.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

OΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ SKOT ΑΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ




ΟΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ SKOT ΑΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ


Η Πρωτοβουλία για το συντονισμό σωματείων στηρίζει το συνεχή αγώνα των εργαζόμενων της Εταιρείας ΣΚΟΤ ενάντια στην εργοδοσία, που με κάθε τρόπο θέλει να αυξήσει τα υπερκέρδή της σε βάρος της δουλειάς και της ίδιας της ζωής των υπαλλήλων της.  

Η ΣΚΟΤ είναι μια επιχείρηση, που ανήκει στη χημική βιομηχανία και που στο όνομα της οικονομικής κρίσης, και όχι μόνο, καταπατάει και καταργεί εδώ και χρόνια τα δικαιώματα των εργαζόμενών της στο μέγιστο βαθμό.

Εδώ και 5 χρόνια η εργοδοσία προχωράει σε βάρβαρες μειώσεις μισθών, ιδρύει «ενώσεις προσώπων» με πρωτοβουλία των διευθυντικών στελεχών της για να τσακίσει το σωματείο, δεν τηρεί μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επιβάλλει τις «εθελοντικές» παραιτήσεις και την εκ περιτροπής εργασία, την ίδια στιγμή που αυξάνεται η εργασία «εργολαβικών» υπαλλήλων. Το αποκορύφωμα αυτής της εργασιακής βαρβαρότητας είναι η εκ περιτροπής εργασία των 3 ημερών τον μήνα (!!!) που επέβαλε η διοίκηση από το Δεκέμβρη! Αυτό το γεγονός οδήγησε τις/τους εργαζόμενες/ους σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοσία.

Γροθιά στο στομάχι είναι η ανακοίνωση των εργαζόμενων της Εταιρείας ΣΚΟΤ για το υπουργείο Εργασίας, την κυβέρνηση και τα «συνδικάτα» που έχουν ευθύνη για το ΚΑΤΕΡΓΟ στο οποίο οδηγούνται οι εργαζόμενοι στον βαθύ βιομηχανικό «ιδιωτικό» τομέα. Ξεκαθαρίζουν ότι θα παραμείνουν έξω από το εργοστάσιο, κατασκηνωμένοι μέρα και νύχτα, διαμαρτυρόμενοι, ώστε να μην πραγματοποιηθούν από την εργοδοσία όσα ετοιμάζει γι΄ αυτούς, αλλά χωρίς αυτούς.

Στηρίζουμε και καλούμε στη συγκέντρωση την Παρασκευή, 24/2, στις 12.30μμ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου. Εκεί θα είναι σε εξέλιξη η τριμερής συνάντηση για το μέλλον των εργαζόμενων της εταιρείας.

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας και μεταξύ όλων των εργαζόμενων είναι μονόδρομος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου