.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

17/6 - Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην αντιφασιστική διαδήλωση στον Ασπρόπυργο

Αλληλεγγύη στους εργάτες γης σε Ασπρόπυργο-Γκορυτσά
Να διαλυθεί η φασιστική συμμορία
ΟΧΙ στην κάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων από την ΕΛΑΣ
Eργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
Σάββατο 17 Ιούνη, 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου, Ασπρόπυργος
προσυγκεντρώσεις - αναχωρήσεις πούλμαν για Ασπρόπυργο: 
Πειραιάς: Πλ.Κοραή 5μμ - στάση στο Village Nίκαια, Αθήνα Κέντρο: Ομόνοια 5μμ, Αθήνα Νότια: Μετρό Ευαγγελισμός 5μμ, Αθήνα Βόρεια: Σταθμός ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα 5μμ, Αθήνα Δυτικά: κεντρική πλατεία Ιλίου 5μμ - στάση στην πλ.Δημαρχείου στο Περιστέρι

Οι µετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπρόπυργου-Γκορυτσάς µετά από µαζική γενική συνέλευση που έγινε την Παρασκευή 5 Μάη, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηµατικά από το περασµένο Αύγουστο από οργανωµένη οµάδα φασιστοειδών.  

Οργανωµένη συµµορία φασιστών βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, κάτι που γνωρίζει καλά και το τοπικό αστυνοµικό τµήµα. Βγαίνουν ως οµάδα, καλύπτουν τα πρόσωπα τους, χρησιµοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης. Επιθέσεις έφτασαν να γίνονται µέχρι και µέσα στα χωράφια σε ώρα εργασίας.
Οι επιθέσεις τους αποτελούν συνέχιση της δράσης των ταγµάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν ξανά στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012 µε δεκάδες θύµατα, ακόµη και γκρεµισµένα σπίτια από το πογκρόµ. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί Γραφεία-ορµητήριο στον Ασπρόπυργο.
Ο ∆ήµος Ασπρόπυργου παρά την επίσκεψη παραγωγών που δέχτηκε, οι οποίοι κατήγγειλαν τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις απειλές σε βάρος τους, δεν παρεµβαίνει για να σταµατήσουν οι εγκληµατικές ρατσιστικές επιθέσεις. Μέχρι τώρα η Αστυνοµία έχει προσαγάγει και αφήσει ελεύθερους τους φασίστες τουλάχιστον τρεις φορές µε βάση τις καταγγελίες των θυµάτων. Επίσης, σε καµία από τις περιπτώσεις όπου έχουν υποβληθεί µηνύσεις από τα θύµατα η Αστυνοµία δεν έχει αναζητήσει το ρατσιστικό κίνητρο καταγράφοντας τα ως ληστείες!
Στις 13 Μάη, στους δρόµους της Γκορυτσά Ασπροπύργου  βάδισαν μαζικά διαδηλωτές για να σπάσει η φασιστική τροµοκρατία κατά των εργατών γης από τις οργανωµένες ρατσιστικές επιθέσεις συγκεκριµένης οµάδας. Η Αστυνοµία έδωσε κάλυψη στη φασιστική οµάδα, η οποία παρενοχλούσε από την αρχή την αντιφασιστική συγκέντρωση, ρίχνοντας πέτρες και κροτίδες. Η Αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα κατά των διαδηλωτών, ακόμη και στην αποχώρηση τους.
Ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα είναι µια περιοχή γεµάτη βιοµηχανίες. Το «ατύχηµα» στην εταιρία Top Gas µε τους εργάτες, ντόπιους και Πακιστανούς να χαροπαλεύουν έφερε στην επιφάνεια την άγρια εκµετάλλευση και τη µαύρη δουλειά στην περιοχή. 
Η Γκορυτσά είναι µια περιοχή µε κόσµο χτυπηµένο από τη φτώχεια, την ανεργία, όπου ακόµη και για τα σπίτια των κατοίκων υπάρχουν βαριά πρόστιµα. 
Σε καµιά περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί αυτός ο κόσµος βορά στη ρατσιστική προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής. 
Με τη µαζική οργάνωση ΟΛΩΝ στα συνδικάτα, ντόπιων και μεταναστών, µπορούµε να παλέψουµε ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη µαύρη εργασία, το ρατσισµό και το φασισµό.
Προχωράμε στην διοργάνωση αντιφασιστικού συλλαλητηρίου το Σάββατο στις 17 Ιούνη στις 7μμ στη Πλατεία Δημαρχείου Ασπρόπυργου.
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ, 
ΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου