.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;

Έπρεπε να έρθει στην κυβέρνηση η Αριστερά για να γίνουν πράξη τα πιο ολέθρια και αυταρχικά σχέδια της Ακροδεξιάς.
 
Φαίνεται ότι το ελληνικό κράτος ανατρέπει τις μεθόδους ενσωμάτωσης της μειονότητας της Θράκης που έφτασαν στην αποκορύφωση τους με την κατάργηση της μπάρας στο εσωτερικό των μουσουλμανικών χωριών και έρχεται ξανά στο δρόμο του αυταρχισμού που θυμόμαστε από την Χούντα των Συνταγματαρχών.
 
Κύλισε όμως πολύ βρώμικο νερό στο αυλάκι του εθνικισμού.
 
Από την απόπειρα ΕΚΧΡΗΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ των μουσουλμανικών χωριών με την συμμετοχή του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ., τους μεταφερόμενους αντιδραστικούς Απόστρατους του Στρατού και της Χωροφυλακής, τις κατάμαυρες ομιλίες του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου και τους διάφορους επιχειρηματίες του εθνικισμού...
 
Τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων που κάνουν την ετήσια άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ με σκοπό τον εκφοβισμό της μειονότητας.
 
Φτάσαμε φαίνεται στην πραγμάτωση των σχεδίων του κάθε μιλιταριστή και εθνικιστή. 
 
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ, ΡΟΛΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
 
Δεν πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια του εθνικιστή ηγέτη των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Πάνου 
Καμμένου, αλλά του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα και του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Έτσι λοιπόν διαβάζουμε τα εξής:     

Η επίσκεψη του Α/ΓΕΣ στο Δ΄Σώμα Στρατού αποτελεί συνέχεια όσων είπε για τον ρόλο που παίζει ο Στρατός ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας
 
Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή στο σύνολο των Σχηματισμών, Συγκροτημάτων και Μονάδων της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.
Δηλαδή στις φρουρές: Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Καβάλας, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Τυχερού – Προβατώνα, Φερών, Σουφλίου, Πλάτης και Λιτόχωρου που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού.
 
Και αυτό γιατί η επίσκεψη την οποία απο την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ετοίμασε και υλοποίησε ο αρχηγός του ΓΕΣ συνέπεσε με την διόλου τυχαία δήλωση του Δημήτρη Βίτσα.
 
Η αλλαγή διοίκησης του Δ’ Σώματος Στρατού έγινε αφορμή για να στείλει η κυβέρνηση μήνυμα για την Θράκη. Ο Δ. Βίτσας ανέθεσε μάλιστα σημαντική αποστολή στον Αντιστράτηγο Καμπά.
« Ο Στρατηγός Καμπάς, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί, θα φέρει το Δ´ Σώμα Στρατού σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, απολαμβάνει πλήρως της εμπιστοσύνης μας και έχει και το στρατιωτικό και το πολιτικό μυαλό ώστε να συνεργαστεί με όλους τους φορείς της περιοχής» ανέφερε σε δήλωση του ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας για να υπογραμμίσει τον έντονο και καθοριστικό ρόλο που παίζει ο Στρατός στην περιοχή της Θράκης. Ένας ρόλος που επεκτείνεται και πολύ πέραν των τυπικών στρατιωτικών καθηκόντων.
Ο ίδιος  σημείωσε μάλιστα πως η παρουσία του «έχει έναν ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα με την έννοια ότι δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ενεργή παρουσία του Δ´ Σώματος Στρατού σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως είναι η Θράκη. Λέω ευαίσθητο με την έννοια ότι η Θράκη για παρά πολλά χρόνια ήταν αυτό που λένε οι κάτοικοι της παραμελημένη και έχει πολύ μεγάλη σημασία να συνεργαστούμε όλοι, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση, ο πληθυσμός, ώστε να αρχίσει να γυρίζει ο τροχός της ανάπτυξης, γιατί οι δυνατότητες παραμένουν, ο κόσμος υπάρχει και μπορούμε να κάνουμε πράγματα, αρκεί να αξιοποιήσουμε και το έμψυχο δυναμικό και συγχρόνως να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλείας και λειτουργίας σε αυτή την κατεύθυνση»
 
Εμείς θεωρούμε ότι ο Στρατός είναι μηχανισμός καταστολής και εκφοβισμού.
 
Ο Διάλογος και η βελτίωση των συνθηκών, η καταπολέμηση της Ανεργίας και η ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου είναι η μόνη απάντηση.
 
ΟΧΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψηφίζει το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο και οδηγεί τον λαό μας  στην κοινωνική καταστροφή, είναι υπεύθυνη για τα όσα συμβαίνει στη Θράκη, αφήνει το περιθώριο σε κάθε ξένη παρέμβαση. Και μετά στέλνει τον Στρατό να αντιμετωπίσει τη μειονότητα ως ασύμμετρη απειλή και εσωτερικό  εχθρό.
 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
 
Εμείς αρνούμαστε τον Αυταρχισμό και την ξένη παρέμβαση και καλούμε σε κοινή πάλη ενάντια στα Μνημόνια, την ΕΕ, την κυβέρνηση, τον εθνικισμό και το φασισμό. 
 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 
πηγή: diktiospartakos.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου