.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

«ΜΕΤΑΒΑΣΗ – Κίνηση για μια μετωπική ανατρεπτική αριστερά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, σε μια γεμάτη αίθουσα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση μιας νέας Πολιτικής Κίνησης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Αριστερά. Μετά από πολύωρη συζήτηση η συνέλευση ενέκρινε τη Διακήρυξη της νέας κίνησης και εξέλεξε Συντονιστική Επιτροπή και ομάδες εργασίας. Το όνομα της νέας κίνησης είναι «ΜΕΤΑΒΑΣΗ – Κίνηση για μια μετωπική ανατρεπτική αριστερά»

Η «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» συμμετέχει στο πολιτικό μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην ιδρυτική συνέλευση συμμετείχαν και ανένταχτοι/ες  της αριστεράς. Η «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» θα καταθέσει ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση στην επικείμενη 4η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ταυτόχρονα θα πάρει πρωτοβουλίες για τον διάλογο και την κοινή δράση όλων των μαχόμενων αριστερών δυνάμεων για την αντεπίθεση των αριστερών ιδεών και του κινήματος, για την ειρήνη, την ανατροπή της μνημονικής λαίλαπας, την υπεράσπιση των δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Για να συγκροτηθεί, μέσα από αυτές τις διαδικασίες ένα αριστερό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που είναι αναγκαίος όρος για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου.


Η «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» θα συμμετέχει ενεργά σε ελπιδοφόρες διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την ανάγκη και την αναζήτηση ενός κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος της εποχής μας.

Μετάβαση, λοιπόν.

Για τη μετάβαση προς μια σύγχρονη μετωπική, μαζική, ανατρεπτική Αριστερά. Για τη μετάβαση προς μια αναγεννημένη και νικηφόρα ταξική αναμέτρηση. Για τη μετάβαση προς μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, πολέμους και καταστροφή, προς το σύγχρονο σοσιαλισμό και κομμουνισμό. 

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

Αγαπητού Ειρήνη, Αδάμου Αντώνης, Αλεξίου Σπύρος, Ανδρίτσος Θάνος, Βαϊνάς Παντελής, Βαρελίδου Έλσα, Γουρλάς Νίκος, Καλαβάνος Παναγιώτης, Καλαϊτζοπούλου Ηλέκτρα, Λογοθέτης Γιώργος, Μακρή Αλέκα, Μάντζαρης Γιάννης, Μαρκέτος Σπύρος, Μπαρμπαλιά Ελένη, Νικολακόπουλος Γιάννης, Νίκου Δονάτος, Ρόμπος Νίκος, Σιδέρης Δημήτρης, Τουμπέλης Βασίλης, Τσίκολης Γιάννης, Υφαντής Βασίλης, Χαλκής  Τόλης

antarsya.gr 

3 σχόλια:

  1. Αριστεριτζήδες - Εταιρεία Περιορισμένης (διανοητικής) Ευθύνης27 Φεβρουαρίου 2018 στις 5:46 μ.μ.

    Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, ως περιφερόμενος θίασος, έχετε καταντήσει την αριστερά μια βιοτεχνία (ούτε καν βιομηχανία) δημιουργίας ευφάνταστων ονομάτων ολιγομελών και ανύπαρκτων οργανώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κινηση μεσα στην κινηση!
    Πραγματικα Λενινιστικη αποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κινηση μεσα στην κινηση!
    Πραγματικα Λενινιστικη αποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή