.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ψήφισμα προϊσταμένων και διευθυντών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας και του Αριστοτέλη για τη Σχολική Επιτροπή



10/1/2017

Οι προϊσταμένες νηπιαγωγείων, οι διευθυντές και οι διευθύντριες των δημοτικών σχολείων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης» δηλώνουμε τα εξής:

1.                Διαφωνούμε με την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης. Η παρατεταμένη λιτότητα που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων με την κατά 70% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την απόφαση της σχολικής επιτροπής, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό στραγγαλισμό των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, καθώς και σε συγκεντρωτική διαχείρισή των οικονομικών τους. Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ανάγκη και εμπιστευόμαστε τη δυνατότητα του Συλλόγου Διδασκόντων και των Σχολικών Κοινοτήτων (Εκπαιδευτικοί και Γονείς μιας Σχολικής Μονάδας) να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των Σχολικών Μονάδων. Αυτό το δικαίωμα οφείλουμε να το προασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να εξασφαλίσουμε συνθήκες διαφάνειας στη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης καθώς και την αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών και γονιών απέναντι σε απόπειρες πελατειακών σχέσεων.


2.                Αιτούμαστε:

Α. Την επαναφορά της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης της Σχολικής Επιτροπής (Νοέμβριος 2015) για την κατανομή και διαχείριση των χρημάτων της επιχορήγησης. Με την απόφαση αυτή αποδίδονταν τα χρήματα της επιχορήγησης στη Σχολική Κοινότητα, η σχολική επιτροπή παρακρατούσε προκαταβολικά το 30% αυτών για την αποπληρωμή τρεχουσών λογαριασμών ΔΕΚΟ και διευθέτηση χρεών, η σχολική μονάδα υποχρεούνταν να φέρνει προς έγκριση από τη Σχολική Επιτροπή έξοδα άνω των 480 ευρώ με ΦΠΑ, η σχολική επιτροπή υποχρεούνταν να προβεί σε διαγωνισμούς για την εξασφάλιση των καλύτερων προσφορών για ορισμένα από τα πάγια έξοδα των σχολικών μονάδων (αναγομώσεις, καθαριστικά κ.λπ.)

Β. Να αναλάβει μόνιμα ο Δήμος την πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ και θέρμανσης των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, όπως 500 λίτρα πετρέλαιο ανά έτος και λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, γιατί τα νηπιαγωγεία αδυνατούν αντικειμενικά να καλύπτουν τις ανάγκες αυτές. Υπενθυμίζουμε ότι τα Νηπιαγωγεία βαρύνονται με αυξημένα έξοδα λόγω της κτηριακής αυτονομίας τους και ταυτόχρονα με περιορισμένα έσοδα λόγω μικρού αριθμού νηπίων που φοιτούν σε αυτά.  Θεωρούμε ότι χρειάζεται άμεσα έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

3. Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμμετέχουμε σε μία Σχολική Επιτροπή που η λειτουργία της βασίζεται στο δημοκρατικό διάλογο χωρίς απαξιωτικές συμπεριφορές και προσβολές, αποφάσεις που θα βασίζονται στη σύνθεση των απόψεων και δε θα είναι προειλημμένες με βάση την απόλυτη πλειοψηφία που ο νόμος δίνει σε κάθε δημοτική αρχή.

Το παραπάνω ψήφισμα συνυπογράφεται από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης» και από όλες/ους διευθύντριες/ντές ΔΣ και προϊσταμένες Νηπιαγωγείων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου