.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Βλέπουν... φαντάσματα!



Η Περιφέρεια ψήφισε ένα προϋπολογισμό, που περίπου το 1/5 του προορίζεται για αθλητικές εγκαταστάσεις!
Ο προϋπολογισμός επί της ουσίας είναι εκείνος του Σγουρού, όπως συμφώνησαν οι πάντες. Σε αυτόν περιλαμβάνονται τα 7.000.000 ευρώ για το γήπεδο Αλαφούζου, και τα 20.000.000 ευρώ για το γήπεδο Μελισσανίδη.
Μετά τους αρχικούς πανηγυρισμούς από την πλευρά που θέλει το γήπεδο Μελισσανίδη, τώρα έρχονται οι πρώτες ανησυχίες…

Σημειώνουμε ότι στο άρθρο υπάρχουν διατυπώσεις καρμπόν με άλλα οπαδικά σάιτ, με... ότι σημαίνει αυτό.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι ο ισχυρισμός ότι τα χρήματα αυτά μπορούν να πάνε μόνο για αθλητικές εγκαταστάσεις, είναι ένα χοντρό ψέμα! Πρόκειται για χρήματα της Περιφέρειας, που μπορεί να τα διαθέσει όπου θέλει.


Το άρθρο που ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από το aekvoice.gr, ενώ αναδημοσιεύω και το μοναδικό σχόλιο που υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή.

«Απειλεί» η Δούρου

Η περιφερειάρχης Αττικής επιμένει ότι δε θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός Σγουρού και ότι θα αναθεωρηθεί παρά τη ψήφισή του που έγινε για.. τυπικούς λόγους. «Όλοι οι κωδικοί θα ελεγθούν», ξεκαθαρίστηκε επισήμως από του γραφείο Τύπου της Ρένας Δούρου.

Προ ημερών ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2015 και κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν. Εδώ λοιπόν πρέπει να ενημερώσουμε πως η κίνηση της ψήφισής του έγινε προκειμένου να μην τεθεί «εκτός Λειτουργίας» η Περιφέρεια με βάση το ν.3852 (Καλλικράτης).
Επίσης καλό θα είναι λοιπόν να υπενθυμίσουμε ότι και πέρσι στις 20 Ιουνίου του 2013 είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία, η τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η αύξηση της πίστωσης για το έργο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, φτάνοντας το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η «Live Sport» επικοινώνησε με το γραφείο της κας Δούρου, προκειμένου να διαπιστώσει ποιες είναι οι προθέσεις της αναφορικά με το εν λόγω ποσό το οποίο υπάρχει σε συγκεκριμένο κωδικό από την εποχή του κ. Γιάννη Σγουρού.

Αυτό που μας τονίστηκε επισήμως από το Γραφείο Τύπου της κας Δούρου, είναι πως το 2015 δε θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός Σγουρού και πως η νέα Περιφερειακή Αρχή θα εκτελέσει τον δικό της προϋπολογισμό, που σταδιακά θα διαμορφώνει μέσα από διαβούλευση με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, με τις δομές της κοινωνίας και με τους επιστημονικούς φορείς.  Σε ερώτησή μας για το αν η αναθεώρηση σημαίνει μείωση του ποσού μας ξεκαθαρίστηκε ότι όλοι οι κωδικοί θα ελεγχθούν από την αρχή ένας – ένας!

Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα για... αντιπλημμυρικά έργα. Πρόκειται για εγγεγραμμένες δαπάνες για αθλητικές εγκαταστάσεις και αφορούν 53 έργα συνολικής δαπάνης 105 εκατομμυρίων €, εκ των οποίων τα 18 υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.


Λάμπρος Θεολογίτης · Brussels, Belgium ψηφίστε ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μας κλέβουν τα πρωταθλήματα στα χαρτιά, να μας κλέβουν οι άψογοι διαιτητές του Σπάθα και να ευνοείται μόνιμα η ομάδα του κράτους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου