.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο (βίντεο)

Ξεκίνησε χθες Σάββατο και συνεχίζεται σήμερα Κυριακή περιοδεία πολυμελούς κλιμακίου του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο. Χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης, επίσκεψη στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ κι ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Λέσβιον» όπου παρουσιάστηκε η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινό βηματισμό των δυνάμεων της Αριστέρας.

Ενώ είχε δοθεί άδεια για την επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο στρατόπεδο του Καρά Τεπέ κάποιοι θέλησαν να βάλουν προσκόμματα για να δηλώσουν τις μικροεξουσίες τους πάνω στις ζωές των προσφύγων, στο ποιοι θα τους επισκέπτονται, με ποιους θα μιλάνε.

Τελικά η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μοιράστηκε υλικό, έγινε μια πλούσια και ουσιαστική συζήτηση με πρόσφυγες.


Η πολιτική πρόταση απευθύνεται στις δυνάμεις και στους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιΕΕ αριστεράς καθώς και των πολύμορφων δυνάμεων που κινούνται σε λογική ανατροπής. Είναι πρόταση προς τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς, οργανωμένες δυνάμεις, αγωνιστές, διανοούμενους, τον κόσμο του κινήματος.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Παύλος Αντωνόπουλο, Γιάννης Σηφακάκης, Γιάννης Φελέκης.

Η πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ήδη ξεκινήσει με διμερείς συναντήσεις με τις οργανωμένες δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται η πρόταση, και θα συνεχιστεί τόσο με συναντήσεις όσο και κυρίως μέσα από ανοιχτές συγκεντρώσεις συζήτησης της πρότασης και εκδηλώσεις με τον κόσμο της αριστεράς και του κινήματος, μέσα στο κίνημα και στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, στα πολιτικοσυνδικαλιστικά σχήματα στους εργατικούς και νεολαιίστικους χώρους και στις γειτονιές κ.ά.

Σήμερα Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας – (σύντομη συνέντευξη τύπου έξω  από το κέντρο κράτησης) και επίσκεψη στο χωριό της Μόριας.

Νίκος Μανάβης


πηγή: prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου