.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Αλέκος Λάλος


Πρωτομαγιά 1978 στη Πλατεία Πατριάρχου δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας στο τραπέζι με τον τότε επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και αγαπημένο φίλο του Γεράσιμο Έρτσο



Ο αγαπητός στη πόλη πρώην δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας, Αλέκος Λάλος, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, χτες, ως θύμα κυρίως των μνημονιακών πολιτικών στην υγεία. Ένας καβγάς που ποτέ δεν έγινε κι ούτε πρόκειται να γίνει ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν κι εφαρμόζουν μνημόνια. Επί ώρες δεν ερχόταν ασθενοφόρο. Αναγκάστηκε ο γιος του, Μιχάλης Λάλος – Αναγνώστου σημερινός αντιδήμαρχος, να τον πάει ως το εφημερεύον νοσοκομείο. Εκεί λίγο από λάθος διάγνωση, περισσότερο σίγουρα από προσπάθεια να διώξουν ασθενείς χωρίς χάσιμο χρόνου, καθώς δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και χρήματα για όσους έχουν ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης, τον έστειλαν σπίτι κι από εκεί στο θάνατο!


Ο Αλέκος Λάλος – Αναγνώστου διατέλεσε δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας από τα τέλη του 1977 ως τα τέλη Μάρτη του 1979. Εκλέχτηκε από το δημοτικό συμβούλιο, μετά το θάνατο του κοινού υποψήφιου της αριστεράς Τάσου Αμπατζή, με το ψηφοδέλτιο του οποίου είχε κατέβει στις εκλογές. Με τα ισχύοντα τότε, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων ανεξαρτήτως παράταξης, αποφάσιζαν σε παρόμοιες περιπτώσεις τον αντικαταστάτη του θανόντος δήμαρχου. Η εκλογή του παρά τη γραμμή του κόμματος και με ψήφους δεξιών συμβούλων, αποτέλεσε και την αιτία διαγραφής του από το ΚΚΕ μαζί με τους Αντρέα Ιωακειμίδη και Χρήστο Παπαδόπουλο (μετέπειτα και πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου Ν. Χαλκηδόνας). Στις επόμενες εκλογές και σε εποχές που καμιά σχέση δεν έχουν με όσα ισχύουν σήμερα, δε κατέβηκε καν υποψήφιος. Τα μέλη των οργανώσεων του ΚΚΕ στη πόλη, κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στους φιλαδελφειώτες Βασίλη Ευφραιμίδη μετέπειτα ευρωβουλευτή, και Σάββα Σταματιάδη που τελικά εκλέχτηκε για 3 τετραετίες δήμαρχος.

Στη φωτογραφία που είναι αδημοσίευτη και έχει τραβηχτεί τη πρωτομαγιά του 1978, σε πρώτο πλάνο φαίνεται ο Γεράσιμος Έρτσος με τον οποίο γνωρίστηκαν στο δημαρχείο, κι έγιναν αγαπημένοι φίλοι. Φιλία που κράτησε μέχρι τον άδικο θάνατο του Αλεκου. Ο Γεράσιμος ήταν που πριν χρόνια είχε ανησυχήσει από τα συμπτώματα που είχε ο αγαπητός Αλέκος, και τον είχε πάει με το ζόρι και με το αυτοκίνητο του για εξετάσεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, γιατί τον έστειλαν κατεπειγόντως στο νοσοκομείο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ιδιαίτερα στον αγαπημένο του γιο, Μιχάλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου