.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΝΦ-ΝΧ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ Για το κλίμα τρομοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια και το ζήτημα του γηπέδου




Για το κλίμα τρομοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια και το ζήτημα του γηπέδου


Πριν από λίγη ώρα ξυλοκοπήθηκε από χούλιγκανς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Πάνος. Η καταδίκη της χουλιγκάνικης βίας, που άμεσα ή έμμεσα τροφοδοτείται από μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα και η αλληλεγγύη στα θύματά της, είναι αυτονόητο καθήκον για κάθε πολίτη ή συλλογικότητα που υπερασπίζεται τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Η τρομοκρατία και οι προπηλακισμοί που εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια ενάντια σε πολίτες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση μιας στοιχειώδους ποιότητας ζωής για τους κάτοικους της πόλης, δεν έχουν καμία σχέση με την ανιδιοτελή αγάπη για αθλητικούς συλλόγους και προφανώς, δεν έχουν καμία σχέση με τους σκοπούς ίδρυσης της ιστορικής ΑΕΚ και με όσα αυτή αντιπροσωπεύει στις συνειδήσεις των χιλιάδων φιλάθλων της. Είναι η πιο αυθεντική έκφραση των ηθών ζούγκλας που δημιουργεί ο σφετερισμός του αθλητισμού από τους καπιταλιστές στο βωμό του κέρδους. Οι σύνδεσμοι και οι οργανώσεις φίλων της ΑΕΚ, ένα τμήμα των οποίων έχει δημοκρατική και αντι-φασιστική συνείδηση και παράδοση, θα πρέπει να απομονώσουν τους χούλιγκαν και τους τραμπούκους που με τη δράση τους επιχειρούν να αμαυρώσουν το όνομα του συλλόγου.

Σε μια πολιτισμένη κοινωνία, θα έπρεπε να υπάρχουν σύγχρονα και καλά συντηρημένα γήπεδα για ελεύθερη χρήση από τους πολίτες και τους συλλόγους. Όμως η καπιταλιστική κοινωνία δεν είναι μια τέτοια κοινωνία. Σε αυτήν, τα γήπεδα υπάρχουν για το κέρδος των ανώνυμων εταιρειών και γίνονται συνώνυμα δεκάδων αυθαιρεσιών σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Η υπόθεση του ξεριζώματος αυτής της άθλιας πραγματικότητας, ταυτίζεται με τον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού. Ωστόσο, ακόμα και η παραμικρή απόπειρα για αυθαιρεσίες σε βάρος του κοινωνικού συνόλου στο βωμό του κέρδους των ΠΑΕ, πρέπει να συναντά τη μαχητική εναντίωση των εργαζόμενων και της πρωτοπόρας νεολαίας. Αυτό συμβαίνει εδώ και δύο δεκαετίες με τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, που με την μαχητική τους στάση απέτρεψαν το φαραωνικό «σχέδιο Γρανίτσα» στα μέσα της περασμένης δεκαετίες και συνεχίζουν να εναντιώνονται στις αυθαιρεσίες της πιο «μετριοπαθούς», σύγχρονης εκδοχής αυτού του σχεδίου, από τους σημερινούς ιδιοκτήτες της ανώνυμης εταιρείας που για εμπορικούς λόγους φέρει τα σύμβολα του ιστορικού συλλόγου της ΑΕΚ.

Ο αγώνας αυτός έχει φτάσει σήμερα σ’ ένα κρίσιμο σημείο. Με τις πλάτες κυβέρνησης, Περιφέρειας και δικαστών, ο δρόμος έχει ανοίξει για την οικοδόμηση ενός γηπέδου «κομμένου και ραμμένου» στα μέτρα των κερδοσκόπων της ΠΑΕ και σε βάρος των δικαιωμάτων των κατοίκων. Για να μείνει ζωντανός αυτός ο αγώνας και να νικήσει, είναι ανάγκη να αποκτήσει συγκεκριμένες διεκδικήσεις και μαζικούς όρους διεξαγωγής. Ο δρόμος ενός νομικίστικου, «θεσμικού» αντάρτικου από τη δημοτική αρχή, χωρίς τη συμμετοχή των ίδιων των δημοτών, είναι αδιέξοδος.







Αντικειμενικά, ευνοεί τα επικοινωνιακά σχέδια των καπιταλιστικών συμφερόντων να εμφανίσουν τον δίκαιο αγώνα δεκαετιών που διεξάγουν οι κάτοικοι για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, ως μια «βεντέτα του Δήμου με την ΑΕΚ». Η σημερινή εξουσία και οι νόμοι της υπηρετούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Η δική μας δύναμη είναι οι μαζικοί αγώνες.

Οι τοπικές συλλογικότητες, οι φορείς και όλοι όσοι υπερασπίζονται την στοιχειώδη ποιότητα ζωής των κατοίκων πρέπει να ξεκινήσουν από κοινού νέα εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού της Νέας Φιλαδέλφειας και των γειτονικών δήμων, με λαϊκές συνελεύσεις και εκδηλώσεις, δηλώνοντας ότι Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΕΚ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ και διεκδικώντας ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, αλλά:

Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ δημόσιου χρήματος για τα επιχειρηματικά σχέδια οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας. Το δημόσιο χρήμα να διατίθεται μόνο για μη κερδοσκοπικούς - κοινωφελείς αθλητικούς σκοπούς.

Να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο από το Άλσος. Για κάθε πιθανή, ανεπανόρθωτη ζημιά που θα προκληθεί στο Άλσος, θα πρέπει να διεκδικηθεί από την ανώνυμη εταιρεία να δώσει αποζημιώσεις στο ύψος που απαιτείται για να αναβαθμιστεί το Άλσος και να απαλλοτριωθούν εκτάσεις για τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου στην πόλη.

Να υποχρεωθεί άμεσα η ανώνυμη εταιρεία να φτιάξει πάρκινγκ με τις απαιτούμενες θέσεις για να μην επιβαρυνθεί η ζωή της πόλης, να πληρώσει για τα απαιτούμενα μέτρα πυροπροστασίας και ηχοπροστασίας του οικισμού και του Άλσους, καθώς και για μέτρα προστασίας από άλλους κινδύνους (βανδαλισμούς, ατυχήματα, εκτεταμένη ρύπανση κα.) και για όλες τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Να ανοίξει το νέο γήπεδο στους πολίτες και στους συλλόγους των γύρω δήμων για ελεύθερη χρήση.



Για να συμβάλει ειλικρινά και αποτελεσματικά σε αυτό τον αγώνα, η σημερινή δημοτική αρχή, θα πρέπει να θέσει όλα τα μέσα που διαθέτει στην υπηρεσία του και να σπάσει τις στενές της σχέσεις με την κυβέρνηση, την Περιφερειακή διοίκηση και τον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν συστηματικά πλάτες στα σχέδια της ανώνυμης εταιρείας.



Επίσης, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η επιχείρηση καπηλείας της






αγάπης για την ΑΕΚ από την ανώνυμη εταιρεία και Η ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΌΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΕΓΗ Η ΑΕΚ, ο Δήμος, στο μέτρο του εφικτού, θα πρέπει να διαθέσει χώρους, υποδομές και πόρους για όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου, για τα οποία αδιαφορούν γα καπιταλιστικά αφεντικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.



Αυτές οι διεκδικήσεις θα πρέπει να συνδεθούν με τους ακόλουθους, ευρύτερους πολιτικούς στόχους πάλης, πραγματοποιήσιμους από μια κυβέρνηση που θα λογοδοτεί στον εργαζόμενο λαό και θα εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με κριτήριο τις ανάγκες του:

Κατάργηση του υφιστάμενου Ρυθμιστικού Σχεδίου που παραδίδει πολύτιμο δημόσιο χώρο στα καπιταλιστικά συμφέροντα. Νομοθέτηση ενός νέου, που θα διαμορφωθεί από τους περιβαλλοντικούς φορείς και τις ενώσεις πολιτών με κριτήριο την προαγωγή της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων.

Κρατικοποίηση όλων των υπαρχόντων γηπέδων και απόδοσή τους για ελεύθερη χρήση στους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους. Εκδίωξη των καπιταλιστικών συμφερόντων από τον αθλητισμό, πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την προαγωγή του μαζικού, λαϊκού αθλητισμού.



Κομμουνιστική Τάση - Τομέας Νέας Φιλαδέλφειας, 1/3/2017









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου