.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Η αξία μιας φωτογραφίας που δεν βγήκε στη Λέσβο

Μηνάς Κωνσταντίνου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Λέσβο και επέλεξε να μην μεταβεί στο Hot Spot της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, «θα χρειαζόταν δυο διμοιρίες να τον συνοδεύσουν». Πολλοί γέλασαν με την «γκάφα» του. Ακόμα περισσότεροι τον χλεύασαν. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε καμία γκάφα. Πήρε απλώς μια ξεκάθαρη πολιτική θέση, και την προσέφερε με ενθουσιασμό σε ελληνικό και μη ακροατήριο.

Καταρχήν, στον καταυλισμό που μπήκε ο Πάπας της Ρώμης και η Αντζελίνα Τζολί, περιτριγυρισμένοι από δεκάδες απελπισμένους, δεν διέτρεχε κίνδυνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, χρόνο για να περιπλανηθεί σε καταστήματα και ψηφοφόρους του νησιού είχε άπλετο, όπως αποδείχτηκε. Έφτασε στο σημείο να πίνει ρακές, ενώ όλοι γνωρίζουν τη Λέσβο για τα ούζα της.

Όμως το κυριότερο, είναι αυτό που δεν συνέβη. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φωτογραφήθηκε ούτε με τους «λαθρομετανάστες που θα μας πάρουν τις δουλειές», ούτε με τους «επίδοξους τρομοκράτες που έχουν σκοπό να καταστρέψουν τον τρόπο ζωή μας».

Έτσι, με μια του... κίνηση, ο εν αναμονή πρωθυπουργός, ικανοποίησε τόσο τον εργάτη από το Ικόνιο του Περάματος που αλλάζει σχολείο στο παιδί του για να μην βρίσκεται στον ίδιο χώρο με προσφυγόπουλα, όσο και τον Δανό ομόλογό του που τους δείχνει την πόρτα, τον Ούγγρο που δεν την ανοίγει, τον Ολλανδό που τα στοχοποιεί και τη Γαλλίδα που τα ονειρεύεται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μίλησε με μιας, σε όλη την ξενοφοβική Ευρώπη, ανεξαρτήτως γλώσσας.

Και όλα αυτά, απλά πηγαίνοντας στο νησί που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πληγή της Ευρώπης, και επιλέγοντας να την αγνοήσει.

Γιατί αυτό ήταν το μήνυμά, η αδιαφορία προς αυτούς ως πολιτική πράξη. Και όχι μια «γκάφα».

πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου