.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ματ και βία αντί για ζεστό νερό, φαγητό και φάρμακα

Τη Δευτέρα το πρωί στο χώρο των αφίξεων εμφανίστηκε ο Υπουργός Μουζάλας με συνοδεία μιας διμοιρίας ΜΑΤ, ενώ άλλη διμοιρία ΜΑΤ στάθμευε επί της παραλιακής. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου και οι αστυνομικοί επεχείρησαν βίαια να εισβάλλουν στο χώρο που ήταν συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες χρησιμοποιώντας κόφτη και κτυπώντας πρόσφυγες ακόμα και μικρά παιδιά μπροστά στον Υπουργό.

Ο Υπουργός έκανε δηλώσεις στις κάμερες για χειραγώγηση, υποκίνηση και μικρή συμμετοχή των προσφύγων στην κινητοποίηση (ενώ η αποχή από το συσσίτιο ήταν καθολική στις αφίξεις). Υπερασπίστηκε τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Μουζάλας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των προσφύγων, διαλέγοντας τους πιο βολικούς και συνεργάσιμους συνομιλητές. Στην πολύωρη συνάντηση έδωσε ελάχιστες διαβεβαιώσεις για μερική λύση των προβλημάτων.

Δεν προκαλεί πλέον καμιά εντύπωση η στάση της κυβέρνησης, των καθεστωστικών κομμάτων και των συστημικών ΜΜΕ.
 Προσπαθούν να συκοφαντήσουν τα αιτήματα των προσφύγων που έχουν δήθεν υπερβολικές απαιτήσεις ενώ θα έπρεπε να λένε και ευχαριστώ. Ξεχνάνε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι κυρίως με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Από τη μία δε μπορούν φυσικά να επιστρέψουν στις εμπόλεμες ζώνες, από την άλλη δε μπορούν να ενσωματωθούν και να αναζητήσουν εργασία και εισόδημα γιατί με αυτό τον τρόπο παραιτούνται από την επιδίωξη να φτάσουν στον τελικό προορισμό που επιθυμούν. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και όχι στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε δικαιολογημένη τη συνολική οργή αυτών των ανθρώπων και θετική την προσπάθεια που κάνουν να συνδέσουν τα άμεσα αιτήματα με τα συνολικά αιτήματα για ανοιχτά σύνορα και ίσα δικαιώματα και ελευθερίες.

Η ΕΡΤ στην πρωινή της εκπομπή έλεγε ψευδώς ότι η κινητοποίηση στο Ελληνικό άρχισε μετά την επίσκεψη στο χώρο της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Κυριακή, ενώ είχε αρχίσει από το προηγούμενο απόγευμα.

Τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση και η συμφωνία της με την ΕΕ είναι οι “υποκινητές” του αγώνα των προσφύγων. Ο αγώνας τον προσφύγων του Ελληνικού συνεχίζεται! Και εμείς θα συνεχίσουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτό τον αγώνα. Αυτό εξέφρασαν και οι δεκάδες αλληλέγγυοι που βρέθηκαν σήμερα στο χώρο.

Στηρίζουμε το νέο κάλεσμα του συντονισμού για το προσφυγικό μεταναστευτικό την Τετάρτη 8/2 στις 18:00.

Καλούμε κάθε αντιρατσιστική αντιπολεμική συλλογικότητα
σε ανοιχτή σύσκεψη την τετάρτη στις 19:00 στο χώρο των αφίξεων
για να διερευνήσουμε και νέες μορφές αλληλεγγύης.

Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου