.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Που είναι ο Παύλος σου τώρα; Αυτό μαζί με κωλοδάχτυλα ρωτούσαν τη μάνα του τα ναζί καθάρματα! Και είναι ακόμα ελεύθεροι.Ντροπή.

Stathis Drogwsis


Που είναι ο Παύλος σου τώρα;

Αυτό μαζί με κωλοδάχτυλα ρωτούσαν τη μάνα του τα ναζί καθάρματα! Στη δίκη. Στην Αθήνα. 2017. Και είναι ακόμα ελεύθεροι.Ντροπή. Μόνο σεβασμός σε αυτή τη μάνα. Μόνο σεβασμός. Δε θα περάσει ο φασισμός. Καθάρματα αν δε σαπίσετε στη φυλακή υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.



Ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν την Τρίτη (14.02.2017) στο Εφετείο. “Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;” φώναζαν απευθυνόμενοι στη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα που τα ξημερώματα της 17ης προς τη 18η Σεπτεμβρίου του 2013 δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά!





























Σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι “Αντίπνοια” στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008.
Η ένταση υπήρχε από νωρίς, καθώς είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες αντιφασίστες και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων αλλά και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ενώ οι χρυσαυγίτες, περίπου 60 άτομα, μπήκαν συντεταγμένα στη δικαστική αίθουσα, στους αντιφασίστες γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος και έμπαιναν στο δικαστήριο ανά πέντε.
Ταυτόχρονα, σάλο έχει προκαλέσει φωτογραφίες που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει άνδρα των ΜΑΤ με ειδική κάμερα πάνω στη στολή του. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών κάλεσε στη ΓΑΔΑ τον διοικητή των ΜΑΤ για να δώσει εξηγήσεις για τη φωτογραφία.

 Φωτογραφία lefterianews.wordpress.com


Φωτογραφία: athens.indymedia.org

Η έκρηξη έγινε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως “αίμα τιμή Χρυσή Αυγή” και “που@@@@ς γιοι αναρχικοί” και να πετούν αντικείμενα.















Οι φωτογραφίες της οργισμένης μητέρας του Παύλου Φύσσα να συγκρατείται με δυσκολία από αστυνομικούς για να μην ορμήξει σε εκείνους που τη ρωτούσαν που είναι το νεκρό παιδί της, είναι ένα μέρος. Το άλλο μέρος είναι οι εικόνες από τη γεμάτη αφρούς από πυροσβεστήρες δικαστική αίθουσα. Μια αίθουσα που θυμίζει περισσότερο εμπόλεμη ζώνη παρά δικαστική αίθουσα. Εικόνες με πολίτες να προσπαθούν να προστατευθούν, να πάρουν ανάσα επειδή κάποιοι είχαν μοναδικό σκοπό να τα κάνουν μπάχαλο. Και τους επέτρεψαν να τα κάνουν.










































Μετά από αυτές τις εικόνες ντροπής, η διαδικασία διεκόπη για τις 16 Φεβρουαρίου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


Φωτογραφίες: Eurokinissi


Δείτε το βίντεο:


Πηγή βίντεο: newsittv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου