.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ)


Όπως, ίσως, θυμούνται κάποιοι τα παπαγαλάκια της «επίσημης Α.Ε.Κ.» κάνοντας λόγο για την κατασκευή του γηπέδου είχαν μιλήσρει για «διεθνή διαγωνισμό». Αυτό, όμως, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα παραπάνω από μια «πομφόλυγα» (κάτι σαν τη συμμετοχή της Π.Α.Ε. στο πρόγραμμα ELITE). Έτσι καταλήξαμε στην μόνη λογική επιλογή: ν’ απευθυνθούμε στην Ελληνική αγορά. Ενημερωθήκατε, λοιπόν, ότι για το γήπεδο είχαν καταθέσει προσφορές 6 εταιρείες (βλέπε εδώ). 

Αυτές ήταν οι:
  • J & P – ΑΒΑΞ
  • ΑΚΤΩΡ
  • ΤΕΡΝΑ
  • ΜΕΤΚΑ
  • EDEKA A.E.
  • ERMONASSA
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες από τις 6 πέρασαν στην φάση της τελικής επιλογής οι 4, καθώς «κόπηκαν» 2. Η μία επειδή από ότι φάνηκε από την ιδιαιτέρως χαμηλή προσφορά της ΔΕΝ είχε κατανοήσει πλήρως την φύση του έργου που καλούνταν ν’ αναλάβει και η δεύτερη λόγω εγγυητικής επιστολής. 

Γιατί είναι προφανές πως για την εκτέλεση ενός τέτοιου έργου θα πρέπει να υπάρχούν εγγυήσεις τόσο από την πλευρά του κατασκευαστή ότι είναι σε θέση να το αποπερατώσει, όσο και από την πλευρά του ιδιοκτήτη ότι είναι σε θέση να πληρώσει. Επιπλέον ο κατασκευαστής θα πρέπει κατά την πάγια πρακτική στα ιδιωτικά έργα να πάρει κάποια προκαταβολή, ας πούμε το 30%. 

Είναι προφανές και μόνο από τα ονόματα που παρατίθενται παραπάνω ποιές ήταν οι 4 εταιρείες που πέρασαν στην φάση της τελικής επιλογής. 

Ωστόσο, το έργο ΔΕΝ το πήρε καμία από τις εταιρείες που με βάση τ’ όνομα (αλλά και τα οικονομικά τους στοιχεία) ήταν «φαβορί». Ενημερωθήκαμε ότι τελικά επιλέχτηκε η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε. (βλέπε εδώ), η οποία είχε αναλάβει και την 1η φάση κατασκευής. Πριν προχωρήσουμε στην παραουσίαση της αναδόχου (με τον δικό μας εννοείτε τρόπο) καθώς και των υπολοίπων 5 που πήραν μέρος στην διαδικασία οφείλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια ανεπιβεβαίωτη αλλά ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα φήμη που συλλέξαμε.

Ακούγεται πως τόσο η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε. όσο και η ΒΑΓΕΝΑΣ (η οποία ΔΕΝ είναι Α.Ε. όπως κάποιοι έγραψαν) έχουν άμεση ή έμεσση σχέση με τον «Διοικητικό Ηγέτη».

Πριν παρουσιάσουμε το οικονομικό προφίλ του ζευγαριου ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε. – ΒΑΓΕΝΑΣ θα σας παρουσιάσουμε τα οικονομικά μεγέθη των υπολοίπων εταιρειών.

Η J & P – ΑΒΑΞ A.E. το Α’ Εξάμηνο του 2017 είχε Τζίρο 261 εκ. Ευρώ (βλέπε εδώ).

Η ΑΚΤΩΡ Α.Ε. το 2016 είχε Τζίρο 1.1 δις Ευρώ (βλέπε εδώ).

Η ΤΕΡΝΑ S.A. το 2016 είχε Τζίρο 826 εκ. Ευρώ (βλέπε εδώ).

Η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. το 2016 είχε Τζίρο 281 εκ. Ευρώ (βλέπε εδώ).         

H EDEKA A.E. το 2015 είχε Τζίρο 5 εκ. Ευρώ (βλέπε εδώ). 

Πάμε τώρα στα οικονομικά μεγέθη της ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε. και της ΒΑΓΕΝΑΣ.

Η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε. έχει δημοσιεύσει Ισολογισμό μόνον για την 1η εταιρική Χρήση της η οποία αφορά το 2010 (βλέπε εδώ). Το συγκεκριμένο διάστημα ΔΕΝ είχε δραστηριότητα συνεπώς οποιαδήποτε αναφορά είναι ανάξια λόγου. Απο κει και πέρα ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει κανέναν Ισολογισμό για τις Χρήσεις 2011-2016.

Ωστόσο, η εταιρεία τον Δεκέμβρη του 2013 μεγαλώνει. Χωρίς να γνωρίζουμε τι έχει κάνει από το 2011 μέχρι τότε την βρίσκουμε ν’ απορροφά δύο άλλες εταιρείες. Συγκεκριμένα στις 5 Δεκέμβρη 2013 η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε. (η οποία έχει Μ.Κ. 60.000 Ευρώ) απορροφά την ΜΕΤΚΑΝΤ Ε.Π.Ε. (με Μ.Κ. 200.000 Ευρώ) και την ΜΕΝΚΑ Ε.Π.Ε. (με Μ.Κ. 29.400 Ευρώ) (βλέπε εδώ για την ανακοίνωση, εδώ για τον τελευταίο Ισολογισμό της ΜΕΤΚΑΝΤ Ε.Π.Ε. και εδώ για τον τελευταίο Ισολογισμό της ΜΕΝΚΑ Ε.Π.Ε.). 

Για τους «μπελαλήδες» δίνουμε τα Γ.Ε.ΜΗ. και των τριών εταιρειών. Της ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε. (πάτα εδώ), της ΜΕΤΚΑΝΤ Ε.Π.Ε. (πάτα εδώ) και της ΜΕΝΚΑ Ε.Π.Ε. (πάτα εδώ). Καλό σας διάβασμα.
Πάμε τώρα στην ΒΑΓΕΝΑΣ η οποία ΔΕΝ είναι Α.Ε. όπως κάποιοι έγραψαν. Μάλιστα δεν κατορθώσαμε να την βρούμε στο Γ.Ε.ΜΗ. (πατήστε εδώ για τον δικό σας έλεγχο). Επίσης ΔΕΝ την βρήκαμε ούτε ως Α.Ε. ούτε ως Ε.Π.Ε. στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (βλέπε εδώ & εδώ). Την λύση την έδωσε η απλή αναζήτηση στις ιστοσελίδες πληροφοριών απ’ όπου προκύπτει πως στην ίδια με την ιστοσελίδα διεύθυνση (βλέπε εδώ) υπάρχει μια Ομμόρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.) (βλέπε εδώ). 

Καθώς πρόκειται για προσωπική εταιρεία (την οποία ΔΕΝ βρήκαμε στο Γ.Ε.ΜΗ.) δεν είμαστε σε θέση να βρούμε οποιαδήποτε πληροφορία για τα οικονομικά της μεγέθη. Όπως προκύπτει τόσο από την ιστοσελίδα της όσο και απ’ όσα είναι γνωστά στην «πιάτσα» η συγκεκριμένη εταιρεία αναλαμβάνει εργολαβικά μεγάλα έργα (βλέπε εδώ). 

Αυτά είναι όσα μπορέσαμε να βρούμε σχετικά με τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το γήπεδο. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι η ανάδοχος ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε. ΔΕΝ έχει το απαραίτητο για το έργο που αναλαμβάνει μέγεθος. Αλλά και πάλι τι να ξέρουμε εμείς οι «πουθενάδες»;

Υ.Γ. Μπορεί τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να έχουν μπεί για τα καλά στην ζωή μας, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι κάνει καλή εντύπωση μια τέτοια αγγελία. Ελπίζουμε τουλάχιστον να βρούν χωρίς καθυστέρηση αυτόν που ζητούν για να ξεκινήσει άμεσα το έργο.   

13 Φλεβάρη 2018
παρατηρητήριο.

3 σχόλια:

  1. Χρηματοδοτούμενα γαυράκια χίλια μπράβο στην ΑΕΚΑΡΑ που στήριξε ελληνικές επιχειρήσεις μέσα στην κρίση. Συνεχίστε το κλάμα και για τη γηπεδάρα που προχωράει και για την εγκληματική οργάνωση που την έκανε η ΑΕΚΑΡΑ πελάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού και καλά είστε οπαδοί της ΑΕΚ σιχάματα ελάτε στο γήπεδο να σας γνωρίσουμε. Δεν τολμάτε βέβαια να εμφανιστείτε απέναντι σε πραγματικούς Αεκτζήδες.Αντε στο λιμάνι ζώα να παρηγορήσετε το χοντρό αφεντικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. so fucking what ??? Ακομα κι αν οι εταιριες ανηκουν στον Μελισσανιδη ή συμμετεχει σε αυτες ή εχει συναλλαγες με τους ιδιοκτητες τους,τι μας νοιαζει ??? Εμεις θελουμε να γινει το γηπεδο με τις απαιτουμενες προδιαγραφες (τεχνικες και οικονομικες) στην ωρα του !!
    btw που ησασταν ολοι εσεις οι δηθεν ΑΕΚτζηδες οταν η ΑΕΚ γινοταν ρεντικολο με τον Ζιτα,τον Τροχανα,τον Ψωμιαδη και τους δηθεν ενδιαφερομενους Κοζωνη,Ξενιαδη,Βιντιαδη κ.α να την αγορασατε με τα λεφτα σας και να την σωσετε αντι να την παρετε τσαμπα οπως ο Μελισσανιδης που "την εριξε για να την παρει τσαμπα" ???????????
    Γιατι δεν πληρωσατε εσεις τα χρεη αλλωνων οπως θελατε να κανει ο Μελισσανιδης και να την σωσετε εσεις απο την κατρακυλα????????????ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ??????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή