.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φιλαδέλφειας σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Mohamed A

Σπάσιμο γραφείων σύριζα ως ένδειξη αλλυλεγγύης στον αγώνα του απεργού πείνας Mohamed A. Η δράση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την λήξη της απεργίας πείνας αλλά ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ολική άρση της ομηρίας του και την χορήγηση του πολιτικού του ασύλου. 
 


Τα ξημερώματα της Παρασκευής 3/2/17 σπάσαμε τα γραφεία του σύριζα στη Νέα Φιλαδέλφεια ως συμβολή στον αγώνα του απεργού πείνας Mohamed A. Τους τελευταίους δύο μήνες τα μέσα μαζικής εξημέρωσης , οι μπάτσοι και οι λιμενόμπατσοι της Μυτιλήνης , η διευθύντρια του νοσοκομείου και η υπηρεσία ασύλου συνειδητά αποσιωπούν το γεγονός και αναβάλλουν τις διαδικασίες εμπαίζοντάς τον.


Το ελληνικό κράτος μπορεί να κανονικοποιεί την αιχμαλωσία, τους θανάτους, μεταναστ@ με την συνενοχή της υπόλοιπης κοινωνίας στο πλαίσιο της ομαλότητας και της ντόπιας ευημερίας. Δεν μπορεί, όμως, να λυγίσει την ανάγκη μας για ελευθερία. Αντιλαμβανόμεν@ πως για εκείνο ένας μετανάστης νεκρός συνιστά μια παράπλευρη απώλεια που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συστήματος εκμετάλλευσης. Στον βωμό αυτόν, λοιπόν, η πολιτική νεκρών στη θάλασσα στα σύνορα και στο εσωτερικό του τόπου αυτού συνιστά νόμο. Την τάξη εκείνη, δηλαδή, που προκειμένου να διατηρήσει την ομαλότητα του Δυτικού κόσμου θέτει στο περιθώριο την ύπαρξη, την έκφραση, την αντίσταση, τους θανάτους των μεταναστ@ν. Άλλωστε, δεν χωράνε στον χώρο μας, στον χρόνο μας, στον κόσμο μας.

Ακόμα και ως αναρχικός χώρος, για το θέμα της απεργίας πείνας του μετανάστη Mohamed A. διατηρούμε αυτή τη “σιγή”, μην παρεμβαίνοντας δυναμικά και χωρίς να δημιουργούμε την ένταση που του αναλογεί. Λες κι οι μετανάστες να 'ταν η κατηγορία των ανθρώπων που πεθαίνουν και δεν εκπλησσόμαστε για τις εξελίξεις. Σε αυτή τη συνθήκη, η νίκη του Mohamed στην ουσία δύναται να αναιρέσει στην πράξη το νομικό στήριγμα για τις επαναπροωθήσεις μεταναστ@ν και να πυροδοτήσει εκτεταμένες αντιδράσεις.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτή η στάση του Mohamed A. ως στάση αντίστασης και υπεράσπισης της ελευθερίας μας ως μοναδικού όπλου, του οποίου υπολείπονται οι προνομιούχοι της εκμετάλλευσης και οι κάτοικοι της νεκρικής σιγής. Το ταξίδι – απόπειρα της ελευθερίας εξελίσσεται πέρα από την αφετηρία, τη διαδρομή της θάλασσας και παραμονεύει στα κελιά, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.. Αυτές είναι μόνο συνθήκες που επιβάλλουν μια παθητικότητα στους απρόσωπους πληθυσμούς, τους ετεροκαθορίζουν. Η στάση μας, ωστόσο, είναι αυτή που καταδεικνύει το πρόσωπο της συνείδησης και της συνέπειας προς την ελεύθερη ύπαρξή μας, ως αυτοκαθορισμός πλέον.

Η δράση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την λήξη της απεργίας πείνας αλλά ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ολική άρση της ομηρίας του και την χορήγηση του πολιτικού του ασύλου.

ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΝΕ ΝΕΚΡΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤ@Ν

Η ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΦΟΡΗΤΗ ΑΝΙΑ

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΦΥΛΑΚΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝ@ Τ@

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ MOHAMED A.

Αναρχικές-οί

πηγή:  athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου