.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Οι δράσεις στις 21/2, πως τις διαστρέβλωσαν τα ΜΜΕ και πως το κράτος υποχρεώθηκε να μην κάνει προσαγωγές

Eurobank

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής - ΣΥΣΑ
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Τετάρτη 21/2 οι δράσεις του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής (ΣΥ.Σ.Α), προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση στην γενίκευση-καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που εξυπηρετεί τις τράπεζες για την αρπαγή με το πάτημα ενός κουμπιού της κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών. Το πρωί έγιναν εξορμήσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για την απογευματινή συγκέντρωση σε καταστήματα 4 τραπεζών, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας. Στις εξορμήσεις στις 2 τελευταίες τράπεζες, μαζί με τα μέλη του ΣΥΣΑ συμμετείχαν και μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών.


Alpha Bank
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη ενημέρωσης και διαμαρτυρίας και στην Τράπεζα Ελλάδος. Εκεί εκτυλίχτηκε ένα σκηνικό επίδειξης αυταρχισμού και επιβολής τρομοκρατίας. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα των πανό και το μοίρασμα των καλεσμάτων για την απογευματινή συγκέντρωση, υπάλληλοι της ασφάλειας, προφανώς σε συνεννόηση με τη διοίκηση Στουρνάρα, ανέβασαν κιγκλίδωμα και σφράγισαν τη μοναδική ανοικτή πόρτα εισόδου-εξόδου στην τράπεζα. Απαγόρευσαν το μοίρασμα του υλικού στους άλλους δημόσιους χώρους της ΤτΕ, την έξοδο από την τράπεζα, ειδοποίησαν την αστυνομία και κράτησαν τα μέλη του ΣΥΣΑ και της Ενωτικής πάνω από μια ώρα αποκλεισμένα στο χώρο, προκειμένου να προσαχθούν. Πράγματι έφτασαν αρχικά ομάδες ΔΙΑΣ, μετά κλούβα και δυνάμεις της ΟΠΚΕ μαζί με αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος δήλωσε ότι έχει εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να γίνουν προσαγωγές των 30 ατόμων.

Εθνική Τράπεζα
Με τις διαμαρτυρίες νεολαίων, αλληλέγγυων, συνδικαλιστών από τράπεζες και αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Τράπεζα όσο διαρκούσε η παράνομη έμμεση κράτηση των αγωνιζόμενων στην τράπεζα, την απαίτηση εξηγήσεων και ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπ. Προστασίας του πολίτη, την άρνηση να οδηγηθούν στην κλούβα των παραβρισκόμενων υποχρεώθηκαν να ματαιώσουν την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ. Άλλαξαν στάση τόσο η διοίκηση της τράπεζας, που ενώ μέχρι τότε απειλούσε, μετά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την δίωξη, όσο και το Υπ. Προστασίας του πολίτη. Προφανώς, εκτίμησαν το πολιτικό κόστος από μια βίαιη προσαγωγή εκλεγμένων εκπροσώπων σωματείων που συμμετείχαν μαζί με το ΣΥΣΑ στην εξόρμηση, δημοτικών συμβούλων και αγωνιστών λίγες μόνο ώρες πριν την απογευματινή συγκέντρωση.

Πειραιώς
Η πολιτική επιβολής της βίας των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και πλειστηριασμών, συμπληρώθηκε από τη βία της αστυνομικής τρομοκρατίας, γεγονός που μαρτυρά ότι αναβαθμίζεται η κρατική-κυβερνητική καταστολή μετά και την ψήφιση του ιδιώνυμου. Σημειώνουμε ότι τα συμβολαιογραφικά γραφεία που έχουν αναλάβει να διεξάγουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από το πρωί «προστατευόταν» από διμοιρίες των ΜΑΤ. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε από την πλ. Κοραή μαζική συγκέντρωση και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομίας, την πλ. Συντάγματος και τη Βουλή. Ενώ, την ίδια περίπου ώρα έγινε στην κάτω πλευρά της πλατείας μαζική συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ μετά από πορεία των προσυγκεντρώσεων του.

Τράπεζα Ελλάδος
Δεν προκαλεί εντύπωση ο τρόπος που προβλήθηκαν από διάφορα συστημικά ΜΜΕ αυτές οι δράσεις, αφού η προπαγάνδα τους είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της συστημικής συνεργασίας όλων των φορέων επιβολής των συμφερόντων της οικονομικής ελίτ, της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής. Προκαλεί όμως εντύπωση η έκταση και ο συντονισμός, προκειμένου να εμπεδωθεί σε όσους άκουγαν τις ειδήσεις, ότι δεν επρόκειτο για δράσεις ενημέρωσης και αντιδράσεις από φορείς του λαϊκού κινήματος, αλλά είτε για επικίνδυνες καλά καταστρωμένες καταδρομικές «εισβολές» που παραβίασαν τον «ιερό» χώρο των τραπεζών και έπρεπε να τιμωρηθούν, είτε για καθοδηγούμενες ενέργειες πολιτικών παραγόντων και κομμάτων.

Να τονίσουμε, παρά τα μοντάζ και την προβολή διάφορων προσώπων, η πραγματικότητα είναι ότι αυτά δεν είχαν παρουσία ή σχέση με τις δράσεις που έγιναν το πρωί στις πέντε τράπεζες. Οι διαστρεβλώσεις (πχ «έγκυρη» εφημερίδα γράψει ότι οι διαδηλωτές κατέβασαν τα ρολά στην ΤτΕ), αλλά και η ιδιοποίηση από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις και παράγοντες των δράσεων συλλογικοτήτων του μαζικού κινήματος μας βρίσκει αντίθετους.

Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις δράσεις μας, προκειμένου να ματαιώσουμε τη μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης της ακίνητης περιουσίας σε ξένους και ντόπιους γύπες μέσω των τραπεζών. Με σταθμό τη χθεσινή μέρα μετατροπής όλων των πλειστηριασμών σε ηλεκτρονικούς και με επόμενο σταθμό την 1η Μάη που ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από εφορεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία για χρέη άνω των 500 € καλούμε να δυναμώσουμε τις συλλογικότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά της Αττικής για να αποτρέψουμε το μαζικό ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών.



Κ Α Ν Ε Ν Α   Λ Α Ϊ Κ Ο   Σ Π Ι Τ Ι   Σ Τ Α   Χ Ε Ρ Ι Α   Κ Ρ Α Τ Ο Υ Σ – Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ω Ν


.epitropi3den.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου