Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

"Ο Αριστοτέλης" ενημερώνει για τη συνάντηση του με το Δήμαρχο Άρη ΒασιλόπουλοΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    
http://www.sylaristotelis.com
                                                                                                                          Αθήνα, 18-2-2017

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας
Θέμα: Για τη συνάντηση του Συλλόγου μας με το δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Την Παρασκευή 10/2 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου μας καθώς και διευθυντριών/ντών-προϊσταμένων με το δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλο, στην οποία το Σωματείο μας κατέθεσε τις δημοσιοποιημένες θέσεις του για τα ζητήματα που αφορούν την κρατική επιχορήγηση προς τις σχολικές μονάδες, τον τρόπο διαχείρισής της και τη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας του Δήμου.


 Η δημοτική αρχή απάντησε ότι δεσμεύεται για έκτακτη επιχορήγηση 100.000 ευρώ για Α/βάθμια και Β/βάθμια, από την οποία οι 46.000 αντιστοιχούν στην Α/βάθμια και για μόνιμη και σταθερή κάλυψη των εξόδων των νηπιαγωγείων σε πετρέλαιο και ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ). Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να προτείνει για να ψηφιστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Μαρτίου, στο οποίο θα παραβρεθεί και το Σωματείο μας. 

Στη συνάντηση η Δημοτική αρχή διευκρίνησε ότι η ίδια δεν έχει κανένα απολύτως ζήτημα με τη διαχείριση των χρημάτων από τους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες και δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της να κάνει μνημονιακή διαχείριση σχετικά με τα οικονομικά των σχολείων. Δεσμεύτηκε επίσης, για νέα συνάντηση για να συζητηθούν τα θέματα που έμειναν σε εκκρεμότητα όπως, ο κανονισμός τιμολογίων, ο τρόπος κατανομής και διαχείρισης της κρατικής επιχορήγησης καθώς και της έκτακτης. 

Το σωματείο μας έχει καταθέσει σαφείς θέσεις και θα αγωνιστεί γι’ αυτές. Θα είμαστε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ση 1η Μάρτη για να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας και να κατοχυρώσουμε τις δεσμεύσεις. Περιμένουμε να οριστεί νέα συνάντηση ώστε να συζητηθούν και τα εκκρεμή θέματα για να κάνουμε συνολική αποτίμηση των εξελίξεων. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο και νηπιαγωγείο, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του χωρίς να επαιτεί και χωρίς να απευθύνεται στους γονείς. Αγωνιζόμαστε για αύξηση της επιχορήγησης, δίκαιη κατανομή των πιστώσεων και την επιστροφή της οικονομικής διαχείρισης των σχολείων στους πλέον αρμόδιους, στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές της κάθε σχολικής μονάδας. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος

1 σχόλιο:

  1. «δεν είναι στις προθέσεις της να κάνει μνημονιακή διαχείριση σχετικά με τα οικονομικά των σχολείων», είπε ο δήμαρχος που ζήταγε να πάνε τα ταμειακά διαθέσιμα στην αποπληρωμή του τοκογλυφικού ψευτοχρέους.

    Γελάνε κι οι πέτρες.
    Ο δρόμος προς τη κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή