.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Συλλογή υπογραφών κατά των πλειστηριασμών

ΚΑΜΠΑΝΙΑ
για δεκάδες χιλιάδες «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ»
Η συμμορία των αρπακτικών (κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες, μεγαλοσυμβολαιογράφοι) ετοιμάζεται για τη μεγάλη επίθεση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, σ’ ό,τι με κόπο χρόνων και χρόνων αποκτήθηκε από τη λαϊκή οικογένεια. Από τις 21 του Φλεβάρη ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ως αποκλειστική διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών ενώ την 1η του Μάη ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα άνω των 500ευρώ χρέη προς το δημόσιο (εφορεία και ταμεία).
Βάζουν σε εφαρμογή την πιο μεγάλη επιχείρηση ν’ αλλάξει χέρια ο λαϊκός πλούτος, χιλιάδες λαϊκά σπίτια, μικροί επαγγελματικοί χώροι, χωράφια κ.ά. να περάσουν με ένα κλικ στον υπολογιστή κάποιου συμβολαιογράφου στα χέρια κράτους και τραπεζών. Στόχος τους οι 2.000 πλειστηριασμοί το μήνα για το 2018 και οι 130.000 μέσα στην 4ετία! Και μετά τους πλειστηριασμούς, μέσα σε δυο μήνες πρέπει να γίνονται και οι εξώσεις, όπως προστάζουν οι εντολείς της Ε.Ε.
Και ενώ δεν θεσμοθετείται κανένα μέτρο προστασίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από τις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζών και των funds, έχει θεσμοθετηθεί ως ιδιώνυμο αδίκημα η αντίσταση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και σχεδιάζουν νέα αστυνομικά μέτρα καταστολής και διώξεων για να προστατέψουν τους μεγαλοσυμβολαιογράφους (και τα συμφέροντα των τραπεζών) από την υποτιθέμενη βία του κινήματος.

Όμως μεγαλύτερη βία από το να στερείς από έναν άνθρωπο ακόμη και το σπίτι του (αφού πρώτα του στέρησες δουλειά, μισθό/σύνταξη και πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά) δεν υπάρχει!
Σ’ αυτή τη γενική επίθεση μόνο μια μεγάλη λαϊκή πανστρατιά μπορεί να δώσει απάντηση. Η μάχη δυο χρόνια τώρα στα ειρηνοδικεία για να μην περάσει «ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» έδειξε ότι δεν είναι ανίκητοι.
Καιρός να σπάσει το “τείχος της σιωπής”, η ντροπή για την κατάσταση που αυτοί μας έχουν φέρει να δώσει τη θέση της στην οργή, να μετουσιωθεί σε δράση για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας! Χωρίς αναθέσεις κι αναμονή επίδοξων σωτήρων, ας πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, να πούμε το πιο μεγάλο STOP στους πλειστηριασμούς, στην αρπαγή του σπιτιού μας, της μικρής λαϊκής περιουσίας.
Την Τετάρτη 14 του Φλεβάρη (1μ.μ., Τσιμισκή & Αριστοτέλους) ξεκινάμε στη Θεσσαλονίκη την καμπάνια για τη συγκέντρωση πολλών δεκάδων χιλιάδων υπογραφών στήριξης του «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ».
Πάρε μέρος κι εσύ! Με την υπογραφή σου στο ψήφισμα, με τη συγκέντρωση υπογραφών στη γειτονιά σου και στο χώρο της δουλειάς σου, στο σωματείο σου. Με τη συμμετοχή σου στη δράση, στον ανυποχώρητο αγώνα για να σώσουμε τα σπίτια μας και την οριστική απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα που έχουν επιβάλει στη ζωή μας!
[Ηλεκτρονική συμμετοχή στην καμπάνια με την αποστολή στο kanenaspiti@gmail.com στοιχείων: επώνυμο, όνομα, περιοχή και πόλη, επάγγελμα, μαζική ιδιότητα (συμμετοχή σε σωματείο/συλλογικότητα) και προαιρετικά τηλέφωνο και e-mail]

Το κείμενο συλλογής υπογραφών εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου