κατέχει σήμερα το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ! Για υπενθύμιση αναφέρουμε τα ονόματα όσων συμμετέχουν σε αυτή:

Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάνου, Θωμάς Μαύρος, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Αρης Πορτοσάλτε, Λάκης Νικολάου, Νίκος Πανταζής, Αγγελική Αρκάδη, Γιώργος Κεφαλίδης, Στέλιος Σεραφείδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κώστας Χαρδαβέλλας, Νίκος Ευαγγελάτος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Σάββας Καλεντερίδης, Νίκος Ξανθόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Σκρέκης, Στέργιος Γάντζουλας, Παύλος Κοντογιαννίδης, Αλέξανδρος Μαργαρίτης, Δημήτρης Μουρίκης, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώργος Μητσικώστας.Οι φιλοδοξίες λοιπόν ήταν να συγκεντρώσουν ακόμη και 15.000 κόσμο από όλη την Ελλάδα, με τους οπαδούς που θα έρχονταν για το παιχνίδι με το ΠΑΟΚ, τα προσφυγικά σωματεία, τους πόντιους κλπ. Παρά τη δημοσιότητα που δόθηκε από συστημικά και οπαδικά ΜΜΕ, η προσέλευση ήταν αποκαρδιωτική. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από κάτι παραπάνω από 500 μέχρι 1.500 άτομα μαζί με όσους ήρθαν από την επαρχία με πούλμαν ή ΙΧ. Δεδομένου ότι υπήρχαν και κάποιοι πολιτευόμενοι συμπολίτες και στη συγκέντρωση καλούσε και ο Χάρης Τομπούλογλου, θα μπορούσαμε να πούμε πως το πλήθος που μαζεύτηκε, ήταν όσο σε μια σχετικά μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Χ. Τομπούλογλου στη πόλη μας, όταν ήταν στις δόξες του.

Ας μη ξεχνάμε πως τελικά κανένας πλατύτερος φορέας δε κάλεσε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο, με αποτέλεσμα πρωτοστατούντες και παριστάμενοι να αντιλήφτηκαν πως έδειξαν εξαιρετικά απομονωμένοι κι απέτυχαν οποιαδήποτε διεύρυνση ή σύγκλιση.

Από την άποψη αυτή η χτεσινή πρωτοβουλία της Original 21 αποδείχτηκε εξαιρετικά χρήσιμη για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε όλα τα ΜΜΕ είναι αποκαλυπτικότατες. Μόνο κοντινά πλάνα από χαμηλό ύψος στο ίδιο σημείο. Το άρθρο του aek365.com που στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικό. Δε ρισκάρει να αναφερθεί σε αριθμούς, μιλάει για "Ξέσπασμα αγάπης για την ΑΕΚ και τη Φιλαδέλφεια", έχει μια μόνο φωτογραφία, και ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τα λιγοστά σχόλια που το συνοδεύουν...

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek365.com:


Ξέσπασμα αγάπης για την ΑΕΚ και τη Φιλαδέλφεια


Χωρίς κράνη και κοντάρια αλλά μόνο με φωνή ο λαός της ΑΕΚ έστειλε το μήνυμα της επιστροφής στο σπίτιΗ μεγαλύτερη συγκέντρωση –από το 2003-  οπαδών της ΑΕΚ, που αφορά το θέμα του γηπέδου και της επιστροφής της ομάδας στη φυσική της έδρας, στο… σπίτι της, ολοκληρώθηκε. Και το μήνυμα εστάλη. Προς πάσα κατεύθυνση. Και ήταν ένα: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Περισσότεροι από 7000 Ενωσίτες, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ήταν «παρών» στο ραντεβού της Original 21, έξω από την Σκεπαστή. Μία τεράστια σημαία με τον δικέφαλο. Η μακέτα του «Νίκος Γκούμας». Τα πανό. Και το τύμπανο που έδινε τον ρυθμό. Όλοι εκεί. Μαζί και προσφυγικά σωματεία, που ένωσαν και αυτά τη φωνή τους μαζί με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Οπαδοί κάθε ηλικίας. Από παιδάκια μικρά, που… γνώρισαν το γήπεδο από τις ιστορίες των γονιών τους και ελπίζουν να ζήσουν ανάλογες για να διηγούνται στα δικά τους παιδιά, μέχρι και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που το όνειρο της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια, παραμένει ακόμα ζωντανό. Και οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ. Και η διοίκηση. Και όλα τα τμήματα. Όλοι μαζί, με μία φωνή: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η πορεία ξεκίνησε από την Σκεπαστή και η διαδρομή θα κατέληγε στο δημαρχείο. Στο μέρος όπου η παράταξη του Βασιλόπουλου βάζει ακόμα (και για λίγο ακόμα) παράνομα φρένο στα όνειρα τόσων χιλιάδων κόσμου. Μικρών και μεγάλων. Διέσχισε τη Λεωφόρο Δεκελείας, εκεί όπου κάθε αντίπαλος όταν έστριβε με το πούλμαν, ένιωθε ότι είχε χάσει. Η Λεωφόρος που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, λόγω της ΑΕΚ, πλημμυρίστηκε και πάλι από κιτρινόμαυρη λαοθάλασσα.

Το μήνυμα λοιπόν εστάλη. Όπως και το στοίχημα κερδήθηκε. Τόσος κόσμος και διαδήλωσε ειρηνικά. Μόνο με τη φωνή του για να πάει κόντρα στο... παράνομο. Η παρουσία της αστυνομίας διακριτική. Όπως ένας κομπάρσος σε ταινίες. Δεν χρειαζόταν. Η Originalτα είχε όλα κανονισμένα. Δεν δόθηκε το παραμικρό δικαίωμα στους… καλοθελητές να εκμεταλλευτούν αυτό το συλλαλητήριο. Και ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα που έπρεπε να κερδίσει ο λαός της ΑΕΚ. Και τα κατάφερε. Η φωνή του κόσμου, απέναντι στην ολιγαρχία του Βασιλόπουλου, ήταν πιο δυνατή. Πιο ηχηρή. Και πλέον μετράμε αντίστροφα. Για την επιστροφή στο σπίτι μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου