.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Τα σταφύλια της οργής

Μάριος Ματσάνκος

Δανείζομαι τον τίτλο από το βιβλίο του συγγραφέα Τζόν Στάινμπεκ, «Τα σταφύλια της οργής», το οποίο έγινε και ταινία, για να δείξω πως έχει η κατάσταση με τους υπαλλήλους της Ερασιτεχνικής που ζητούν μισθούς 17 μηνών (!!!) από τη διοίκηση Αλεξίου.

Σε μία στιγμή του βιβλίου αναφέρεται πως «κι η Αμερική, μη νομίζεις πως είναι και τόσο μεγάλη. Δεν υπάρχει χώρος για μένα και για σένα, για τους όμοιούς μου και για τους όμοιούς σου, δε χωράνε μαζί πλούσιοι και φτωχοί στην ίδια χώρα, δε χωράνε κλέφτες και τίμιοι άνθρωποι μαζί, ούτε η πείνα μαζί με το πάχος».


Νομίζω πως σε αυτή την περιγραφή του βιβλίου αποτυπώνεται το πώς έχει η κατάσταση στο σωματείο ΑΕΚ. Ειδικά η φράση «δεν χωράνε κλέφτες και τίμιοι άνθρωποι μαζί». Οι τίμιοι, έφυγαν, ή καλύτερα τους έδιωξαν από την ΑΕΚ. Την ΑΕΚ που οι τίμιοι έχτισαν με κόπο και μεράκι. Από την ΑΕΚ που έχουν περάσει τεράστιες προσωπικότητες. Από την ΑΕΚ που δεν φοβήθηκε. Δεν λύγισε. Δεν ήταν ποτέ αδύναμη, αλλά δυνατή! Αυτή την ΑΕΚ την διέλυσαν. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα τμήματα της Ερασιτεχνικής θα το καταλάβει. Μιζέρια… Νομίζω είναι η πιο σωστή λέξη που μπορώ να βρω. Εύχομαι να μην έρθει η επόμενη που θα είναι ο αφανισμός. Γιατί αυτός είναι ο στόχος τους.

Επιστρέφοντας στο έργο να πω, πως ο Στάινμπεκ, κατηγορήθηκε ως υπερβολικός με τα βιβλία του. Αναγκάστηκε να ωραιοποιήσει καταστάσεις για να περάσει από τη λογοκρισία της εποχής. Αν λοιπόν έχουμε μπροστά μας μια ωραιοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας (βλέπε σωματείο ΑΕΚ), πάλι δεν παύει να είναι αρκετή διότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Ευχή και ελπίδα όλων είναι η δικαίωση των υπαλλήλων της Ερασιτεχνικής. Άλλωστε στο μυαλό μας θα πρέπει να υπάρχει η φράση από το σύνθημα: «Δεν είμ’ εγώ σπορά της Τύχης, ο πλαστουργός της νιας ζωής. Εγώ ’μαι τέκνο της Ανάγκης κι ώριμο τέκνο της Οργής». Έτσι μόνο θα πάτε μπροστά.

Μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο

Για τους υπαλλήλους της Ερασιτεχνικής, αλλά και όλα όσα έχουν συμβεί και θα συμβούν στην ΑΕΚ, μεγάλες ευθύνες έχει και ο κόσμος της ομάδας. Η φράση που είχε πει ο Πάγκαλος ότι «μαζί τα φάγαμε» για να περιγράψει την πολιτική και όχι μόνο ζωή του τόπου μας, είχε το εξής νόημα: Μπορεί εσείς να μην βγάλατε χρήματα (κάποιοι έβγαλαν), αλλά με το να ψηφίζετε εμένα, είναι σαν να μου λέτε… φάτα. Έτσι και ο κόσμος της ΑΕΚ, ο οποίος χαρακτήρισε πρόσφατα αναξιόπιστη τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής, κάτι που το aek24hours.gr κι εγώ προσωπικά, το έχουμε αναφέρει πάμπολλες φορές, αλλά κανείς δεν το πήρε στα σοβαρά. Γιατί δεν αντέχει την αλήθεια. Αν λοιπόν ο κόσμος της ΑΕΚ πάει μπροστά σε έναν καθρέφτη και κοιταχτεί, τότε θα δει βαθιά μέσα του την αλήθεια. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης λοιπόν έχει και ο κόσμος που αντί να δράσει και να αντιδράσει, κάθετε και «σπάει» τα δάχτυλά του στα social media. Μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο…

Φανέλες με χρώμα σερβιέτας

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην εικόνα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στην Καρδίτσα. Δεν μου έκανε εντύπωση, το μαύρο χάλι. Η ΑΕΚ έπαθε… Ατρόμητο απέναντι στην Αναγέννηση. Το 0-2 έγινε 2-2, αφού δεν υπήρχε λασπωτήρας για να διώξει τις λάσπες. Μέσα σε όλη τη γενική κάκιστη εικόνα της ομάδας τον τελευταίο καιρό, ήρθε και το σύνθημα για ροζ φανέλα και μπουρδέλα. Μόνο που τα μπουρδέλα έχουν οργάνωση κι επίσης δεν έχουν ροζ φωτάκι. Κάποτε ήταν κόκκινο, τώρα έγινε άσπρο για να θυμίζει… φαρμακείο! Υπάρχει εξέλιξη… Φανέλες με χρώμα σερβιέτας (όπως διάβασα εύστοχα στο dailytripes) που έχουν πάνω τους τον τίμιο και ένδοξο Δικέφαλο Αετό δεν είναι και το καλύτερο θέαμα. Ξέρω, ξέρω, θα μου πείτε είναι για εμπορικούς λόγους βγήκε αυτή η φανέλα. Κάποια πράγματα όμως χρειάζονται προσοχή!

πηγή: aek24hours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου