.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Όλα έτοιμα και πάλι για να ξεκινήσουν τα έργα για το γήπεδο του Μελισσανίδη, όπως και πριν 10 μήνες, με εξασφαλισμένα σχεδόν όλα τα λεφτά πριν ένα χρόνο!!!

Αναδημοσίευση από το aek365.com

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 - 10:06

Σε αναζήτηση αναδόχου για την «Αγιά Σοφιά»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν χρονοτριβεί και τρέχει τις εξελίξεις για το γήπεδο προκειμένου με την έκδοση οικοδομικής άδειας να είναι πανέτοιμος να ξεκινήσει τα έργα


Μπορεί ο απλός κόσμος να έχει ξεκινήσει να ανησυχεί καθώς δεν βλέπει μπουλντόζες στα «ιερά χώματα», ωστόσο τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσοι και οι άμεσοι συνεργάτες του κρατούν χαμηλούς τόνους και συνεχίζουν να δουλεύουν καθημερινά προκειμένου να πάρουν το συντομότερο δυνατό στα χέρια τους την πολυπόθητη οικοδομική άδεια που θα τους επιτρέψει να κάνουν το όνειρο της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματικότητα.

Τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν κάποια ανοικτά ζητήματα και ένα εξ αυτών είναι η υψομετρική μελέτη των πεζοδρόμων (του ΟΤ 295 του δήμου, σύμφωνα με τον ν. 4277/2014 άρθρο 42), η οποία δεν έχει εγκριθεί από το Δήμο, ωστόσο γίνονται συνεχείς προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα και υπάρχει αισιοδοξία πως στο τέλος όλα θα διευθετηθούν.

Την ίδια ώρα πάντως, ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» τρέχει όλα τα υπόλοιπα ζητήματα της κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς» προκειμένου να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Ένα εξ αυτών είναι το τεράστιο θέμα της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή του «Ναού». Το όλο project δεν είναι καθόλου εύκολο και ο εργολάβος που θα πάρει το χρίσμα θα πρέπει να δεσμευτεί για πολλά πράγματα. Από το κόστος της κατασκευής για παράδειγμα μέχρι το χρονοδιάγραμμα της το οποίο θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά.

Πρόθεση του κ. Μελισσανίδη, είναι να καταφέρει να βρει την πλέον αξιόπιστη και ενδεδειγμένη λύση τόσο σε ό,τι αφορά το κόστος, όσο και την ποιότητα. Διότι η «Αγιά Σοφιά» δε θα είναι ένα απλό γήπεδο που θα αποτελείται από... μπετά και σίδερα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μόνο για τη σιδηροκατασκευή του στεγάστρου απαιτούνται 2.000 τόνοι σιδήρου, που αν υπήρχαν σε ράγες τρένου θα ήταν δυνατό να κατασκευαστεί ξανά η γραμμή Κηφισιά - Πειραιάς...

Αυτό πάντως που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, είναι το αν θα γίνει προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Live Sport» το πιο πιθανό είναι να καταλήξει ο κ. Μελισσανίδης σε τέσσερις πέντε εταιρείες Κολοσσούς και να επιλέξει ο ίδιος την ιδανικότερη λύση.

Πηγή: LIVE SPORT



Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 - 10:40
 
aek365

Ανάσταση: Μπήκαν μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Αρχισαν στις 10 το πρωί οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια



Επιτόπιο ρεπορτάζ Λουκάς Μαστροδήμος
 
Λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί άρχισαν οι εργασίες το γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης έλεγε πως δεν θέλει να χαθεί ούτε λεπτό για το γήπεδο της ΑΕΚ το εννοούσε. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του aek365 ξεκίνησαν πριν από λίγο μπουλντόζες στον ιερό χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ και άρχισαν χωματουργικές εργασίες προετοιμασίας ώστε μόλις εκδοθούν οι άδειες να φουλάρει η ΑΕΚ για την ανέγερση της Αγιά Σοφιάς. Ουσιαστικά δηλαδή αρχισαν τα έργα κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, πάνω από 10 χρόνια μετά την αποφράδα μέρα του γκρεμίσματος του Ναού.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από επιτόπιο ρεπορτάζ του αεκ365 ήδη είναι μέσα στον χώρο του γηπέδου μια μπουλντόζα και αργότερα θα έρθει και ένα γεωτρύπανο για να σκάψει και να υπολογίσει σε πόσο βάθος υπάρχει νερό. Oι εργάτες και ο Νίκος Στράτο και ο πατέρας και γιός Γαντζούλας των οποίων η τεχνική εταιρία θα κάνει τα έργα είναι εκεί από τις 8 το πρωί και το πρώτο μηχάνημα όπως είπαμε έφτασε στις 10.
 
Σημερινή φωτογραφία


Και μετά τα έργα που ξεκίνησαν ή διαρκώς ξεκινούν αν και δεν υπάρχει άδεια, ούτε οι προϋποθέσεις για την έκδοση της, θυμίζουμε ένα από τα πολλά ρεπορτάζ πριν ένα χρόνο!

Τότε έμενε να... βρεθούν 10.000.000 €

Εδώ και καιρό ομολογημένα λείπουν πολύ περισσότερα!

Τίποτε από όσα έλεγε ένα χρόνο πριν δεν έχει αλλάξει στην πράξη... τουλάχιστον προς το καλύτερο.


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sport24.gr

Μελισσανίδης: "Μένουν 10.000.000€. Αν δεν τα βρω, θα τα δανειστώ"


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξήγησε πως τώρα είναι η ευκαιρία για όσους αγαπούν την ΑΕΚ να το δείξουν, ξεκαθάρισε πως μένουν 10.000.000€ κι αν δεν τα βρει θα τα δανειστεί, ενώ μίλησε για τη δουλειά που έχει γίνει για όλο το πλάνο.
Αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ αναφέρθηκε στη μετοχική σύνθεση της "Δικέφαλος 1924" και πόσοι από την ομάδα του 2004 θα επενδύσουν, λέγοντας πως "όσοι συμμετέχουν, θα το μαθαίνετε, τίποτα δεν είναι μυστικό. Όποιος παίρνει μετοχές, θα γράφεται στο μετοχολογίο. Ο χρόνος θα δείξει. Θα συναντηθώ πάντως και με τον κ.Νοτιά".

Κατόπιν εξήγησε τη διαδικασία αναφέροντας ότι "οποιοσδήποτε θέλει πάει, καταθέτει χρήματα στην τράπεζα και όταν κλείσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα του δοθεί το αντίστοιχο ποσοστό μετοχών".
Ανακοίνωσε δε ότι "μέχρι αυτή τη στιγμή, το ποσό της ΑΜΚ είναι ήδη καλυμμένο κατά 20 εκατ. ευρώ. Είναι ένα μέρος (1,250 εκατ). από τα χρήματα των διαρκείας που πάνε στον κουμπαρά, δέκα εκατ. βάζω εγώ, αρκετά ο Πόλυς, ο Αγγελόπουλος, ο Παππάς. Μιλάμε για ανθρώπους που βάζουν μίνιμουμ ένα εκατομμύριο. Μας μένουν άλλα δέκα. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Αν δεν βρω τα χρήματα, θα δανειστώ".

Και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: "Είναι ευκαιρία για όλους να δείξουν ποιοι αγαπούν την ΑΕΚ. Όσοι δεν βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια, δεν θα μείνει μυστικό. Θα τους μάθετε".
Επί του αμιγώς ιδιοκτησιακού θέματος, ανέφερε πως "η Ερασιτεχνική θα παραχωρήσει το γήπεδο στη "Δικέφαλος" για 49 χρόνια. Ιδιοκτησιακά το γήπεδο θ' ανήκει στην Ερασιτεχνική. Θα πρέπει να ποσοστά που της αναλογούν και that's all..."

Υποστήριξε επίσης για την ονοματοδοσία ότι "δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο με το όνομα. Κάποια στιγμή θα πουλήσουμε το πρότζεκτ και όταν είμαι έτοιμος θα το ανακοινώσουμε. Το γήπεδο πάντως να ξέρετε ότι δεν είναι φθηνό για κανέναν".

Για το κατασκευαστικό θέμα υποστήριξε ότι "Τα προσχέδια έχουν δοθεί στο Δήμο. Δεν φοβόμαστε τίποτα, κάνω ό,τι λέει ο νόμος. Δεν με νοιάζουν οι προσφυγές. Η Δικέφαλος ετοιμάζεται για την εξαγορά των οικοπέδων για το πάρκινγκ που θα είναι συνολικά 20 στρεμμάτων.

Έχει γίνει πολλή δουλειά. Είναι μοναδικό το έργο που θα φτιάξουμε. Γιατί μέχρι τώρα βλέπαμε φωτογραφίες, τώρα βλέπουμε μακέτες. Σημασία έχει βέβαια να δημιουργηθεί το έργο. Είμαστε σε καλό δρόμο. Χρονοδιάγραμμα σε αυτές τις διαδικασίες. Εγώ βιάζομαι περισσότερο απ' όλους, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πότε θα είμαστε.

Το μουσείο γίνεται για τα παιδιά, οπωσδήποτε θα περάσουν από εκεί τα σχολεία. Εφόσον φύγουν τα σκουπίδια, η ΑΕΚ θα είναι ο μόνιμος χορηγός αυτού του άλσους. Αυτό που θέλουμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια. Στο χώρο που θα φύγουν, θα γίνει πράσινο. Όταν υπάρχει θέληση και χρήματα, όλα ξεπερνιούνται".

 

1 σχόλιο: