.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Παλέρμο του Μεσοπολέμου η Νέα Φιλαδέλφεια!

 
«Δεδομένης της αδυναμίας προστασίας των αιρετών των οποίων η σωματική ακεραιότητα απειλείται, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλεται μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας». Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα (πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 1.3.2017) ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
 
Προηγήθηκε ο ξυλοδαρμός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Πάνου, από δεκαμελή ομάδα τραμπούκων-χούλιγκαν της ΑΕΚ. Η δημοτική αρχή κάνει λόγο για «κλίμα βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο, από τους δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ». Οταν αυτή η καταγγελία προέρχεται από ένα θεσμικό όργανο, όπως είναι η διοίκηση ενός δήμου, αποκτά μια άλλη βαρύτητα και αποκαλύπτει την ευθύνη της κυβέρνησης, που κάνει πλάτες στους οργανωμένους τραμπούκους.
 
Γιατί δεν πρόκειται για κάποιο ξαφνικό γεγονός, αλλά για κάτι που έρχεται ως συνέχεια των βανδαλισμών και τραμπουκισμών, από έναν οργανωμένο «στρατό», που δρα με απόλυτη πειθαρχία και υπό την πλήρη κάλυψη των οπαδικών Μέσων της ΑΕΚ.
 
Το Σάββατο 25 Φλεβάρη, βανδάλισαν την πρόσοψη του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Στρούγκα» και μετά την πρόσοψη του δημαρχείου (τα κτίρια της «Στρούγκας» και του δημαρχείου βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο στη λεωφόρο Δεκελείας). Τα οπαδικά Μέσα έστησαν τρελό πανηγύρι.
 
Τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη, δεκάδες αγωνιστές από τη «Στρούγκα» και άλλες συλλογικότητες μαζεύτηκαν και αποκατέστησαν τις ζημιές στην πρόσοψη.
 
Οταν αποχώρησαν, ο οπαδικός στρατός επέδραμε και πάλι, επιτέθηκε σε ελάχιστους από τους αγωνιστές που είχαν ξεμείνει κουβεντιάζοντας στο δρόμο, ξυλοκόπησε δύο και εγκλώβισε ως ομήρους δύο. Τα οπαδικά Μέσα περιέγραφαν το γεγονός με καμάρι (οι πενήντα επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά σε τέσσερις, τόση παλικαριά). Οταν το γεγονός της ομηρίας καταγγέλθηκε, αστραπιαία το βασικό οπαδικό διαδικτυακό Μέσο έδωσε τη «γραμμή» ότι γινόταν… πολιτισμένη συζήτηση. Αστραπιαία, η ομηρία έληξε.
 
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αφού προχώρησε σε ασχήμιες επί ώρες, ο οπαδικός στρατός αποχώρησε οργανωμένα, όπως είχε έρθει, για να επανέλθει για κάποιες ώρες και την Τρίτη και να βανδαλίσει για δεύτερη φορά το δημαρχείο.
 
Την Τετάρτη, τα οπαδικά Μέσα –χωρίς να παραλείψουν τις βρισιές στη «Στρούγκα» και «στον Βασιλόπουλο» (ο δήμαρχος)- ανακοίνωσαν ότι οι… επιστήμονες θα μαζευτούν και την Πέμπτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδία, που αποφάσισε να χαρίσει το οικόπεδο που το κράτος έχει παραχωρήσει στην ΑΕΚ, σε κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη, και κατά της νομιμότητας της σύμβασης παραχώρησης καθεαυτής.
 
Και για να δείξουν τι εννοούν όταν γράφουν «Με... κόσμο η αυριανή δίκη για το παραχωρητήριο του γηπέδου», έστειλαν μια εμπροσθοφυλακή να ξυλοκοπήσει, κυνηγώντας τον για εκατοντάδες μέτρα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου, με την αστυνομία να βλέπει τι γίνεται και να παρακολουθεί «εκ του μακρόθεν». Εστειλαν έτσι το μήνυμα στα μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που έκαναν την αγωγή: όταν ξυλοκοπούμε κοτζάμ πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, μέρα μεσημέρι εν μέση οδώ, και δεν μας πειράζει κανένας, φανταστείτε τι έχετε να πάθετε εσείς!
 
Οταν ένας θεσμικό όργανο, όπως ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να συνεδριάσει, γιατί το κράτος δεν εγγυάται την ασφάλεια των μελών του, όταν επί μέρες γίνονται βανδαλισμοί, εξαπολύονται απειλές και τελικά ξυλοκοπείται ένας αιρετός εν μέση οδώ, τι άλλες αποδείξεις χρειαζόμαστε για το ότι η Νέα Φιλαδέλφεια μετατρέπεται και πάλι σε Παλέρμο από τη μαφία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων;
 
Σε ό,τι αφορά το κίνημα, δεν αναζητά την προστασία των δυνάμεων καταστολής. Οπως έκανε και τον Ιούνη-Ιούλη του 2014, θα υπερασπιστεί τις δικές του εξωθεσμικές δομές, τις δομές της συλλογικότητας, της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Ο νόμος της μαφίας δε θα περάσει.
 
πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου