.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Προκλητική Εμπιστευτική Αναφορά του Ι. Τσιρώνη Προτείνει νομιμοποίηση καταπατήσεων


Ο Ι. Τσιρώνης ήταν αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος από το Γενάρη του 2015 μέχρι τις 4 Νοέμβρη του 2016, με μια μικρή διακοπή λόγω των εκλογών του Σεπτέμβρη του 2015. Τους πρώτους μήνες της θητείας του (το Μάρτη του 2015), είχε λάβει πρόταση της παράταξης των δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων Αυτόνομη Δημοκρατική Συνεργασία και είχε παραμυθιάσει τα στελέχη της ότι θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς αντιδασικούς νόμους και διατάξεις. Οχι μόνο δεν τους κατήργησε, αλλά προχώρησε και στην έκδοση μιας σειράς εγκυκλίων για την εφαρμογή αντιδασικών διατάξεων, πολλές από τις οποίες νομιμοποιούν παράνομα ξεχερσώματα και καταπατήσεις δασών και δασικών εκτάσεων.

Μαζί με τον Π. Σκουρλέτη μεθόδευσαν τη μαζική ανάρτηση Δασικών Χαρτών, με την έκδοση μιας σειράς  εγκυκλίων αποφάσεων, με στόχο να αξιοποιήσουν τις μαζικές αντιδράσεις των καταπατητών και να ξεχειλώσουν ακόμα περισσότερο τους δασικούς χάρτες-καρικατούρα. Ο Τσιρώνης έβαλε πλάτη για να γίνει η μαζική ανάρτηση. Επί των ημερών του μεθοδεύτηκε η προσφυγή στο ΝΣΚ για τον αποχαρακτηρισμό των περιμετρικών δασών του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά.


Επειδή, προφανώς, θεώρησε ως μη ολοκληρωμένο το έργο του, δηλαδή τη νομιμοποίηση του ξεπατώματος δασών και δασικών εκτάσεων, έκρινε αναγκαίο, όταν ο Τσίπρας του άλλαξε πόστο (αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), να στείλει στη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ επιστολή, την οποία χαρακτήρισε «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ».

Ο… οικολόγος Ι. Τσιρώνης έχει το θράσος να βαφτίζει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ την πρότασή του, που οδηγεί στη νομιμοποίηση των καταπατήσεων που έγιναν είτε με παράνομα ξεχερσώματα είτε μετά από πυρκαγιές.

Επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμα, ότι οι γεωργικές εκτάσεις που εντάχθηκαν στα πολύγωνα των αποφάσεων, με τα οποίες κηρύχτηκαν αναδασωτέα τα καμένα δάση, δεν είναι το μείζον πρόβλημα των δασικών χαρτών και δεν μπορεί με την επίκλησή του να επιχειρείται μια γενική νομιμοποίηση των καταπατήσεων δασών και δασικών εκτάσεων. Να σταματήσουν τα παραμύθια, ότι ενδιαφέρονται να αποκαταστήσουν την αδικία σε βάρος αγροτών που θα στερηθούν καλλιεργούμενη γεωργική γη με την ένταξή της στους αναρτημένους δασικούς χάρτες. Γιατί με την ασκούμενη, ιδιαίτερα από το 2006, αντιαγροτική πολιτική αυξάνεται η γεωργική γη που εγκαταλείπεται επειδή είναι ασύμφορη η συνέχιση της καλλιέργειάς της.

ΥΓ. Είχαμε προβλέψει ότι οι δασικοί χάρτες-καρικατούρα θα χρησιμοποιηθούν από τους Τσιπροκαμμένους προκειμένου να εξαιρεθούν απ’ αυτούς και άλλα δάση και δασικές εκτάσεις που είχαν καταπατηθεί και που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν προλάβει να νομιμοποιήσουν με αντιδασικές διατάξεις. Είχαμε αποκαλύψει ότι προχώρησαν ήδη στην έκδοση τέτοιων αντιδασικών εφαρμοστικών εγκυκλίων και θεωρούσαμε βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καταπατητών με νέες αντιδασικές εγκυκλίους και νομοθετικές ρυθμίσεις. Γνωρίζουμε ότι ήδη δύο τμηματάρχες στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος εργλαζονται πυρετωδώς για τη σύνταξη νέων αντιδασικών διατάξεων με τις οποίες αποψιλώνονται παραπέρα οι Δασικοί Χάρτες-καρικατούρα. Αντί να δώσουν στη δημοσιότητα τις κατάπτυστες αντιδασικές διατάξεις, φρόντισαν να τις διαρρεύσουν για να φτιάξουν κλίμα αποδοχής.


ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11 ΜΑΡΤΗ

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου