.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

"ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ η καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας" από σήμερα σε κυκλοφορία


Το βιβλίο του Κώστα Παντελόγλου που αναφέρεται στη Πλατεία Πατριάρχου και την ιστορία της, από σήμερα κυκλοφορεί. Πρόκειται για ένα βιβλίο που στις 416 σελίδες του καταγράφει και απεικονίζει πολύπλευρα την ιστορία της καρδιάς της πόλης. Η μέχρι σήμερα παρουσία - συμβολή - εγκυρότητα του συγγραφέα, καθιστούν βέβαιη τη πληρότητα και ποιότητα του βιβλίου, το οποίο πρέπει να βρει τη θέση του στο χώρο καθενός που είναι ή αισθάνεται φιλαδελφειώτης. 


Πλατεία Πατριάρχου, η καρδιά της Νέας ΦιλαδέλφειαςΚυκλοφορεί

Το βιβλίο του Κώστα Π. Παντελόγλου Πλατεία Πατριάρχου, η καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας θέτει την αφετηρία του στο κέντρο της πόλης. Επικεντρώνεται στους ανθρώπους και χρησιμοποιεί την καρδιά της πόλης ως όχημα για να διατρέξει όχι τους δρόμους, αλλά την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Νέας Φιλαδέλφειας σε παλαιότερες δεκαετίες. Η πλατεία Πατριάρχου ήταν (και είναι) η καρδιά της: ένας χώρος με μικτές δημόσιες και ιδιωτικές χρήσεις, ο χώρος που κατεξοχήν συγκροτείται η δημόσια σφαίρα· το κέντρο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής μας.

Έγραφε κάποτε ο αρχιτέκτονας-πολεοδόμος Αριστομένης Προβελέγγιος: «Μέσα από τη μορφή που διατηρεί κάθε πόλη, διαβάζεις τις αξίες, την παράδοση, τον πολιτισμό που τη δημιούργησε. Τα κίνητρα των ανθρώπων, τον σεβασμό ή την ασέβεια, το θάρρος ή τον εγωισμό αυτών που την κατοίκησαν και την κατοικούν». Ο Κώστας Π. Παντελόγλου αυτά επιχειρεί να καταγράψει σ’ αυτό το βιβλίο. Στις σελίδες του θα βρείτε ένα γαλαξία προσώπων, συμπεριφορών, στάσεων, πρακτικών· ένα σύνολο αγκυρών μνήμης, με έντονα βιωματικό χαρακτήρα.

416 σελίδες, 98 φωτογραφίες, βιβλιογραφία 135 τίτλων και αναφορές σε 72 εφημερίδες, περιοδικά, πρακτικά και αρχεία.

ISBN 978-618-83001-0-1

Τιμή: 18 ευρώ

Διατίθεται στα βιβλιοπωλεία:

Βιβλιοπωλείο των Αγγέλων, Μυριοφύτου 3, Ν. Φιλαδέλφεια (από Δεκελείας 110, πλατεία Πατριάρχου)

Δούκας, Πίνδου 49, Μάδυτος, Ν. Φιλαδέλφεια

Μπορείτε επίσης να το ζητήσετε στα 210-2531983 & 6976116653 και στο kinefil@kinefil.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου