.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Φωνάζει ο κλέφτης…

Νέες προκλήσεις του «συστήματος Μελισσανίδη»


Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Η γνωστή παροιμία ταιριάζει στους ανθρώπους του «συστήματος Μελισσανίδη», που συνεχίζουν την τακτική των προκλήσεων, ξιφουλκώντας ξανά κατά του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (ακόμα και εργαζόμενων στις υπηρεσίες του), επειδή δεν τους κάνουν τα χατίρια, παρανομώντας. Κι όμως, όπως κατ' επανάληψη έχουμε γράψει, θα έπρεπε να ευχαριστούν τη δημοτική αρχή που δεν έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί τους, ως όφειλε, αλλά έχει βάλει τις υπηρεσίες να ταλαιπωρούνται με τα καμώματα μιας εταιρίας που δεν είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου της ΑΕΚ και δεν έχει κανένα δικαίωμα να ανεγείρει ποδοσφαιρικό γήπεδο σ' αυτό το οικόπεδο.


Ο Δήμος και οι τεχνικές του υπηρεσίες εμπλέκονται στο ζήτημα της μελέτης υψομέτρων, γνωμοδοτώντας σχετικά ώστε η μελέτη να εγκριθεί από την Περιφέρεια και να κατατεθεί στο φάκελο της οικοδομικής άδειας. Ποιος, όμως, υπέβαλε αυτή τη μελέτη για γνωμοδότηση; Η συμφερόντων Μελισσανίδη ανώνυμη εταιρία «Δικέφαλος 1924». Μια εταιρία που δεν έχει δικαίωμα να πάρει το οικόπεδο και να «σηκώσει» το ποδοσφαιρικό της γήπεδο, όσα «παραχωρητήρια» κι αν επικαλεστεί. Το οικόπεδο δεν ανήκει ούτε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, που το έχει  παραχωρήσει στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, προκειμένου να εκπληρώσει τον κοινωφελή σκοπό της άθλησης των αθλητών του. Το οικόπεδο αυτό είναι πράγμα εκτός συναλλαγής και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δε δικαιούται να το παραχωρήσει σε κανένα τρίτο, πολλώ δε μάλλον σε μια κερδοσκοπική εταιρία, όπως είναι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.
Οποιαδήποτε τέτοια παραχώρηση είναι εξ ορισμού άκυρη, διότι αντιστρατεύεται το σκοπό της παραχώρησης του οικοπέδου από το Δημόσιο, και επισύρει ως ποινή την επιστροφή του ακινήτου στον ιδιοκτήτη του, το ελληνικό δημόσιο.

Ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας -κακώς, κάκιστα- δεν εξέτασε το ιδιοκτησιακό ζήτημα, αλλά μπήκε σε μια διαδικασία συζήτησης και συνεργασίας με τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Και εξακολουθεί και το κάνει αυτό ακόμα και αφότου έγινε γνωστό ότι η σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στη «Δικέφαλος 1924» αμφισβητείται. Και μάλιστα αμφισβητείται και σε διοικητικό επίπεδο και σε δικαστικό επίπεδο.

Σε διοικητικό επίπεδο αμφισβητείται από το 2014, από την πρώτη στιγμή που η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ κατέθεσε μια αίτηση (κι έναν άδειο φάκελο) ζητώντας Εγκριση Δόμησης για το γήπεδο. Ο προϊστάμενος της τότε αρμόδιας διεύθυνσης (ΔΟΚΚ) ζήτησε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως κύριος του έργου και να ζητά Εγκριση Δόμησης. Τότε, η εταιρία του Μελισσανίδη δεν είχε ούτε καν το άκυρο παραχωρητήριο. Οταν το απέκτησε, μέσα από μια γενική συνέλευση-παρωδία 70 ατόμων, αμφισβητήθηκε διοικητικά η νομιμότητα αυτής της παραχώρησης. Η προϊσταμένη της διεύθυνσης που διαδέχτηκε ως αρμόδια τη ΔΟΚΚ (ΔΑΟΚΑ) απευθύνθηκε στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ, ζητώντας τη νομική του γνώμη για το κατά πόσο αυτή η παραχώρηση είναι νόμιμη και η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ μπορεί να εμφανιστεί ως κύριος του έργου και να πάρει Εγκριση και Αδεια Δόμησης.

Οπως έχουμε αναλυτικά ενημερώσει, καθώς παρακολουθούμε συστηματικά το θέμα, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, αφού πρώτα αμφισβήτησε -εμμέσως πλην σαφώς- την εγκυρότητα αυτής της παραχώρησης (με έγγραφό του στις 6.2.2015) και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε, δεν έχει δώσει θετική (υπέρ Μελισσανίδη) γνωμοδότηση. Η τελευταία κίνηση που έχει κάνει ήταν η αποστολή εγγράφου στον υπουργό, με το οποίο ζητείται η υποβολή σχετικού ερωτήματος στο ΝΣΚ (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους). Το ΝΣΚ έχει ήδη γνωματεύσει στο παρελθόν για ίδια υπόθεση (οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί -και ιδιοκτησιακά, μάλιστα- στο ερασιτεχνικό σωματείο ΒΑΟ), η Γνωμοδότησή του λέει πως πρόκειται για «πράγμα εκτός συναλλαγής», που δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε οποιονδήποτε τρίτο, αυτή η Γνωμοδότηση έχει γίνει αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών και η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική για τη Διοίκηση, και επομένως παρέλκει η υποβολή νέου ερωτήματος (εκτός αν έχει επιλεγεί ο τρόπος της έκδοσης  κόντρα-Γνωμοδότησης για ν' αποκτήσει νομιμοφάνεια μια παρανομία). Ανεξάρτητα απ' αυτό, όμως, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ δεν έχει δώσει ακόμα καμιά απάντηση στο έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου για υποβολή ερωτήματος στο ΝΣΚ. Επομένως, σε διοικητικό επίπεδο ακόμα εκκρεμεί η νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως κυρίου του έργου.

Σε δικαστικό επίπεδο εκκρεμεί η αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδία, που «ενέκρινε» τη σύμβαση παραχώρησης (χωρίς καν να τη γνωρίζει, αφού ο ίδιος ο Μελισσανίδης απαίτησε να γίνει δεκτή επειδή «το λέει αυτός»), αλλά και κατά της σύμβασης παραχώρησης καθεαυτής. Το «σύστημα Μελισσανίδη», που τάχα του φταίει η δημοτική αρχή επειδή καθυστερεί, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να επιταχύνει το δικαστικό ξεκαθάρισμα αυτής της υπόθεσης, αλλά την οδηγεί από αναβολή σε αναβολή. Η επόμενη δικάσιμος είναι την ερχόμενη Πέμπτη (2.3.2017) και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι «διοικούντες» την Ερασιτεχνική ΑΕΚ δε θα ζητήσουν και πάλι αναβολή.

Αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, επέτρεπαν (για την ακρίβεια, επέβαλαν) στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να αρνηθεί να παραλάβει τη μελέτη υψομέτρων που κατέθεσε η (παριστάνουσα τον κύριο του έργου) «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, έως ότου η εν λόγω εταιρία νομιμοποιηθεί ως κύριος του έργου από τα δικαστήρια και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ. Γιατί δεν νοείται, ο κάθε άσχετος να υποβάλει μια αίτηση σε μια υπηρεσία (στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εν προκειμένω) και η υπηρεσία να αναλώνει εργατοώρες των υπαλλήλων της, προκειμένου να δώσει μια απάντηση, η οποία είναι άνευ αντικειμένου, γιατί ο άσχετος δεν έχει κανένα δικαίωμα επί του οικοπέδου.

Η δημοτική αρχή, όμως, κάτω από την πίεση του «συστήματος Μελισσανίδη», παρέβλεψε αυτό της το δικαίωμα/υποχρέωση και έβαλε τις υπηρεσίες να παιδεύονται με μια υψομετρική μελέτη, που δεν ανταποκρινόταν ούτε στις ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να έχει μια υψομετρική μελέτη που αφορά ένα τόσο μεγάλο έργο.

Η πρώτη απάντηση που έδωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ήταν τον Οκτώβρη του 2014. Ανεξάρτητα από το ότι κακώς ο Δήμος νομιμοποίησε την εταιρία Μελισσανίδη, το έγγραφο ήταν τεχνικά τεκμηριωμένο και αποκάλυπτε ότι οι άνθρωποι της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ είχαν κάνει τα πάντα αρπακολλατζίδικα, χωρίς καν τις στοιχειώδεις τεχνικές προδιαγραφές, ενώ ήταν πάρα πολλά αυτά που θα έπρεπε να γίνουν ακόμα, για να μπορέσουν οι τεχνικές υπηρεσίες να εξετάσουν την υψομετρική μελέτη, να περάσει το θέμα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Πότε επανήλθε η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου; Στις 25 Οκτώβρη του 2016. Δύο ολόκληρα χρόνια μετά το αρχικό έγγραφο του Δήμου!
Τόσο πολύ βιάζονταν για να «βάλουν τις μπουλντόζες»! Αυτοί έκαναν δυο χρόνια για να υποβάλουν νέο φάκελο, αλλά από το Δήμο απαιτούσαν άμεση απάντηση. Μιλάμε για αποθράσυνση.

Επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι και ο νέος φάκελος που κατέθεσαν είναι αρπακολλατζίδικος, έβαλαν μια «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών “Αλλη Εντελώς Κατάσταση“» να στείλει ένα ιταμό εξώδικο στη διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, στοχοποιώντας την και προσπαθώντας να την τρομοκρατήσουν (είναι γνωστή η δράση των οπαδικών ορδών).  Σε… άψογα ελληνικά, το εξώδικο, που τοιχοκολλήθηκε στις 17 Φλεβάρη, κατέληγε ως εξής (διατηρούμε τη σύνταξη και την ορθογραφία του πρωτότυπου): «Θα θέλαμε επίσης να σας παρακαλέσουμε και επουδενί να σας “απειλήσουμε“, αλλά να σας επαναφέρουμε στην νόμιμη τάξη σαν αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου μας, να μην παίρνετε θέση δια της μη υπογραφής σας την υψομετρική μελέτη, στη γνωστή σκοπούμενη και παράνομη αδιαλλαξία των πολιτικών προϊσταμένων σας διότι εγκυμονεί σοβαρό νομικό πρόβλημα για την υπαλληλική σας ιδιότητα αλλά και την εν γένη εξέλιξη σας».

Ακόμα και μετά απ' αυτή την ιταμή πρόκληση κατά υπαλλήλου του και ενώ μπορούσε (και έπρεπε) να επιστρέψει στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ το φάκελο, έως ότου αυτή νομιμοποιηθεί (δικαστικά και διοικητικά) ως κύριος του έργου, ο Δήμος έβαλε τις τεχνικές υπηρεσίες του να απαντήσουν στις 21.2.2017 με ένα επτασέλιδο έγγραφο, στο οποίο καταγράφονται όλες οι «αρπακολλιές» της υψομετρικής «μελέτης» και περιγράφονται όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος για να μπορεί να μελετηθεί από τις υπηρεσίες και στη συνέχεια η γνωμοδότηση να παραπεμφθεί για έγκριση στα αρμόδια όργανα του Δήμου (ολόκληρη η απάντηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου εδώ). Το βασικότερο ζήτημα που εγείρεται είναι ότι δεν υπάρχει όχι οριστική μελέτη για τους δρόμους που αλλάζουν, λόγω της υπογειοποίησης, αλλά ούτε καν εγκεκριμένη προμελέτη!

Εχοντας εκτεθεί για μια ακόμα φορά και θέλοντας (κατά τη γνωστή ναζιστική μέθοδο) να κατασκευάσει έναν εχθρό, το «σύστημα Μελισσανίδη» αντέδρασε με μια υστερική ανακοίνωση, της ΠΑΕ ΑΕΚ αυτή τη φορά. Δε θα σχολιάσουμε τις ανακρίβειες στα τεχνικά ζητήματα, αλλά μόνο την ακροτελεύτεια απειλή ότι «το γήπεδο θα γίνει και όσοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου ή αιρετοί, έχουν ευθύνες παρεμπόδισής του, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των νόμων». Αυτό μπορεί ν' ακούγεται «ωραίο και ηρωικό» στ' αυτιά των «ούγκανων», όμως όποιος έχει έστω και ελάχιστη πολιτική πείρα καταλαβαίνει ότι βρίσκονται σε πανικό.

ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου