.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας: Καλούμε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και τη δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους



Συνέντευξη τύπου τις επόμενες μέρες 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα

Το τελευταίο τριήμερο το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας «πολιορκείται» από ομάδα ατόμων που βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καλούν συγκεντρώσεις έξω από το Δημαρχείο και απειλούν όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος, με φρασεολογία που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, επιχειρείται να πειθαναγκαστούν οι «αντιφρονούντες» αιρετοί, πολίτες και συλλογικότητες να σιωπήσουν, αφού ακόμη και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση! Τα παραπάνω πυροδοτούνται από εμπρηστικές ανακοινώσεις και μεθοδευμένες διαρροές, που επιχειρούν να στοχοποιήσουν αιρετούς, υπαλλήλους  και προσωπικά τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και βαφτίζοντας το άσπρο –μαύρο.


Σε απόλυτη ευθυγράμμιση βρίσκονται δυστυχώς μέσα ενημέρωσης που είτε δικαιολογούν ανοιχτά πράξεις βίας ως «ένδειξη οργής» είτε σιωπούν εκκωφαντικά απέναντι σε φαινόμενα που απειλούν την ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Σήμερα, καλούμε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και τη δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά και την ίδια την ασφάλεια αιρετών και πολιτών. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε συλλογικότητα, σωματείο και φορέα της πόλης να καταδικάσει προσπάθειες φίμωσης και αυταρχισμού και να προστατεύσει το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης πολιτών και αιρετών.

Δηλώνουμε τέλος προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Δήμος λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και όχι υπό το κράτος πιέσεων και απειλών. Ευελπιστούμε ότι παρά την κωλυσιεργία τόσων ετών, θα ανοίξει επιτέλους ο διάλογος με στόχο την εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίζουν τόσο το δικαίωμα της ΑΕΚ να αποκτήσει γήπεδο όσο και την προστασία της πόλης και των πολιτών. 

Τις πραγματικές θέσεις του Δήμου καθώς και την αποκατάσταση της αλήθειας για το θέμα του γηπέδου, θα παρουσιάσει η δημοτική αρχή σε συνέντευξη τύπου τις επόμενες ημέρες.


1 σχόλιο:

  1. Καμπούρη πες μας για τις 2 ομήρους ρε. Βγάλε μας και ένα ποσοστό στα γρήγορα. Χχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή