.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Συλλογή υπογραφών για να κατέβουν φωτογραφίες των γυναικών που διαπομπεύθηκαν

Ρεπορτάζ σε δελτίο των 8 τον Απρίλιο του 2012
Σε ψήφισμα της ιστοσελίδας Αvaaz καλούνται οι πολίτες να υπογράψουν για να κατέβουν οι φωτογραφίες των οροθετικών, που διαπομπεύτηκαν το 2012, «γιατί παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν υπηρετούν τη δημόσια υγεία ούτε τις προσπάθειες για πρόληψη, έγκαιρη παρέμβαση και θεραπεία».

Στο κείμενο του ψηφίσματος τονίζεται ότι η παραμονή των φωτογραφιών «στο διαδίκτυο εκθέτει τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, συνθλίβει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μεταφέρει μια παραπλανητική εικόνα για τους ανθρώπους που πάσχουν από HIV/AIDS».

Θυμίζουμε ότι η βάναυση θεσμική κακοποίηση των τοξικοεξαρτημένων γυναικών αναβιώνει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου 11 από αυτές -τρεις δεν βρίσκονται στη ζωή πλέον- κατηγορούνται για πλημμεληματικές κατηγορίες.


Στην τελευταία συνεδρίαση της δίκης οι μάρτυρες υπεράσπισης ανέδειξαν στις καταθέσεις τους  την αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε πίσω από τα στημένα ρεπορτάζ, πίσω από τις δηλώσεις και τις πράξεις της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε συνεργασία με τον τότε πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάση Παπαδημητρίου.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου