.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Βόμβα στη ναυτιλία! Ο Πήτερ Γεωργιόπουλος αποχώρησε από την προεδρία της Aegean Marine


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το mononews.gr: 


Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στη ναυτιλία η είδηση ότι ο εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος αποχώρησε από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ναυτιλιακής Aegean Marine Petroleum Network, έχοντας απολέσει την εμπιστοσύνη των υπόλοιπων μετόχων, «ξυπνώντας» μνήμες από την αντίστοιχα αιφινιδιαστική του έξοδο από τη ναυτιλιακή Genco Shipping and Trading τον Οκτώβριο του 2016.

Ειδικότερα, σε μια λιτή ανακοίνωσή της η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή, γνωστοποίησε ότι ο εφοπλιστής αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του ΔΣ, την οποία αναλαμβάνει -απόφαση με άμεση ισχύ- ο Γιάννης Παπανικολάου. Ακόμη, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι αποχωρεί από το ΔΣ και ο Γιάννης Ταβλάριος, άλλο ένα στέλεχος με πολυετή παρουσία στη ναυτιλιακή.

Γεωργιόπουλος

Και οι δύο, όπως αναφέρεται θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται με τη διοίκηση διατηρώντας αυτή τη φορά συμβουλευτικό ρόλο, ενώ τη θέση του προσωρινού προέδρου θα αναλάβει ο Jean Jose Metey, μέχρι η εταιρεία να βρει το νέο της πρόεδρο.


Γιάννης Ταβλάριος
Γιάννης Ταβλάριος

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιόπουλος -ο οποίος παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Aegean Marine, όντας κάτοχος του 13,7% της εταιρείας- παρότρυνε τους υπόλοιπους μετόχους να στηρίξουν με τις ψήφους τους το τρέχον διοικητικό συμβούλιο που περιελάμβανε τον ίδιο, τον κ. Ταβλάριο αλλά και τον Σπυρίδωνα Φωκά, μόνο ο τελευταίος κατόρθωσε να κερδίσει την ψήφο ώστε να συνεχίσει να μετέχει στη διοίκηση.

Και ενώ πηγές που πρόσκεινται στον εφοπλιστή, έσπευσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα ισχυριζόμενοι ότι «δεν πρέπει κανείς να προβαίνει σε βιαστικά συμπεράσματα» και ότι η έξοδός του από την Aegean Marine έχει να κάνει με τα αδύναμα αποτελέσματα της χρήσης του πρώτου τριμήνου του 2017, η υπόθεση δείχνει να μοιάζει πάρα πολύ με την αντίστοιχη αποχώρηση του κ. Γεωργιόπουλου από τη Genco, της οποίας οι λόγοι παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστοι.

Το παρασκήνιο δείχνει να γίνεται όλο και πιο έντονο καθώς δεν πρόκειται πλέον για «βιαστικά συμπεράσματα» αλλά για γεγονότα που αποδεικνύουν ότι γύρω από τον εφοπλιστή έχει στηθεί μια καλά ενορχηστρωμένη προσπάθεια απομάκρυνσής του από τις εσωτερικές υποθέσεις των ναυτιλιακών που ο ίδιος έχει ιδρύσει, απομακρύνοντας -εκτός από τον ίδιο- και τον πυρήνα των στελεχών που στέκονται στο πλευρό του.


2 σχόλια:

  1. Εδω ταιριάζει αυτό

    http://krisseis.blogspot.gr/2016/08/aegean-marine-petroleum.html

    Με ένα χρόνο διαφορά σχεδόν η απόλυτη απόδειξη οτι είσαι ο θιασώτης της μπούρδας. Εφτασε τα 5,5 δολάρια η μετοχή σε ένα χρόνο. Πες μας τώρα αν έχασε η αν κέρδισε, αν έκανε ηρωική έξοδο και άλλα πολλά. Μετά απο τα χαμόγελα στο ΣτΕ αλλο ένα "έγκριτο" άρθρο σου γίνεται αιτία κωμωδίας. Να είσαι καλά να μας φτιάχνεις τα στομάχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ξεχάσω. Βγάλε μας καί ένα ποσοστό στα γρήγορα μύστη των μαθηματικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή