.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

AEK σημαίνει, προσφυγιά για τη ποδηλασία τη ξεριζωμένη;

Η είσοδος επενδυτών… με την επαγγελματοποίηση του αθλητισμού, η άθλια οικονομική κατάσταση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται από κοινού από το ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο και τις διαπλεκόμενες κυβερνήσεις, οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.

Ότι έχει χτιστεί με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, ότι αποτελεί δημόσια περιουσία, ξεπουλιέται με συνοπτικές διαδικασίες στους υποτιθέμενους επενδυτές.

Δυστυχώς η ΑΕΚ  των επιχειρηματιών πρωτοστατεί στην εκμετάλλευση παρόμοιων ευκαιριών. Η ποδοσφαιρική αρπάζει άλσος και όχι μόνο. Η μπασκετική τώρα πετάει έξω τη ποδηλασία από το ποδηλατοδρόμιο, για να κάνει γήπεδο μπάσκετ χωρίς πολλά έξοδα! Όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ είναι ζητιάνοι, βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση στέγης και θα συνεχίσουν να αναζητούν όσο ακόμη αντέξουν να υπάρχουν. Καθώς δε προβλέπεται κανένας χώρος γι΄ αυτά, στα νέα γήπεδα που σχεδιάζονται.

 Και να μην ήταν η ερασιτεχνική ΑΕΚ ομάδα προσφύγων, εδώ και αρκετά χρόνια έχει γίνει, από αυτούς που καθορίζουν τη τύχη της. Κι από μια πολιτεία που κάνει ότι περισσότερο μπορεί για να υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα!
 
Η αδικημένη ΑΕΚ, η προσφυγική ΑΕΚ, των αφεντικών σήμερα, λεηλατεί δημοτικό άλσος στη Ν. Φιλαδέλφεια, αποσπά δημόσιο χρήμα για ιδιωτικό γήπεδο, θα υλοτομήσει δέντρα για να «φυτέψει» τσιμέντο στη θέση τους, και τώρα κάνει πρόσφυγες τη ποδηλασία εκδιώκοντας την, από το σπίτι της. Σπίτι που κόστισε πανάκριβα και φτιάχτηκε με δημόσιο χρήμα για τη ποδηλασία.

Είναι τραγωδία που υπάρχουν οπαδοί οι οποίοι πανηγυρίζουν βλέποντας ως επιτυχία και ένδειξη δύναμης της ομάδας τέτοια γεγονότα. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το κατάντημα μερίδας του λαού μας και μερίδας οπαδών. Και φυσικά δε συμβαίνει μόνο με την ΑΕΚ. Τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες, κυρίως τις μεγαλύτερες. Ταυτίζονται οι εκμεταλλευόμενοι με τα αφεντικά που τους εκμεταλλεύονται, η εμπλοκή των πρώτων με τον αθλητισμό οφείλεται ακριβώς στην αξιοποίηση της ισχύος που τους δίνουν οι οπαδοί, για να ταχτοποιήσουν ή να οργανώσουν κερδοφόρες ιδιωτικές μπίζνες…

Συμπονούμε λοιπόν τους ιθαγενείς του Αμαζόνιου που εκδιώκουν από τις εστίες τους οι εταιρίες που υλοτομούν το δάσος. Εκφράζουμε τη συμπόνια μας για τους παλαιστίνιους που εκδιώκουν οι Ισραηλινοί για να εποικίσουν τις περιοχές τους. Μισούμε τους Τούρκους που μας έδιωξαν από τη μικρασία, έχουν εισβάλει και εποικίσει μεγάλο μέρος της Κύπρου και πάει λέγοντας. Όταν πρόκειται για το αφεντικό της ομάδας όμως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Καλά κάνει και τα κάνει…

Οι αναδημοσιεύσεις που ακολουθούν είναι από το aek365.com:
 

Ανοιχτή επιστολή έστειλε η Ομοσπονδία της Ποδηλασίας





Αντιδρά στο ενδεχόμενο να κάνει έδρα η ΑΕΚ το Ποδηλατοδρόμιο

Την ξεκάθαρη αντίθεση της στο ενδεχόμενο ενοικίασης, ανακατασκευής και αξιοποίησης του Ποδηλατοδρομίου από την ΑΕΚ εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας της Ποδηλασίας με ανοιχτή επιστολή. Πρέπει, βεβαίως, να τονιστεί για άλλη μία φορά πως η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται πλέον στα χέρια του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Καθώς επίσης πως κοινή επιθυμία της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ της ηγεσίας του υφυπουργείου Αθλητισμού είναι να βρεθεί μια συμφέρουσα λύση και για την Ποδηλασία.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή:

H Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, επίσημος φορέας του αθλήματος και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι:  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει στα σκαριά την κατασκευή νέου γηπέδου της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στον χώρο του ποδηλατοδρομίου δηλώνει τα εξής:  Για όσους δεν γνωρίζουν ιστορικά στοιχεία, τους πληροφορούμε ότι το στάδιο ‘’Γεώργιος Καραϊσκάκης’’, (που πρόσφατα μετατράπηκε σε γήπεδο) κτίστηκε στο χώρο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου Φαλήρου όπου έγιναν τα αγωνίσματα ποδηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896.

Τότε ο 1ος (χρονικά) Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν ήταν ο Σπύρος Λούης αλλά ο ποδηλάτης Αριστείδης Κωνσταντινίδης. Εξ ου και η ονομασία που δόθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Το Ποδηλατοδρόμιο Φαλήρου, από το 1920 άρχισε να χρησιμοποιείται και για αγώνες ποδοσφαίρου, έως ότου το 1960 ανακαινίστηκε και έγινε γήπεδο ποδοσφαίρου, για χρήση των ποδοσφαιρικών σωματείων του Πειραιά, και αργότερα στάδιο, καταστρέφοντας τελείως τον αγωνιστικό χώρο (πίστα) του ποδηλατοδρομίου.

Αποτέλεσμα ήταν ότι η τότε ολοένα ανερχόμενη ποδηλασία πίστας, να αφανιστεί, με καταστροφικές συνέπειες για το άθλημα. Σήμερα λοιπόν για άλλη μία φορά φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν η ιστορία να επαναληφθεί αυτή τη φορά από την ΑΕΚ. Αυτό που, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, επιχειρείται από την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, εναντία στην ελληνική ποδηλασία των ολυμπιονικών και των διεθνών επιτυχιών, ξεπερνά κάθε όριο λογικής.

Ένα καθαρά επαγγελματικό άθλημα που συστεγάζεται στο ΟΑΚΑ, σε ένα ήδη υπάρχον γήπεδο μπάσκετ, ζητάει την απομάκρυνση της ποδηλασίας από το ‘’σπίτι της’’, καταστρέφοντας μία από τις καλύτερες  και ταχύτερες ξύλινες πίστες του κόσμου, για να δημιουργήσει …. νέο γήπεδο μπάσκετ και κερκίδες !!!!

Η λέξη ‘’καταστρέφοντας’’ παραπέμπει στο ότι η πίστα αυτή από κατασκευής δεν είναι λιόμενη οπότε δεν δυνατόν να μεταφερθεί. Και μάλιστα πίστα η οποία είναι κατασκευασμένη από το μοναδικό ξύλο Afselia Africana (doussie), ειδικό για κατασκευή ποδηλατοδρομίων, απαγορευμένης πλέον υλοτόμησης, λόγω σπανιότητας.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, σοβαρά και υπεύθυνα υπογραμμίζουμε ότι το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ‘’Αριστείδης Κωνσταντινίδης’’ κατασκευάστηκε, ως γνωστόν, σε μια έκταση ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, υπέρτατου αθλητικού φορέα για τη διάδοση του ολυμπιακού κινήματος και των ολυμπιακών αθλημάτων στην Ελλάδα, για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη και διάδοση της ποδηλασίας στην Ελλάδα.

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο είναι πλήρως και ολοσχερώς συνυφασμένο με το άθλημα της ποδηλασίας και δη με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η οποία είναι, με βάση τον αθλητικό νόμο και το Καταστατικό της, αρμόδια για την ανάπτυξη και διάδοση της ποδηλασίας στην Ελλάδα.
Από το 1991 μέχρι και σήμερα το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο έχει αποτελέσει την έδρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και το χώρο διεξαγωγής όλων των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ποδηλασίας καθώς και σημαντικών μεγάλων διοργανώσεων ποδηλασίας, όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες 1991, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Εφήβων-Νεανίδων το 1992, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Πίστας το 1995, 1996 και 1997, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Εφήβων-Νεανίδων το 1999, οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί  Αγώνες Ποδηλασίας το 2004, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2006 και το 2015, οι Βαλκανικοί Αγώνες 1995, 1997, 2000, 2013, 2016.

Πέραν των διοργανώσεων όμως, υπογραμμίζουμε και μία άλλη σπουδαία χρήση του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου. Σε αυτό προετοιμάζονται, προπονούνται και ‘’χτίζονται’’ σε ετήσια βάση όλοι οι αθλητές που έχουν φέρει στο παρελθόν και συνεχίζουν να φέρνουν μεγάλες διεθνείς διακρίσεις και μετάλλια στην ποδηλασία και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό περιλαμβανομένων και των αθλητών ΑΜΕΑ.

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, για την κατασκευή και αναδιαμόρφωση του οποίου επιβαρύνθηκαν με δυσθεώρητα ποσά οι Έλληνες φορολογούμενοι, είναι το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο διεθνών προδιαγραφών, που υπάρχει στην Ελλάδα και επομένως είναι απολύτως απαραίτητο να παραμείνει στην χρήση της  Ε.Ο.Π. και ειδικότερα των αθλητών ποδηλασίας, για να μπορέσει να επιτελέσει αυτή το δημόσιο σκοπό της.

Δηλώνουμε το σεβασμό μας σε όλα τα αθλήματα και σε όσους επιδιώκουν να καλλιεργήσουν οποιοδήποτε άθλημα, αλλά από την άλλη πλευρά αδυνατούμε να αντιληφθούμε ότι ιδιωτικοί φορείς φαίνεται να λησμονούν ότι τυχόν υλοποίηση σκέψεων, σαν αυτές που αποτυπώνονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα και γίνονται προφανώς για την ικανοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το δημόσιο σκοπό που υπηρετεί και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και θα οδηγήσουν σε διάλυση των Εθνικών Ομάδων Ποδηλασίας και σε πλήρη καταστροφή και αφανισμό ενός αθλήματος που έχει χαρίσει τεράστιες συγκινήσεις στη χώρα μας.

Ελπίζουμε ότι δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με διαφαινόμενες σκέψεις ιδιωτικών φορέων να μετατρέψουν το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο σε ιδιωτική αθλητική εγκατάσταση άλλου αθλήματος και να αποβάλλουν από αυτό την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας κινούνται εκτός της πραγματικότητας. Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο ότι όποιος επιθυμεί να κατασκευάσει νέο στάδιο για έναν ιδιωτικό φορέα, μπορεί να αναζητήσει άλλους χώρους και όχι αθλητικές εγκαταστάσεις, με το στοιχείο της μοναδικότητας όπως το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο "Αριστείδης Κωνσταντινίδης".

Ευελπιστούμε ότι η πολιτική ηγεσία θα αντιληφθεί όλα τα παραπάνω, θα στέρξει για την αυτονόητη υπεράσπιση των ποδηλατών, των ποδηλατών ΑΜΕΑ, και των ποδηλατικών σωματείων και θα μεριμνήσει και για την αποκατάσταση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την Ομοσπονδία μας τα τελευταία δέκα χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο, όπως το πρόβλημα της ανύπαρκτης θέρμανσης και συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, της μη επιδιόρθωσης των σημαντικών ατελειών του στεγάστρου κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, τυχόν σκέψη για την υλοποίηση τέτοιων αυθαίρετων σκέψεων βρίσκει πλήρως αντίθετη την Ομοσπονδία μας, η οποία είναι έτοιμη να αντιδράσει μαζικά, δυναμικά και συντεταγμένα με όλα τα πάνω από 120 σωματεία της και όλους τους πάνω από 3.000 αθλητές της, συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιονικών, Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλητών και Κυπελλούχων, αλλά και να απευθυνθεί στους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς στους οποίους υπάγεται και με τους οποίους συνεργάζεται: ΓΓΑ, Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΟΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας (UEC) και Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI). Η πολιτεία και γενικά όλοι οι θεσμοί θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τις θέσεις της Διοίκησης της Ε.Ο.Ποδηλασίας αλλά και όλου του ποδηλατικού κόσμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Ποδηλασίας




Αν θέλει η ομοσπονδία ποδηλασίας μπορεί να κάνει την δική της προταση για το ποδηλατοδρόμιο



 

Υποχρέωση της Ελλάδος από το μνημόνιο 3 που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η αξιοποίηση της εγκατάστασης προς όφελος του Ελληνικού λαού - Η ΑΕΚ έχει ήδη έτοιμη πρόταση αξιοποίησης του και θα την καταθέσει στον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ της εγκατάστασης που είναι το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων


Μπορεί να το έπαιξε... επαναστάτης ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδηλασίας όμως το ποδηλατοδρόμιο δεν του ανήκει οπότε δεν θα αποφασίσει αυτός ούτε η ομοσπονδία του πως θα αξιοποιηθεί προς όφελος του Ελληνικού λαού. Φυσικα αν θέλει η ομοσπονδία ποδηλασίας μπορεί να κάνει την δική της προταση για το ποδηλατοδρόμιο. Δεν μπορεί όμως να κάνει... κατάληψη. Ηδη η καθυστέρηση αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας που αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδος από το μνημόνιο 3 που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα θέματα που καθυστερούν το κλείσιμο της αξιολόγησης και απειλούν την χώρα.  Η αξιοποίηση της εγκατάστασης είναι πλέον θέμα μόνο του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων και φυσικά η ομοσπονδία ποδηλασίας δεν έχει κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα. Η ΑΕΚ δείχνει όλη την καλή διάθεση να περιμένει, όχι για πολύ, για την μετεγκατάσταση της πίστας σε άλλο χώρο σε συνενόηση με τον υπουργό αθλητισμού αλλά δεν έχει να διαπραγματευτεί κάτι με την ποδηλασία. Αν κάνει πιο συμφέρουσα πρόταση για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού από την ομοσπονδία ποδηλασίας, που δεν πληρώνει καν την... θέρμανση, τότε θα πάρει την εγκατάσταση και η ποδηλασία θα ψάξει να συτεγαστεί αλλού. Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΕΣΠ ΑΕ (υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων) μεταβιβάζονται όλες οι κρατικές επιχειρήσεις και τα κρατικά ακίνητα. Μάλιστα, στο συμπληρωματικό μνημόνιο του καλοκαιριού επισημαίνεται πως «έχει γίνει κατανοητό ότι οι εξαιρέσεις από τη συνολική ακίνητη περιουσία και τις κρατικές εταιρείες του Ελληνικού Δημοσίου θα γίνουν σε στέρεες βάσεις και αφού συμφωνηθούν από κοινού από τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές». Μέχρι στιγμής, έχει συμφωνηθεί η μεταβίβαση των συμμετοχών του δημοσίου σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ. Το ΟΑΚΑ λοιπόν έχει ήδη μεταβιβαστεί στο υπερταμείο και η ΑΕΚ  έχει ήδη έτοιμη πρόταση αξιοποίησης του, θα κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες μιλώντας με τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του ποδηλατοδρόμιου και δεν θα περιμένει για πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου