.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ποιος διαστρεβλώνει τα λεγόμενα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ; Μήπως αυτοδιαστρεβλώνεται;


Έχουν πυκνώσει τελευταία οι επιθέσεις του ΚΚΕ στην Iskra.

Ο Ριζοσπάστης (23/2/2017) με σχόλιό του, το οποίο αναδημοσιεύει ο 902.gr, παίρνει την σκυτάλη από τον Βαγγέλη Μπούτα και προσπαθεί με λαθροχειρίες να απαντήσει σε όσα αποκάλυψε η Iskra για την πρόσφατη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην ΕΤ1 και στη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη.

Η κριτική τον ενοχλεί πολύ περισσότερο όταν είναι εμπεριστατωμένη και επίκαιρη.

Η Iskra, αγαπητοί σύντροφοι του Ριζοσπάστη, δεν χρησιμοποίησε δικά της λόγια. Αυτό που έκανε είναι να απομαγνητοφωνήσει και να μεταφέρει αυτούσιες τις απαντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το νόμισμα στη συνέντευξή του στην ΕΤ1, τις οποίες λογόκρινε, μόνο αυτές, ο 902.gr.
Επομένως η Iskra δεν διαστρέβλωσε τίποτα, εκτός και αν ο Ριζοσπάστης θεωρεί την αυθεντική παράθεση των λεγομένων του Δ. Κουτσούμπα ως αυτοδιαστρέβλωσή του.


Η αλήθεια είναι ότι ο Δ. Κουτσούμπας και η ηγεσία του ΚΚΕ έχουν αλλεργία με το εθνικό νόμισμα, προφανώς γιατί σε αυτό το ζήτημα επιμένουν οι «οπορτουνιστές».

Θυμόμαστε πολύ καλά το ΚΚΕ να βοηθάει τα μέγιστα το σύστημα προεκλογικά, ταυτίζοντας το εθνικό νόμισμα με «καταστροφή», θεωρώντας ότι έτσι έπληττε την ΛΑ.Ε.

Ακόμα και την έξοδο από την ΕΕ δεν την θεωρεί θετική το ΚΚΕ, παρά μόνο αν συνδέεται με την «επανάσταση» και τον «σοσιαλισμό» όπως το ΚΚΕ τον εννοεί, ως μια «καλή» εκδοχή του «υπαρκτού».

Γι’ αυτό το σημερινό ΚΚΕ εισπράττει εγκώμια και προβολή από το σύστημα για την «σταθερότητα», και την «συνέπειά» του και θεωρείται ως μια «θεόσταλτη» «σταθεροποίησή» του. Γιατί θέτει ως προτεραιότητα, δήθεν, επαναστατικούς στόχους, τους οποίους βέβαια δεν ακούει «κανένας» και δεν ενοχλούν «κανέναν» και κυρίως το σύστημα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν η πρακτική του ΚΚΕ είναι εντελώς αναντίστοιχη με τον επαναστατικό βερμπαλισμό του και εξαντλείται μόνο στις εκδηλώσεις μνήμης για τους ηρωικώς πεσόντες συντρόφους μας.

Αν το ΚΚΕ έθετε ως άμεσο στόχο το πιο πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, με την προώθηση του εθνικού νομίσματος και της εξόδου από την ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικού μετασχηματισμού με ορίζοντα έναν καινούργιο σοσιαλισμό, τότε θα ανακάλυπτε τι σημαίνει λυσσαλέα επίθεση του συστήματος με όλα τα δυνατά μέσα και τους μηχανισμούς του.

Τότε θα αντιλαμβάνετο την διαφορά της σημερινής μακάριας εφησύχασής του γύρω από τα τείχη του Περισσού, με όλα τα βέλη να τα εισπράττουν όσοι «αφελώς» προβάλλουν την ανάγκη να ηττηθούν τα μνημονιακά και ευρώ-πληκτα μπλοκ ως τον μόνο δρόμο που ενώνει και απελευθερώνει δυνάμεις για βαθιές κοινωνικές αλλαγές.

Ένα σύγχρονο ΕΑΜ, χωρίς Λίβανους και Βάρκιζες και χωρίς διαγραφές και αποκηρύξεις αγωνιστών όπως ο Άρης, χρειάζεται ο τόπος και όχι να κατεδαφίζετε, σύντροφοι του ΚΚΕ, ακόμα και το παλιό ΕΑΜ, που χάρη στους αγώνες του υπάρχετε.

Τώρα αυτό που λέτε ότι δήθεν είμαστε οπαδοί του Μάαστριχτ μέχρι και του Trump, για να πετάξετε τη μπάλα στην εξέδρα, δεν τις πιστεύει κανένας γιατί όλοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Και όλοι ξέρουν τον σκληρό, ενάντια σε θεούς και δαίμονες, αγώνα που έδωσε η Iskra και τα στελέχη που την στηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη μνημονιακή συνθηκολόγησή του, όταν και εσείς από το ΚΚΕ μας χτυπούσατε πισώπλατα, όπως πισώπλατα συνεχίζετε να χτυπάτε και σήμερα τον αγώνα μας.

Όπως ξέρουν ότι εδώ στην Iskra εγκαταλείψαμε κυβερνητικές θέσεις και βουλευτικά οφίκια για να υπερασπίσουμε αρχές και αξίες.

Το εθνικό νόμισμα για εμάς δεν είναι φετίχ, όπως φετίχ έχουν καταντήσει για κάποιους κάποια μεγάλα σύμβολα αλλά εργαλείο, όπως εργαλείο είναι και η αποδέσμευση από την ΕΕ, για να εφαρμοστούν καινούργιοι αναγεννητικοί μετασχηματισμοί στη χώρα.

Γι’ αυτό απέναντι στα διλήμματα δεν λέμε «ούτε ευρώ ούτε δραχμή» – «τι μέσα τι έξω από την ΕΕ», στο όνομα ότι μπορεί και εκτός να υπάρξει καπιταλισμός.

Εκτός μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός, αλλά εντός είναι σίγουρος και παντοδύναμος!

Η Iskra παραθέτει στη συνέχεια, για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, αυτούσιο το άρθρο του Ριζοσπάστη που αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα 902.gr:

Προς «Ίσκρα»: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Είναι τέτοια τα πολιτικά αδιέξοδα της ιστοσελίδας «Ίσκρα» και του χώρου που εκπροσωπεί, που αναζητά, για μια ακόμα φορά, σανίδα σωτηρίας στη διαστρέβλωση των λεγομένων του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο μιας ζωντανής συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ. Φτάσανε στο σημείο να λένε ότι περίπου το ΚΚΕ προτείνει σοσιαλισμό με ευρώ ή διπλό νόμισμα σαν αυτό που πρότεινε ο μέχρι πρότινος δικός τους σύντροφος Γ. Βαρουφάκης.

Είναι προφανές απ’ τη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα, η οποία δημοσιεύεται ολόκληρη στο πόρταλ «902.gr», ότι όταν μιλάει για ευρώ, δραχμή ή διπλό νόμισμα, ως δυνατότητες, αναφέρεται στους σχεδιασμούς που «σκέφτονται» διάφορα επιτελεία της αστικής τάξης.

Όπως, επίσης, είναι προφανές ότι όποιος προτάσσει την αλλαγή νομίσματος στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας ως λύση-διέξοδο για το λαό στην ουσία -ηθελημένα ή άθελά του- παίζει το παιχνίδι αυτών των επιτελείων (τμημάτων του κεφαλαίου, διεθνών κέντρων, διαφόρων λόμπι) που σ’ αυτήν τη φάση θεωρούν ότι η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα και η ενίσχυση μέτρων προστατευτισμού της καπιταλιστικής οικονομίας δίνουν απάντηση στις δυσκολίες της ανάκαμψης. Και φυσικά δεν είναι ο ρόλος του ΚΚΕ να προτείνει με ποιο «νόμισμα» (που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό εργαλείο) θα εξυπηρετηθεί καλύτερα η κερδοφορία του κεφαλαίου, θα «μετρηθούν» τα αποτελέσματα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, αλλά να προβάλλει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, στον αντίποδα του σημερινού καπιταλιστικού δρόμου που, με όποιο νόμισμα, οδηγεί τους λαούς στη βαρβαρότητα.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις κουτοπονηριές τους, αν δεν πρόκειται για νοητικές ανεπάρκειες. Είναι γνωστό και στα μικρά παιδιά ότι η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ είναι ασυμβίβαστη με την Ευρωζώνη, την ΕΕ και κάθε είδους τέτοια διακρατική καπιταλιστική ένωση.

Όμως, είναι εξίσου γνωστή και η ιστορία όλων αυτών που δήθεν «σοκάρονται» απ’ αυτά που υποστηρίζει εδώ και χρόνια το ΚΚΕ. Από οπαδοί του Μάαστριχτ, της ΕΕ και της ΟΝΕ παλιότερα, δηλαδή της Ευρωζώνης, σήμερα έγιναν οπαδοί της δραχμής. Από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που ως υπουργοί και βουλευτές πρωτοστάτησαν στην εξαπάτηση του λαού, σήμερα εμφανίζονται ως απατημένες σύζυγοι.

Αλήθεια, τι έκαναν όλοι αυτοί, οι δήθεν αντιμνημονιακοί, όταν το ΚΚΕ, απ’ τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατέθετε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων; Ποιούσαν την νήσσαν.

Όσο για το παράπονό τους ότι το ΚΚΕ τούς ταυτίζει με τον Τραμπ κι άλλες παρόμοιες δυνάμεις, εμείς απλά παραθέτουμε τι δημοσιεύτηκε στην «Ίσκρα» για την εκλογή του Τραμπ:

«Σαρώνονται και δεν ξέρουν πού να κρυφτούν κατεστημένα κέντρα και δημοσκόποι με τις προβλέψεις τους». «Η ανατροπή στις ΗΠΑ για όλο τον κόσμο μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ανάλογη της ανατροπής που έχει προκαλέσει το ΒREXIT στις ευρωπαϊκές εξελίξεις (…) Η κατάρρευση διεθνώς των χρηματιστηρίων, μετά τη νίκη Τραμπ, δείχνει τους φόβους, αν όχι και τον τρόμο, του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου απέναντι σε αβέβαιες εξελίξεις (…) Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που θεωρούν ότι οι παλιές σταθερές της νεοφιλελεύθερης “παγκοσμιοποίησης” κλονίζονται και ότι η παγκόσμια τράπουλα θα ανακατευθεί πολύ δραστικά».

Περαστικά σας…

πηγή:  iskra.gr
Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου