.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και εκπροσώπων της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ  ΚΙΝΗΣΕΩΝ  ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και εκπροσώπων της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
 
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων Καματερού


ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Συναγωνιστές από τον δήμο Φυλής

 
Στις 11-02-2018 με πρωτοβουλία των ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ  ΚΙΝΗΣΕΩΝ  ΠΟΛΗΣ
ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  μαζευτήκαμε να συζητήσουμε το σοβαρό θέμα που ταλανίζει την Δυτική Αττική εδώ και 58 χρόνια, το ζήτημα της χωματερής της Φυλής και της διαχείρισης των απορριμμάτων γενικότερα  καθώς και τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος ,μετά την πραξικοπηματική επιβολή του νέου ΠΕΣΔΑ, που η εφαρμογή του θα διαιωνίσει το έγκλημα της Φυλής και θα δημιουργήσει και νέο έγκλημα την χωματερή στο Γραμματικό.

Αφού αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός καταλήξαμε στα παρακάτω:

Οι αντικαπιταλιστικές κινήσεις  πόλης στις γειτονιές  των περιοχών μας θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες  ζύμωσης και ανάπτυξης  του αγώνα με τους κατοίκους όλων των εργατογειτονιών της Δ. Αθήνας, σε συντονισμό μαζί με όλους τους κατοίκους των στοχευμένων περιοχών Φυλής, Γραμματικού, Κερατέας και όλης της Αττικής, να παλέψουμε για να μην εφαρμοστεί αυτός ο κατάπτυστος περιφερειακός σχεδιασμός της διοίκησης Δούρου που θέλει να επεκτείνει την χωματερή της Φυλής να βάλει σε λειτουργία την χωματερή του Γραμματικού και να κάνει τα  λατομεία της Αττικής  χώρους εναπόθεσης σύμμεικτων απορριμμάτων.

Είναι άμεσης προτεραιότητας το άμεσο οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων – Φυλής και όλων των εγκαταστάσεων μέσα και γύρω από αυτήν, με παράλληλη περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.

Όχι στην επέκταση της χωματερής και των εγκαταστάσεων της.

Όχι στην εναπόθεση σύμμικτων απορριμμάτων στο λατομείο Μουσαμά και σε κανένα λατομείο.

Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων στους δήμους.

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ  ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤHΡΑ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ  (Προϋπόθεση για να προχωρήσει η άλλη διαχείριση, η διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση).

Επιπλέον ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ στο πάγιο αίτημα ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ που έχει κατακτηθεί εδώ και χρόνια στην περιοχή από τους μεγάλους αγώνες της Φυλής και της Κερατέας παλιότερα και πρόσφατα  στους αγώνες του Γραμματικού. Είμαστε ενάντια στη λογική διαχείρισης που ταυτόχρονα δημιουργεί διάσπαση στην κοινωνία και τεχνητές αντιπαραθέσεις, χωρίς να αναδεικνύει τη βασική αντίθεση που είναι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον  Αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού και των γύρω περιοχών να μην ανοίξει και εκεί χωματερή {ΧΥΤΑ}.
Οι Αντικαπιταλιστικές κινήσεις και η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική πιστεύουμε πως το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, και στις λοιπές Περιφέρειες δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς συνολική σύγκρουση με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της άρχουσας τάξης και της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, ώστε να μεταφέρονται όλα τα οικονομικά και άλλα κόστη της διαχείρισης των απορριμμάτων και του περιβάλλοντος στη λαϊκή πλειοψηφία. Δεν αντιμετωπίζεται όταν παραμένει εγκλωβισμένο στις κατευθύνσεις, οδηγίες και χρηματοδοτήσεις  της Ε.Ε., οι οποίες προωθούν συγκεκριμένες επιδιώξεις και στόχους, την επιχειρηματικότητα και την καπιταλιστική κερδοφορία.

Με βάση αυτή τη λογική διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, θα αναπτύξουμε πρωτοβουλίες, ως κινήσεις πόλης μαζί με τα κινήματα, και τις συλλογικότητες που υπάρχουν η θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου