.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου META-OTA για το Οργανωτικό - Καταστατικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους, χωρίς καμία καταστατική αλλαγή που θα συνέβαλε στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έληξαν οι εργασίες του 44ου Καταστατικού – Οργανωτικού Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως από νωρίς είχε διαφανεί, η πρόταση των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΚΚΕ) και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ-ΟΤΑ, για την ισότιμη ένταξη όλων των εργαζομένων στους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας σύμφωνα με τον Ν.1264/1982, δεν μπόρεσε να αποσπάσει την καταστατική πλειοψηφία του 75% που απαιτείται, προσκρούοντας στην αρνητική στάση της ΣΥΝΑΝ και της ΔΑΚΕ – ΟΤΑ.

Ενώ η δεύτερη, συνθετική πρόταση που κατατέθηκε από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, προκειμένου, αν όχι όλοι, αλλά σίγουρα πάνω από 15.000 χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους να ενταχθούν ισότιμα στη δύναμη της ομοσπονδίας, συνάντησε την συνεχιζόμενη αρνητική στάση της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ αλλά πρωτίστως την άρνηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΚΚΕ) και των ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ-ΟΤΑ που κινήθηκαν στη λογική του «όλα ή τίποτα».

Οι ευθύνες της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ μπορεί εξηγηθούν από την αντίληψή της για το συνδικαλιστικό κίνημα, η στάση όμως της ΔΑΣ-ΟΤΑ(ΚΚΕ) είναι ακατανόητη καταδεικνύοντας το φαρισαϊσμό και την υποκρισία της στο θέμα της ένταξης των συμβασιούχων εργαζομένων στην ομοσπονδία.

Φάνηκε καθαρά ότι δεν ενδιαφέρονται για την ενότητα και ενιαία δράση των εργαζομένων. Προτάσσουν το μικροπαραταξιακό και κομματικό τους συμφέρον θέλοντας να δικαιολογήσουν την ύπαρξη αλλά και τον διασπαστικό  ρόλο του «Συνδικάτου ΟΤΑ»(ΠΑΜΕ).

Η συνθετική πρόταση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για την ένταξη στην ομοσπονδία, τουλάχιστον των εργαζόμενων που απασχολούνται στα κοινωνικά προγράμματα (ΒΣΣ-ΚΗΦΗ-ΚΔΑΠκλπ), στα προγράμματα ΕΣΠΑ (παιδικοί σταθμοί κλπ), στην υπηρεσία καθαριότητας που οι συμβάσεις τους έχουν παραταθεί, που απασχολούνται με δικαστικές αποφάσεις κλπ, θα δημιουργούσε νέα δυναμική και καλύτερες προϋποθέσεις στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως η ομοσπονδία θα εκπροσωπούσε και εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας ανοίγοντας το δρόμο για την ισότιμη ένταξη όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και εκμετάλλευσης.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 6-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου