.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ // 36ο Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Τυχοδιωκτισμοί ΣΥΝΑΝ-ΔΑΚΕ υπονομεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα




36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ: ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΙ ΣΥΝΑΝ-ΔΑΚΕ
ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Σε μια περίοδο, όπου ετοιμάζεται νέα επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων και σχεδιάζεται περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών από τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάποιες δυνάμεις «βάζουν πλάτη» για το χτύπημα των συνδικάτων διευκολύνοντας στην πράξη τούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις της Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΣΥΝΑΝ), και της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, με πρόσχημα την οικονομική τακτοποίηση των Ομοσπονδιών στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ετοιμάζονται να σύρουν τη Συνομοσπονδία στα δικαστήρια, με κίνδυνο σε μια κρίσιμη περίοδο να βρεθεί ακέφαλο το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα. Για το σκοπό αυτό, συγκάλεσαν το ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έλαβαν απόφαση με τη μειοψηφία του ΓΣ (16 στους 35) η ΠΟΕ-ΟΤΑ να προσβάλει το κύρος του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Επισημαίνουμε απλώς ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, με μεγάλη πλειοψηφία, είχε αποφασίσει να μην αποκλείσει καμιά Ομοσπονδία που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένη, απ’ τις εργασίες του, με την προϋπόθεση την αναγνώριση του χρέους και την ένταξη σε διαδικασία ρύθμισής του και τμηματικής καταβολής του.

Ως ΜΕΤΑ έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι βασικό μας μέλημα είναι η διασφάλιση της συμμετοχής όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις διαδικασίες του Συνεδρίου, σε μια περίοδο που είναι απαραίτητος ο συντονισμός και η συσπείρωσή τους και η ενότητα των εργαζομένων.

Βεβαίως, η τυχοδιωκτική τακτική αυτών των δυνάμεων δεν είναι καινούργια. Είναι οι ίδιες που -για το μικροπαραταξιακό τους συμφέρον- απέκλειαν 19 από τα πιο αγωνιστικά σωματεία με περίπου 100 αντιπροσώπους οι οποίοι εκπροσωπούσαν πάνω από 7.000 εργαζομένους στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ το 2012, γιατί ψήφισαν και οι συμβασιούχοι, και είναι οι ίδιοι που σχεδιάζουν τη διαγραφή σωματείων τα οποία με πρωτοβουλία αγωνιστών συναδέλφων επανενεργοποιήθηκαν από την αδράνεια που τα είχαν οδηγήσει οι δυνάμεις του παλιού εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, γιατί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή δεν στοχεύει στην τήρηση των καταστατικών διατάξεων αλλά υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τη συνδικαλιστική επιβίωση κάποιων.

Καλούμε το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ να αποδοκιμάσει αποφασιστικά αυτές τις απαράδεκτες και επικίνδυνες τακτικές των συγκεκριμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων. Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η επιχείρηση αφοπλισμού μέσω δικαστικών παρεμβάσεων του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.
30-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου