.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ αντί να προσλάβει εργαζόμενους ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

 
Σε μια εποχή που οι άνεργοι στη χώρα έχουν υπερβεί το ένα εκατομμύριο, που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες κυρίως νέοι, αναγκάζονται να μεταναστεύουν, που οι υπηρεσίες του δήμου έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό, ο Δήμος Βύρωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αναζητά εθελοντές, να παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ εργασία, στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Πρόκειται για μια βαθιά αντεργατική νεοφιλελεύθερης έμπνευσης πολιτική, αναζήτησης εθελοντών, που θα παρέχουν απλήρωτη εργασία, για να καλυφτούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού.



Ενώ κυβέρνηση και δημοτική αρχή, δεν προσχωρούν στις αναγκαίες προσλήψεις, δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, καλούν τους κατοίκους της πόλης να γίνουν εθελοντές, στο όνομα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Προσφοράς. Πρόκειται για νέα, πολιτικά νεοφιλελεύθερα ήθη στο Δήμο Βύρωνα, που θα ζήλευαν και οι ποιο φανατικοί ιδεολόγοι του νεοφιλελευθερισμού. Αντί για εργαζόμενους, να έχουμε εθελοντές που θα προσφέρουν τζάμπα εργασία, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π.




Τι ποιο πρωτοποριακό!!!! Η υποχρέωση του Δήμου και της κυβέρνησης να παρέχονται καθημερινά υπηρεσίες στους κατοίκους, θα παρέχεται από εθελοντές με απλήρωτη εργασία. Με αυτό τον τρόπο δεν ρίχνουνε απλά το μεροκάματο και το μισθό, δημιουργούν δήθεν οικονομικά πλεονάσματα, αντικαθιστούν την εργασία, διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία τελικά εισάγουν ένα νεοφιλελεύθερο όραμα για την κοινωνία που διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής πρόνοιας.




 Η κοινωνική πολιτική και η πρόνοια δεν είναι κάτι το έκτακτο, το παροδικό, αλλά μια καθημερινή λειτουργία του δήμου που πρέπει να παρέχεται με την εργασία ανθρώπων που αμείβονται, έχουν δικαιώματα και δεν είναι εθελοντές. Επίσης, αυτές οι θεσμικές σχέσεις και ο συγχρωτισμός της έννοιας του εθελοντισμού με τις κρατικές υπηρεσίες ενέχει και άλλους κινδύνους. Μέσα από το λεγόμενο δίκτυο των εθελοντών είναι πιθανόν να στηθεί ένας μηχανισμός στήριξης της δημοτικής αρχής, από ανθρώπους που είτε αναγκάζονται είτε επιλέγουν να γίνουν πρόθυμοι εθελοντές δωρεάν εργασίας, αναζητώντας και επιδιώκοντας άλλου είδους -πέραν της αμοιβής- οφέλη.



·         Να αποσυρθεί η απόφαση του Δήμου Βύρωνα, που υποκαθιστά την εργασία με τον εθελοντισμό και την απλήρωτη εργασία.

·         Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Για πληρέστερη ενημέρωση παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση του δήμου:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εθελοντική δράση στο Δήμο Βύρωνα

Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την περίοδο στη χώρα μας, ο θεσμός του Εθελοντισμού που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλούς Δήμους της χώρας μας, συνιστά διέξοδο σε πολλούς συμπολίτες μας. Ο Δήμος Βύρωνα στην προσπάθεια του να αναπτύξει ένα πιο ολοκληρωμένο δίκτυο παρέμβασης καλεί τους κατοίκους της πόλης μας να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών «Κέντρο Κοινότητας» και των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο», «Κοινωνικό Συσσίτιο» και «Κοινωνικό Φαρμακείο» που λειτουργούν στο πλαίσιο του Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020.

Μέσω του εθελοντισμού ενισχύεται η Κοινωνική Αλληλεγγύη και η Κοινωνική Προσφορά.

Ουδείς εθελοντής δεν θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Όλοι μαζί ας δημιουργήσουμε μια κοινωνία Αλληλεγγύης, στήριξης και προσφοράς με ελπίδα, αγάπη και σεβασμό.

Αιτήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα 10:00-12:00 στην οδό Ιθώμης 6 (στο Κοινωνικό Παντοπωλείο),

καθώς και κάθε Τρίτη 10:00-12:00 στην οδό Καλλιπόλεως 59 και Αγ.Σοφίας (στο Κοινωνικό Φαρμακείο).

Πληροφορίες Επικοινωνίας:

Μανώλη Αθανασία (Κοινωνική Λειτουργός Δομής Κοινωνικού Φαρμακείου)

Τσιριμώκου Ερασμία (Κοινωνική Λειτουργός Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου)

Χριστοδουλοπούλου Δήμητρα (Κοινωνική Λειτουργός Δομής Παροχής Συσσιτίου)

Τηλέφωνο: 210 7624403, 210 7653054




ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 25 Φεβρουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου