.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η πόλη μας και οι άλλοι...




Λάβαμε από αναγνώστη μας τη παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε. Γνωρίζουμε τα στοιχεία του, απλά ζήτησε για να μη πέσει θύμα της φροντίδας... "αγανακτισμένων οπαδών" να μη δημοσιοποιηθεί. Ακολουθεί το κείμενο:
 

Η πόλη μας και οι άλλοι...




Όποιος έχει μεγαλώσει, αγαπήσει και ζήσει σε ένα τόπο, δεν είναι εύκολο να μην τον αγαπά. Όποιος έχει φίλους και συγγενείς σε ένα τόπο, δεν είναι εύκολο να μην τον πονά. Η πόλη μου θα είναι για πάντα η Φιλαδέλφεια και η Χαλκηδόνα, εκεί που ζουν οι παιδικές μου μνήμες, τα χαμόγελα του παπού και της γιαγιάς, οι συμβουλές της μητέρας και του πατέρα, τα παιχνίδια στις αλάνες, τα χρόνια στο σχολείο και στους στίβους...

Η πόλη μας πάντα θα μας συντροφεύει αλλά και θα μας στοιχειώνει...Να μην την αφήσουμε να γίνει βορά στους άλλους, στα αλλότρια συμφέροντα, στους επιχειρηματικούς λέοντες ή τίγρεις...

Από τότε που ασχολήθηκα με την Πολιτική (μια λέξη που απορρέει από την ...Πόλη), ο σκοπός μου ήταν απλός και μοναδικός: να προστατεύσω το ανθρώπινο δικαίωμα των αδυνάμων να έχουν πρόσβαση σε καθαρό Περιβάλλον(με ότι συνεπάγεται αυτό: αέρας, γη, νερό κλπ), στο Πράσινο, στην Παιδεία και στον Αθλητισμό.

Με αυτά κατά νου, ας θυμηθούμε τι έχει γίνει στην Πόλη μας από το 2014 μέχρι σήμερα.

2014: Η Δύναμη Πολιτών κατεβαίνει στις εκλογές και κερδίζει! Η νίκη αυτή ήταν Νίκη Αισιοδοξίας, ότι μια ομάδα ανθρώπων καινούργια και αμόλυντη θα διαχειρισθεί τον Δήμο μας χωρίς φακελάκια, διαπλοκές και βαρίδια από το παρελθόν! Η νίκη αυτή δεν άρεσε καθόλου στην ...ΑΕΚ. Άρχισαν τα όργανα – με επισκέψεις του Κίτρινου Στρατού (ΚΣ) στο Πνευματικό μας κέντρο, στο κέντρο της πόλης κλπ. 

(Με τον όρο ΚΣ εννοώ το σύμπλεγμα του οπαδικού τύπου, των κρανοφόρων οπαδών, των τοπικών και υπερτοπικών αφανών αρχόντων τους και των διαπλεκόμενων συμφερόντων με το γήπεδο...όσο «ανεξάρτητοι» και να θέλουν να φαίνονται, απλά δεν είναι: λειτουργούν κάτω από την μπαγκέτα των αφεντικών τους που ξέρουμε με τι ασχολούνται και τι πρεσβεύουν...) 

Αποκορύφωμα ήταν ο Δεκέμβρης του 2014: όταν η ΠΑΕ ΑΕΚ ανέβασε στην ιστοσελίδα της τα ονόματα και τις διευθύνσεις των 17 πολιτών που είχαν κάνει προσφυγή στο ΣτΕ...Και μετά ανέλαβε ο ΚΣ...να εκφοβίσει και να λυντσάρει

Γενάρης 2015: Η χρονιά ξεκινά πολύ άσχημα: ο ΚΣ κτυπά ανήμερα των Θεοφανείων στο Άλσος ανθρώπους! Η δίκη ακόμα εκκρεμεί...

Τέλος 2016: Ο ΚΣ είναι ξανά εδώ. Πήρε σήμα από τον Αφέντη ότι ο Δήμος καθυστερεί την άδεια...
2017: Ο ΚΣ έχει αποθρασυνθεί εντελώς: έχει μπερδέψει την βούρτσα με την ...μούτζα και τώρα δεν του φταίνε μόνο οι 17, ο Δήμος και όσοι δεν θέλουν γήπεδο, αλλά η Στρούγκα, η Λαϊκή Συσπείρωση, ακόμα και οι σκύλοι...Ναι! Το είδαμε κι αυτό: graffiti πάνω σε ένα σκύλο...Τόσο τιποτένιοι;

Γιατί τα θυμίζω όλα αυτά; Ιδού ο λόγος: ΑΝ (γράφω αν μιας και δεν είμαι σίγουρος ότι πραγματικά το θέλει!) η ΠΑΕ θέλει γήπεδο, τότε θα έπρεπε να είχε κάνει εδώ και χρόνια όλες τις σύννομες ενέργειες για να εκδοθεί η άδεια. 

Το ΚΑΣ έδωσε έγκριση μόλις πριν από λίγες εβδομάδες...Τι φταίει ο Δήμος για την καθυστέρηση της γνωμοδότητας του ΚΑΣ;  

Ο δρόμος γύρω από το γήπεδο πρέπει να υπογειοποιηθεί! Υπάρχει σχετική μελέτη; Αν όχι, γιατί δεν έχει προχωρήσει η εν λόγω μελέτη; Ο Δήμος τι φταίει σε αυτό?

Προϋπολογισμός υπογειοποίησης: υπάρχει; 

Κλείνω με τούτο: όλοι όσοι ζούμε σε αυτήν την Πόλη, έχουμε ζήσει τον τσαμπουκά ομάδων της ΑΕΚ σε άλλα αθλήματα να απαιτούν πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους στην Πόλη μας που αθλούνται τα παιδιά μας!

Οι διαχειριστές αυτών των ομάδων έχουν ύφος δερβέναγα και νομίζουν πως στο trademarkΑΕΚ θα πρέπει να υποκλίνονται η ΦΕΑ, ο Ιωνικός και ο Άτταλος. 

Αν θέλει πραγματικά η ΠΑΕ να προωθήσει τον Αθλητισμό και να στηρίξει την ομάδα ΑΕΚ (σε όλα τα αθλήματα), τότε θα πρέπει να βρει τον τρόπο να στεγάζονται όλα τα σωματεία της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο. Ακριβώς όπως γινόταν στο Νίκος Γκούμας όπου έκανε πυγμαχία ο Θ.Μ. που σήμερα τον μηνύει μια ονομαζόμενη «ανεξάρτητη κίνηση πολιτών». 

Εν κατακλείδι: 

1.      ας μαζέψει ο Αφέντης τον ΚΣ (αν μπορεί πλέον...)

2.      ας φτιάξει η Περιφέρεια και η ΠΑΕ μια επαρκή μελέτη για την υπογειοποίηση (αν θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν...)

3.      ας βρει τον τρόπο η Ερασιτεχνική ΑΕΚ να πείσει την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συστέγαση όλων των τμημάτων υποδομής στο νέο γήπεδο (αν βρει το κουράγιο και το σθένος...)

4.      ας σταματήσουν οι τραμπουκισμοί μέσα στην Πόλη μας (η Στρούγκα και η Λαϊκή Συσπείρωση είναι πνεύμονες και όχι απλά καταλήψεις)

5.      ας αναλογιστούν τα τοπικά ΜΜΕ τι πετυχαίνουν με όσα δημοσιεύουν  και όσα υβριστικά σχόλια αναρτούν ακρίτως...

Και όπως λέει και ο Αλεξανδρινός ποιητής...

«Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού — μη ελπίζεις—
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες »

Προσταγή του Ποιητή είναι να μην ρημάξουμε την Πόλη μας, να μην  ρημάξουμε τις Ζωές μας.

Το ερώτημα δεν είναι το γήπεδο, η μπάλα και τα ποδοσφαιρικά σορτσάκια...

Αλλά τούτο: θα τους αφήσουμε τους άλλους να ρημάξουν τις Ζωές μας;


Κ.Α.

1 σχόλιο:

  1. (Μ.Μ)...Μαυροκοκκινες μπουρδες....Η τρικυμια στο κρανιο σου δεν εχει τελος...Και μονο που παρουσιαζεις την ερασιτεχνικη Α.Ε.Κ ως "ξενο σωμα" στην πολη που δοξασε οσο καμια αλλη,στην Νεα Φιλαδελφεια δηλαδη,το γραφτο σου ειναι αθλιο και καταπτυστο,χωρις καμια αξια...Γραφτε κι αλλα τετοια εμετικα...Ετσι δειχνετε και τον πραγματικο σας εαυτο...Εσεις δεν εισαστε κατα του Μελισσανιδη,οπως υποκριτικα κραυγαζετε...ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Α.Ε.Κ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή