.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Τραμπουκισμοί σε βάρος δημοτικών συμβούλων του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και αγωνιστών του κινήματος του Γραμματικού από φερόμενους «οπαδούς της ΑΕΚ» στο χτεσινό ΠΕΣΥ (φωτογραφίες - βίντεο)


Η εξαπάτηση των κατοίκων του Γραμματικού, η εθελόδουλη στάση σε επιχειρηματικά συμφέροντα από την (α)Ρένα Δούρου και τη συριζομνημονιακή της παράταξη, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ ηθικοί αυτουργοί των χτεσινών γεγονότων


Στη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου (ΠΕΣΥ) το 11ο  και τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν  η «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας».

Η μεθόδευση να έρθει για συζήτηση τη τσικνοπέμπτη και να είναι τελευταίο θέμα, μαρτυρά τη με επίγνωση ένοχη στάση της πλειοψηφίας. Ένοχη απέναντι στους πολίτες, τους ψηφοφόρους της, τους αιρετούς και τους συντρόφους της.

Όπως θα διαβάσατε η απόφαση της περιφέρειας έχει γνωμοδοτικό κι όχι αποφασιστικό χαρακτήρα. Συνεπώς υπήρχε όλη η άνεση ακόμη και για να τηρηθούν τα προσχήματα, η γνωμοδότηση να είναι αρνητική. Τα δεσμά που δένουν όμως την (α)Ρένα Δούρου και τη παράταξη της με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, φαίνεται πως είναι τόσο ισχυρά, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο πολιτικών τσαλιμιών… Γι΄ αυτό και η εισήγηση ήταν θετική. Με βάση αυτά και το γεγονός ότι η πλειοψηφία ήταν δεδομένη, από λογική άποψη, δεν υπήρχε κανένας λόγος να εμφανιστούν η ΠΑΕ, όσοι άλλοι τη συνόδευαν και κυρίως εκείνοι που πάντα όταν εμφανίζονται ακολουθούν επεισόδια βίας.

Ταυτόχρονα με αυτά υπήρξε η ακαμψία της εξουσίας του προεδρείου και της πλειοψηφίας, που δεν επέτρεψε στους εξαπατημένους από την (α)Ρένα Δούρου και τη παράταξη της, κατοίκους του Γραμματικού, να πάρουν το λόγο ούτε για 3΄ λεπτά που ζητούσαν.

Οι κάτοικοι του Γραμματικού όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν, υπερασπιζόμενοι τη κληρονομιά, τη γη, τη ποιότητα ζωής και τα συμφέροντα τους, αγωνίζονται ενάντια σε μια σύγχρονη χωματερή (ΧΥΤΑ), που κατασκευάζεται στο δήμο τους από εταιρία συμφερόντων Λάτση, με χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής. Το έργο ξεκίνησε με Σγουρό και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της (α)Ρένας Δούρου για σταμάτημα του επειδή είναι παράνομο, συνεχίζεται κανονικά.

Όπως ακούστηκε χτες από τους κατοίκους, δεν τους δέχεται και τους εμπαίζει συστηματικά. Έχασαν λοιπόν κι αυτοί την υπομονή τους, κι ήρθαν στο ΠΕΣΥ προσπαθώντας να επιβάλλουν μια δημόσια συζήτηση για το θέμα τους.

Στη συνήθη μια περίπου ώρα που καθυστερεί το ΠΕΣΥ να ξεκινήσει, προστέθηκε η καθυστέρηση από τη κινητοποίηση των κατοίκων. Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ προσπάθησε με κολακείες και με μια ημερομηνία συζήτησης 1-3-18 να ξεφορτωθεί τους κατοίκους, και επέμεινε μέχρι τέλους να τους αρνείται να μιλήσουν ακόμη και για μόνο 3΄ λεπτά πριν φύγουν.

Στο ενδιάμεσο ένας «αγανακτισμένος οπαδός» επιτέθηκε σε ένα εκ των κατοίκων για να φύγουν, αλλά αυτό εκτονώθηκε αναλογικά γρήγορα και χωρίς άλλες επιπτώσεις.

Παράλληλα οι επίσημοι της ΠΑΕ ΑΕΚ ζητούσαν το θέμα τους να προταχθεί για συζήτηση και από 11ο και τελευταίο να συζητηθεί πρώτο, για να μη χάνουν το χρόνο τους οι επίσημοι.

Οπότε όταν διαφάνηκε η πρόθεση του προεδρείου να μη πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση και της ΠΑΕ να αποχωρήσει, μια ομάδα φερόμενων «οπαδών της ΑΕΚ» προσέγγισε τα καθίσματα στα οποία βρίσκονταν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου μας και κάτοικοι. Ακολούθησαν βρισιές, απειλές, φτυσιές και πέταγμα νερού από μπουκάλια. Στη θέα αυτών των γεγονότων παριστάμενοι πολίτες αντέδρασαν. Ανάμεσα τους ίσως και ορισμένοι κάτοικοι του Γραμματικού. Ωστόσο επειδή συνέβη να γνωρίζω κάποιους από τους παριστάμενους οι οποίοι δεν ήταν ούτε κάτοικοι του δήμου μας, ούτε σίγουρα του Γραμματικού, αυτοί που δέχτηκαν τους τραμπουκισμούς ήταν όσοι αντέδρασαν. Τελικά όμως επειδή ο πολύς κόσμος ήταν από το Γραμματικό, αυτοί δέχτηκαν και τις περισσότερες επιθέσεις.

Η (α)Ρένα Δούρου έδειξε την αλληλεγγύη της στους αιρετούς της πόλης μας, όσο την είχε δείξει και στη Λιάνα Κανέλλη, όταν η τελευταία την υπερασπίστηκε τρώγοντας χαστούκι από το Κασιδιάρη. Δε πήγε ούτε στο δικαστήριο να καταθέσει υπέρ της. Οι ΑΕΚάρχες αντιπεριφερειάρχες ούτε που προσέτρεξαν για να σταματήσουν τους τραμπουκισμούς. Αν θα έπρεπε να βγει ένα συμπέρασμα, ίσως αυτό να ήταν πως η παρουσία κάποιων… αν δεν τους επιβλήθηκε από τα αφεντικά, τότε κρίθηκε χρήσιμη για να συνετιστούν αυτοί που ακόμη δε γονατίζουν ικανοποιητικά, για να διευκολυνθούν οι συμφωνίες κορυφής.

Το συγκεκριμένο έργο αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, παρότι γίνεται αποκλειστικά για τις ανάγκες του γηπέδου, θα πληρωθεί εξ ολοκλήρου από δημόσιο χρήμα πέραν των 20.000.000 ευρώ που θα δοθούν για το γήπεδο. Η σχετική γνωμοδότηση του δήμου υπήρξε αρνητική χωρίς καμιά θετική ψήφο για το έργο από καμιά από τις 7 παρατάξεις του δήμου.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τα χτεσινά γεγονότα στο ΠΕΣΥ:



































.


 

.

 .
   

1 σχόλιο:

  1. τα συντροφια σου πανε βουρ για αγωγες. πλεον οι συκοφαντες θα πληρωνουν. ετοιμασου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή